Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7399
De la 07 Ianuarie 2003
122867466
Cu privire la dosarul de turnător

Liberalul Câmpanu are memorie selectivă

  • 18 September 2006, 23:00
Deputatul Liberal Liviu Câmpanu a obţinut promisiuni că în cursul acestei săptămâni va intra în posesia unor copii din dosarul numit generic „Studenţi”. Imediat după ce va intra în posesia a celor două file din acest dosar, care îl incriminează precum că ar fost colaborator al securităţii, acesta promite să le facă publice. El subliniază că nu este vorba de un dosar al lui Liviu Câmpanu, care se află acum la CNSAS, ci doar de două file, 19 şi 20. Prima conţine o caracterizare a ofiţerului de securitate şi o propunere a acestuia către superiori de a încerca racolarea actualului deputat liberal. Fila 20 conţine un angajament, pe care acesta susţine în continuare că nu l-a scris şi nu l-a semnat. ”Din acest motiv am cerut şi efectuarea unei expertize grafologice. Eu sunt convins că rezultatul acestei expertize va demonstra că am avut dreptate când am afirmat că nu am semnat nici un angajament cu cei de la securitate. Mai mult, ei nu au primit nici o notă informativă”, a declarat deputatul liberal.

„Am fost salvat de revoluţie”
Câmpanu recunoaşte că revoluţia l-a salvat. În opinia sa, dacă nu ar fi venit revoluţia din 1989 nu ar fi scăpat de securitate şi cooptare. Deşi ofiţerul de securitate trăieşte şi locuieşte în Iaşi, Câmpanu nu a luat legătura cu el. Numele său este Oancea, fapt care reiese din angajamentul pe care Câmpanu susţine că nu l-a semnat. „Eu am avut două întâlniri cu Oancea. În angajament sunt însă cel puţin trei neconcordanţe. Se spune că am dat angajamentul ca şi preşedinte al comisiei pentru studenţi străini pe Institutul de Medicină şi Farmacie Iaşi”, a declarat Câmpanu. El susţine că nu a avut însă niciodată această funcţie. Este greu de crezut că după câteva luni de facultate ajungi să ocupi acea funcţie. Cea de a doua inadvertenţă vine din faptul că în angajament se spune că locuia în căminul 1 Mai B, acolo unde erau repartizaţi studenţii străini. Acesta neagă şi acest lucru. În plus, angajamentul este datat din 13 ianuarie 1989, iar Câmpanu susţine că prima dată a fost contactat de ofiţerul securităţii în luna septembrie a aceluiaşi an. Liberalul susţine că la prima întâlnire a fost intimidat, fiind întrebat de ce spune bancuri despre conducătorul ţării. Ulterior acesta a fost căutat de câteva ori la telefon şi în urma mai multor refuzuri a acceptat să se întâlnească la Universitatea „Al. I. Cuza” cu Oancea. „Atunci mi s-a spus că trebuie să îi informez şi să semnez un angajament. Am refuzat pentru că nu eram prieten cu studenţii străini şi nu aveam cunoştinţe cu ei”, a declarat liberalul.

„Eu sunt prea mic pentru ca cineva să facă vreun joc”
Câmpanu respinge ideea unei uneltiri din partea unor posibili duşmani ce doresc să îi păteze imaginea, acest lucru cu atât mai mult cu cât la momentul respectiv, acesta era un student din Botoşani, ce nu prezenta prea mare interes pentru securitate. Din punctul său de vedere, angajamentul a fost rezultatul unui exces de zel al unui ofiţer de securitate. Acesta consideră că informaţiile referitoare la activitatea unor persoane ce au colaborat cu securitatea trebuiau făcute publice mai devreme. Deputatul liberal nu are ce să le reproşeze colegilor de partid, care încearcă în opinia sa o asanare morală a partidului. „Colegii au luat această decizie referitoare la cei care se vor dovedi a fi desfăşurat activităţi de poliţie politică. Probabil că pe termen scurt această acţiune nu este favorabilă, dar pe termen lung probabil va aduce beneficii”, susţine Câmpanu. Acesta speră să îşi convingă colegii că este nevinovat, în acest scop solicitând expertiza grafologică şi informaţii de la evidenţa populaţiei. Deşi a făcut şi adrese la Facultatea de Medicină i s-au dat foarte puţine şanse să obţină vreun document care să ateste că nu era în acea perioadă preşedintele comisiei pentru studenţi străini. (Bianca ALBU)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Diversiune liberal-portocalie, sau cacealma de doi bani
Campanie caritabilă iniţiată de CJAS
Pactul teritorial va fi semnat astăzi
Minori la furat scaune
Au fost prinşi jefuitorii solistei de muzică populară
Şi-a incendiat propria gospodărie
Manuale date cu ţârâita şi împrumut
Înfrăţire cu o şcoală din Canada, aprobată de cei din Québec
Deputatul Câmpanu strâmbă din nas la acţiunea celor din Sănătate
Tablou sinistru într-o comună la un pas de UE
Demiterile de la MApN dau bătăi de cap autorităţilor din Botoşani
Eficienţă dovedită de statisticile Serviciului de Permise Conducere
Castraveţi umpluţi cu carne
Conţac a refuzat să se întâlnească cu participanţii la mitingul de ieri
Combaterea exploatarii prin muncă pusă în discuţie la Protecţia Copilului
Horoscop
Examen studenţesc din zilele noastre
Anunţ angajare la Primăria Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog