Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7853
De la 07 Ianuarie 2003
122867920

Cu o singură injecție pe zi se poate controla diabetul: „24 de ore nu te mai gândești la diabet"

  • Tratamentul va putea fi prescris de medicii diabetologi din România în curând - webPR
  • 25 June 2018, 23:00
Prima combinație injectabilă a două clase de medicamente antidiabetice (insulină bazală și agonist de receptori GLP-1) a fost inclusă recent pe lista medicamentelor compensate integral prin programul național de diabet pentru pacienții cu diabet zaharat tip 2 din România. „Medicamentul va putea fi prescris de medici în curând", a declarat în cadrul conferinței de presă de lansare a medicamentului prof. univ. dr. Romulus Timar, Preşedintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
„Să trăiești o viață întreagă cu o boală fără să simți că ai boala"
„Voi fi foarte tranșant în a eticheta acest moment ca revoluționar. Această metodă este revoluționară pentru că asigură un foarte bun control glicemic cu o injecție pe zi, cu efecte secundare minime. Imaginaţi-vă ce înseamnă pentru o persoană care se trata cu tablete sau se trata cu patru injecţii cu două tipuri de insulină pe zi să se trateze cu o singură injecție pe zi", afirmă Profesor Nicolae Hâncu, Preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Potrivit acestuia, injecția poate fi făcută o dată pe zi, dimineața, după ce se realizează un test al glicemiei. „Practic, 24 de ore nu te mai gândești la diabet", spune expertul.
„Să trăiești o viață întreagă cu o boală fără să simți că ai boala. Acest slogan ar putea fi posibil datorită acestei combinații de medicamente", adaugă Prof. Nicolae Hâncu.
Medicamentul se adresează doar pacienților cu diabet tip 2, nu și celor cu diabet tip 1. În cazul persoanelor cu diabet tip 2, medicul specialist care le urmărește evoluția este cel care va decide care sunt pacienții eligibili pentru a li se prescrie acest tratament, explică Prof. Romulus Timar, Președintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Combinația injectabilă nu se adresează copiilor și femeilor însărcinate.
Potrivit producătorului, compania Sanofi, studiile clinice au demonstrat că medicamentul controlează eficient, cu o singură administrare zilnică, atât glicemia bazală, cât și cea postprandială, în cazul pacienților care nu reușesc să atingă ținta de control glicemic cu tratamentul lor actual: antidiabetice orale sau insulină bazală. Asta în condițiile în care aproximativ 50% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care urmează un tratament antidiabetic oral sau cu insulină nu își ating ținta de control glicemic. Expunerea prelungită la valori mari ale glicemiei favorizează apariţia complicațiilor diabetului: afecțiuni oculare, boală cronică de rinichi, leziuni ale nervilor periferici, boli cardiovasculare (infarct de miocard, accident vascular cerebral etc.).
Dr. Eduard Prisăcariu, Directorul Medical al Sanofi România, spune că lansarea acestei combinații injectabile în România reprezintă un „moment de referință".
Reprezentantul Sanofi România a explicat că medicamentul va fi disponibil sub formă de stilou injector, iar injecţia subcutanată este uşor de efectuat.
În România, unul din zece adulți este diagnosticat cu diabet zaharat.
Prof. Nicolae Hâncu a precizat că lansarea acestui medicament vine într-un moment în care asistăm la cea mai mare „epidemie" de boli cronice netransmisibile din istorie, iar diabetul zaharat tip 2 este o boală foarte complexă. În România, una din zece persoane adulte este diagnosticată cu diabet zaharat.
Diabetul reprezintă principala cauză de orbire la nivel mondial, principala cauză de amputație, este asociat cu problemele cardiovasculare și scurtează viața pacienților.
Persoanele diagnosticate cu diabet pot avea o viață normală timp de zeci de ani atunci când boala este diagosticată la timp, se începe și se respectă tratamentul. Pentru că este o boală tăcută, care „nu doare, nu sângerează", diabetul este însă diagnosticat adesea târziu, după ce complicațiile deja au apărut. „Vin pacienți la control ocular și uneori așa descoperă că au diabet, după ce au apărut complicațiile", spun specialiștii.
Prima combinație de două medicamente injectabile de pe piața românească pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2
Prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și Președinte de Onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, subliniază că un mare avantaj al asocierii acestor două clase de medicamente este că dozele sunt mai mici, iar efectele secundare se reduc și ele.
„Practic, e prima combinație de două medicamente injectabile de pe piața românească", spune Prof. dr. Romulus Timar, Preşedintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
„Medicamentul este sigur, previne amputația, orbirea și e sigur din punct de vedere cardiovascular. Printr-o singură injecție pe zi crește aderența pacientului la tratament, se reduce riscul complicațiilor și crește calitatea vieții. În acest fel, dăm ani vieții și, în același timp, dăm viață anilor", subliniază Prof. dr. Romulus Timar, Preşedintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei:; D’ale lui Băsescu
Horoscop zilnic 26.06.2018
120 de organizații, grupuri civice și personalități ale societății civile îi cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din
funcția de președinte al Camerei Deputaților
Parchetul General: 33 de articole din noul cod de procedură penală au elemente de neconstituționalitate
Mama unui copil dependent de imunoglobulină:
"Probabil și familia Mariei, care și-a pierdut viața din lipsă de tratament, așteaptă scuze. Poate toți pacienții din țara asta așteaptă scuze"
UDMR este împotriva adoptării unei Ordonanțe de Urgență pentru Codul Penal
Tăriceanu: Nu am discutat deloc despre o ordonanță de urgență pentru modificarea legilor penale
Dacă protestatarii din Piața Victoriei nu înțeleg PSD a fost votat de 4 milioane de oameni,
trebuie să-i forțăm să înțeleagă
Nu cred că există o singură zi fără o provocare din partea Rusiei
Atacuri cibernetice, interferențe politice, război economic
Iohannis, după ce Dragnea l-a amenințat cu suspendarea:
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog