Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3866
De la 07 Ianuarie 2003
93576651
Cu un ochi spre Europene

Campioni la lupte plămădiţi din sărăcie

  • 20 June 2006, 23:00
Trei luptători botoşăneni s-au întors de la campionatul naţional individual destinat cadeţilor cu laurii victoriei. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 16-18 iunie, la Tulcea. Au participat peste 190 de concurenţi din toată ţara şi chiar de la cluburi private. Sportivii de la CS Botoşani s-au întors acasă cu trei premii şi medalii. La categoria 100 kg, Alin Alexuc a obţinut medalia de aur. Pe locul III la aceeaşi categorie de greutate s-a clasat Ionuţ Buţincu. La categoria 63 kg, locul III şi medalia de bronz i-au revenit botoşăneanului Cosmin Petraru. Proaspătul campion naţional Alin Alexuc practică luptele din 2001. În 2004 a obţinut locul IV la finala de copii, iar anul trecut a fost vicecampion naţional. Alexuc este elev la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, în clasa a X-a. Buţincu luptă din 2002 şi este elev al Grupului Şcolar Agroindustrial Botoşani. În 2004 a fost vicecampion la copii, dar a avut o evoluţie bună şi în cadrul campionatului naţional de cadeţi. Şi Buţincu, şi Alexuc au fost componenţi ai lotului naţional, la Centrul Olimpic. Ulterior, din lipsă de fonduri, centrul şi-a încetat activitatea. Cosmin Petraru este sportiv de patru ani şi este elev al Colegiului „Octav Onicescu”. Anul acesta, el a obţinut prima medalie, dar rezultate bune a mai avut şi în trecut, în liga cadeţilor. „Sunt mulţumit de rezultatele obţinute. Sperăm în găsirea de fonduri pentru ca Alexuc să poată participa la Campionatele Europene de lupte cadeţi de la Istanbul, Turcia, ce va avea loc în perioada 25-30 iulie. Ar fi păcat ca un sportiv precum Alexuc să nu participe la europene”, s-a bucurat cu un ochi şi a plâns cu celălalt antrenorul campionilor, Ioan Asaftei. Atât el, cât şi cei trei campioni speră în sensibilizarea autorităţilor şi a oamenilor cu potenţial financiar ai Botoşanilor, care să-i ajute cu sponsorizări. Pentru deplasarea şi participarea la Europene, Alexuc ar avea nevoie de 750 de franci elveţieni, adică aproximativ 15 milioane de lei. Patronii şi autorităţile locale sunt singura speranţă a campionului Alin Alexuc. Un eventual sprijin din partea federaţiei de specialitate este total improbabil, forul diriguitor al luptătorilor din România confruntându-se cu aceleaşi probleme financiare. (Marian MOROŞAN)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Rănit scos prin zid
un bărbat de 40 de ani a căzut în puţul de aerisire al unui bloc echipele de intervenţie au fost nevoite să spargă peretele unui apartament de la parter pentru a ajunge la victimăIon Tihu a suferit traumatisme grave, fiind transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi Poliţia a declanşat o anchetă pentru a elucida condiţiile în care s-a produs accidentul
Oină la Vorona şi orientare turistică la Agafton
23 de stâlpi de electricitate trântiţi la pământ
Intervenţii chirurgicale de miliarde de lei la Maternitate
Magistraţii au driblat testul psihologic
Moartea vine din spate, cu Dacia
Cum se completează fişa de înscriere la liceu
Matematica, proba de foc a testelor naţionale
Fostul şef al vămilor botoşănene se judecă cu şefii săi
Peremiştii botoşăneni sar la gâtul deputatului Baban
Peşte putred vândut în Piaţa Centrală
Cu tigăi de vânzare vom intra în UE
Tentativă de viol în sânul naturii
Clădirea prăbuşită în Centrul Vechi va fi refăcută
Militari români, victime ale unui incident în Afganistan
Şapte comisii guvernamentale vor discuta soluţionarea revendicărilor sindicale
Finlanda a ratificat Tratatul de Aderare a României
Românii nu investesc în mobilier
un român alocă pentru achiziţionarea de mobilier circa 25 euro anual, de opt ori mai puţin decât un cetăţean din UE
Bărbaţii săraci din India îşi închiriază soţiile
NASA va lansa din nou naveta Discovery la 1 iulie
Starea educaţiei româneşti este justificată de subfinanţarea din ultimii 16 ani
Noua generaţie a vehiculului comercial Ford Transit
Japonia îşi retrage militarii din Irak
Microsoft a lansat Windows Live Messenger
Prinţii Andrew şi Edward, cavaleri ai Ordinului Jartierei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă