Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4648
De la 07 Ianuarie 2003
122890297

Cu sau fără uniformă, nesimţiţii rămân nesimţiţi

  • Ioan Rotundu
  • 23 April 2017, 23:00
Un cetăţean din Timişoara a fost amendat de Poliţia Locală pentru că i-a făcut nesimţiţi pe pagina sa de Facebook pe poliţiştii locali care şi-au permis să parcheze ilegal autoturismele, blocând circulaţia pietonilor pe trotuar. Şeful Poliţiei n-a luat măsuri cu poliţiştii care au demonstrat un comportament nesimţit faţă de cetăţenii timişoreni în slujba cărora se află şi care le plătesc salariile L-a amendat cu 900 lei pe cetăţeanul ce a publicat fotografia cu textul că acei poliţişti sunt nesimţiţi. Cică cetăţeanul i-a jignit folosind cuvântul „nesimţiţi.”
Cred că a sosit timpul ca aceşti puţoi din Poliţia locală, indiferent de localitate, că sunt în slujba cetăţeanului şi nu invers. Iar dacă sunt jigniţi, sunt pentru că nu-şi fac datoria ori şi-o fac prost. Dreptul la informarea publică este prioritar demnităţii şi imaginii persoanei care are statut de persoană publică. CEDO a considerat prioritar demnităţii şi imaginii persoanei dreptul la informare despre moralitatea şi viaţa privată a persoanei. Nu poţi fi destrăbălat în viaţa personală şi exemplu de conduită morală în viaţa publică.
Spălătoria chimică numită CSM condamnă imediat pe cetăţenii sau politicienii care aduc acuzaţii magistraţilor dar nu ţin cont de faptul că un magistrat trebuie să fie un etalon valoric de moralitate şi conduită în viaţa privată şi socială. Timişoreanul a fost amendat pentru că poliţiştii au parcat ilegal şi au fost făcuţi nesimţiţi. Păi, nesimţiţi au fost când au sfidat cetăţenii oraşului blocând circulaţia pe trotuar. Dacă ar fi fost în locul lor cetăţeanul de rând, ar fi amendat fără drept de apel.
Trebuie să terminăm cu acest moft împotriva bunului simţ şi a valorilor etice şi morale ale poporului român legiferat prin Codul civil şi de procedură civilă referitor la demnitatea şi imaginea persoanei care are statut de regim public. Nu roagă pe nimeni cetăţeanul de rând să fie angajat la stat, să fie bugetar. De cele mai multe ori se dă mită pentru angajeze în domeniul public, Atunci să-şi asume şi riscul de a primi reproşuri şi jigniri atunci când nu-şi face datoria, şi-o face prost, sau are un comportament imoral.
În volumul său „Calomnia prin pres㔠regretatul magistrat Corneliu Turianu, scrie că este dreptul jurnalistului să informeze cetăţeanul dacă o persoană publică şi-a schimbat sau nu chiloţii când s-a prezentat la serviciu pentru că o astfel de persoană reprezintă demnitatea statului în raport cu cetăţeanul şi nu-i este permis angajatului bugetar să pună statul în situaţii umilitoare.
Numai în România nu este permis să spui unui ţigan că este hoţ, nespălat şi are un comportament violent, gălăgios. În numele discriminării etnice s-au creat false mecanisme sociale care de fapt discriminează cetăţeanul onest, cinstit aflat în faţa unei puşlamale de ţigan sau de impostor ajuns ales al comunităţii folosind frauda morală şi electorală.
N-am voie să-i spun unui parlamentar că-i prost ca noaptea că i-am ştirbit autoritatea. Dar el are dreptul să fie prost şi să facă legi idioate împotriva alegătorului fără ca alegătorul să se poată apăra măcar cu vorba, dacă nu are alte mijloace democratice la dispoziţie pentru că tot prostul de parlamentar i le-a confiscat.
Este plin parlamentul de cretini, idioţi, infractori, impostori şi mai ales de incompetenţi dar, trebuie să recunoaştem, printre ei sunt şi minţi diabolice care ştiu cum să folosească prostimea parlamentară pentru a obţine legi cu dedicaţie, în interes de partid sau grupuri de persoane.
Iar dacă ai curajul să-ţi exprimi propria opinie despre toate aceste umilinţe pe care le suportăm din partea aleşilor şi a angajaţilor publici imediat eşti citat să te prezinţi în faţa unor lefegii la stat care te sancţionează cât mai aspru, trecând cu vederea ilegalităţile celor care te-au adus în situaţia disperată de a te apăra exprimându-te public pe limba celui care ţi-a creat nemulţumirea.
La cretini, idioţi şi incompetenţi trebuie să te exprimi pe limba lor, iar limbajul priceput de ei este insulta şi injuria că de bunul simţ şi respect social n-au avut parte în formarea lor pentru viaţă.
Câtă vreme magistraţii nu vor înţelege că atunci când vine vorba de persoane publice nu există opinii jignitoare sau umilitoare ci doar puncte de vedere ale nemulţumitului exprimate într-un limbaj potrivit situaţiei create, în România nu vom avea democraţie, nu vom avea respectul bugetarului faţă de cetăţean, nu vom avea o clasă politică formată din politicieni cu carte, cu un statut moral care-ţi impune respect prin modul lor civilizat de a-ţi vorbi sau a te asculta.
Legea civilă sau penală nu trebuie să sancţioneze calomnia şi insulta aduse persoanelor cu statut public decât numai în situaţii clare când persoana publică are o conduită morală şi profesională ireproşabilă. Trebuie să primeze interesul public şi nu cel privat al persoanei publice. Abia atunci ne vom bucura şi noi de respectul funcţionarilor de stat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Şantaj salarial
Horoscopul zilei de 2404.2017
Lucullus a postit popeşte la Cabana Rediu
Lucullus
Augustin Lazar despre comisia parlamentara de ancheta privind alegerile din 2009
: Magistratii pot fi audiati, in cadrul legal, doar de catre alti magistrati
Cum va fi bumbăcit Macaleţi nătăfleţ de nevasta şoferului
Ioan Rotundu
Tariceanu, despre audierea lui Kovesi la comisia privind prezidentialele:
Si Clinton a fost audiat cand era presedinte
Trump, deschis sa incheie o intelegere comerciala cu UE, dupa discutiile cu Angela Merkel.
Marea Britanie ar fi lasata in spate
Clujenii au reluat, sambata, protestele din Piata Unirii.
Au cerut finantare suplimentara pentru stiinta: „Cercetarea in Romania e in colaps”
Aproximativ 5.000 de maghiari l-au ironizat, in strada, pe prim-ministrul Viktor Orban
Theresa May si conservatorii ating pragul simbolic de 50% intr-un sondaj
Serban Nicolae, despre audierile din comisia parlamentara privind alegerile din 2009:
Augustin Lazar nu este foarte lamurit cat trebuie sa vorbeasca si cat trebuie sa se abtina
Învins şi umilit. Grădinariu va continua lupta împotriva corupţiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog