Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28731
De la 07 Ianuarie 2003
103046715
Criza imunoglobulinei:

Ministerul Sănătății confirmă că o parte din medicamentele aduse în țară pe 31 martie nu au ajuns încă în spitale

  • și anunță că acestea vor fi livrate zilele următoare
  • 16 April 2018, 23:00
Ministerul Sănătății a confirmat, luni, într-un comunicat, că imunoglobulina adusă în țară pe 31 martie, în urma activării Mecanismului de protecție civilă, a fost distribuită doar parțial către spitale, "pentru tratamentul cazurilor grave". Ministerul nu precizează ce cantitate a fost distribuită dintre cele 3.850 de doze și ce cantitate se află încă în depozitul Unifarm, dar promite că livrarea către spitale a imunoglobulinei care nu a fost încă distribuită se va face zilele următoare.
HotNews.ro a scris, luni dimineață, citându-i pe reprezentanții asociațiilor de pacienți, că criza imunoglobulinei, declanșată în vara anului trecut, continuă și la aproape o lună și jumătate după ce ministrul Sănătății a anunțat activarea Mecanismului internațional de protecție civilă. Primele medicamente aduse în țară prin acest mecanism, la finalul lunii martie - 3.850 de doze de imunoglobulină din Austria - nu au fost distribuite în totalitate către spitale. HotNews.ro a încercat să îl contacteze încă de vineri pe directorul Unifarm, Adrian Ionel, pentru o explicație privind motivele pentru care distribuția imunoglobulinei întârzie și când va începe aceasta, însă directorul Unifarm nu a furnizat niciun răspuns. (Pe larg aici.)
"Cele 3.850 de doze sunt încă la Unifarm. Au ajuns in țară, dar distribuția nu a început", au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții asociațiilor de pacienți. Ei au adăugat că nu au primit explicații privind motivele pentru care distribuția întârzie și nici nu li s-a comunicat când vor ajunge la ei aceste medicamente.
Potrivit surselor HotNews.ro, un spital din București și unul din Timișoara ar fi primit o cantitate din imunoglobulina anunțată de Unifarm la finalul lunii martie, iar la restul spitalelor, medicamentele nu ar fi ajuns până acum.
Ministerul Sănătății a precizat, luni după-amiază, că "În urma declanșării mecanismului de protecție civilă, în data de 31 martie 2018, Compania Național㠓Unifarm” S.A. a achiziționat o primă tranșă de 3.850 doze de imunoglobulină de la Crucea Roșie din Austria. Până în acest moment, o parte din cantitate a fost distribuită deja în spitale, pentru tratamentul cazurilor grave, în baza unor avize de însoțire a mărfii."
Potrivit reprezentanților ministerului, "Deoarece calculul prețurilor pentru medicamentele achiziționate astfel nu se încadrează în prevederile legale în vigoare, a fost necesară elaborarea unei noi metodologii de preț. Astfel, pentru medicamentele achiziționate de Compania UNIFARM în temeiul Ordonanței nr 19/2018, pentru îndeplinirea serviciului public de interes economic general, a fost elaborat un Ordin de ministru, care va fi publicat în Monitorul Oficial astăzi, 16 aprilie 2018."
"Ca urmare a aprobarii Ordinului de prețuri, unitățile sanitare au declanșat procedurile de achiziție directă, urmând ca în termen de 24 de ore de la finalizarea procedurii Compania Unifarm să le transmită cantitățile de imunoglobulină solicitate", anunță Ministerul Sănătății.
"A ajuns si imunoglobulina din Austria, adusă prin mecanismul de protecție civilă. Colegii s-au întors si urmează distribuția. Ne ținem întotdeauna promisiunile" - a anunțat pe 31 martie Compania Națională Unifarm, distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătății, pe Facebook.
Ministerul Sănătății promite că 14.500 de doze de imunoglobulină vor ajunge în țară până pe 30 aprilie
Ministerul Sănătății a mai anunțat, luni, că, în conformitate cu "graficul de livrări, alte 3.000 de doze de imunoglobulină achiziționate de la Crucea Roșie din Austria vor fi aduse în țară de către Compania UNIFARM în cursul zilei de marți, 17 aprilie 2018. Mai mult, un alt lot de 9.000 de doze de imunoglobulină vor ajunge în țară în jurul datei de 30 aprilie 2018."
Ministerul mai precizează că "unul dintre producătorii de imunoglobulină prezenți pe piața din România a confirmat astăzi că va livra 2.500 de flacoane, care vor ajunge în țară în maxim 10 zile".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dragnea anunță un ”miting foarte mare” pentru susținerea familiei tradiționale
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a țării
Gafă la Ministerul Cercetării, care a lăudat invenția românească perpetuum mobile.
Cercetătorii: acestea sunt imposibilități fizice
Tess, căutătoarea de noi lumi:
Nasa lansează luni telescopul spațial ce va scruta cerul pentru a găsi noi planete
Medicamentele aduse în țară acum două săptămâni stau în depozit și nu au ajuns încă la pacienți,
deși tratamentul lipsește de 9 luni
Managerii de spitale nu au bani să compenseze scăderile salariale?
Dați-mi voie să nu-i cred
Ministrul Justiției anunță că va sesiza Curtea Constituțională privind refuzul președintelui de a o revoca pe șefa DNA
Klaus Iohannis: Nu voi da curs propunerii ministrului Justiției de revocare a Laurei Codruța Kovesi, procuror șef al DNA
O treime dintre condamnații din penitenciare ar putea beneficia de executarea restului pedepsei la domiciliu
Sindicatul Consilierilor de Probațiune
Macron a vorbit despre atacurile asupra Justiției:
Salut munca lui Iohannis care nu-și lasă țara din mână
Horoscopul zilei de 17.04.2018
Bancul zilei: Promiscuitate călugărească
„Puţă mică şi încăpătoare”
Carierismul şi mizeria morală, calităţile lui Tudorel Toader
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă