Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22004
De la 07 Ianuarie 2003
122882071

Cum a devenit vameşul Chelariu falsul avocat al colegului Hreapcă

  • Ioan Rotundu
  • 4 July 2021, 22:12
În articolul „Actele de huliganism ale vameşilor şi poliţiştilor din Vama Stânca” postat în 26 June 2021 am descris cum Daniel Nuţu, locuitor al oraşului Ştefăneşti, l-a surprins în Vama Stânca pe vameşul Andrei – Cezar Hreapcă luând mită suma de 50 euro de la o moldoveancă. Fapta s-a petrecut în ziua de vineri, 25 iunie a.c. şi a fost filmată de către Nuţu, inclusiv cum agentul de poliţie de frontieră Cătălin Păduraiu a primit de la aceeaşi moldoveancă 2 pachete cu ţigări Ashima.
Nu după mult timp, pe când Daniel Nuţu se îndrepta spre casă, primind informaţia la redacţie, l-am sunat dacă confirmă sau informă starea de fapt. Omul a oprit autoturismul pentru a discuta cu mine, convorbirea fiind înregistrată, timp în care vameşul Cezar Hreapcă l-a intersectat cu autoturismul, a depăşit banda de mijloc şi a schiţat o lovire frontală, după care i-a făcut lui Nuţu semnul obscen al „râmei” sale din pantaloni.
Colac peste pupăză, nu Hreapcă, nu poliţistul Pădurariu l-a reclamat la Poliţia Oraş Ştefăneşti ci vameşul Romeo Chelariu (foto), cumătrul fostului vameş şef Ionel Ungureanu care l-a şi angajat. Chelriu susţine că era în autoturismul lui Hreapcă când Nuţu ar fi încercat să lovească frontal maşina vameşului.
Mai întâi Chelariu va trebui să demonstreze, exclusă mărturia lui Hreapcă, prezenţa sa în autoturismul acestuia. Apoi, să facă publice acele înregistrări video cu care s-a lăudat că este surprinsă încercarea lui Nuţu de a lovi maşina lui Hreapcă şi nu invers.
Se mai ridică întrebarea: în ce calitate a reclamat la Poliţia Ştefăneşti vameşul Chelariu o faptă care s-a dovedit cu înregistrarea convorbirii făcută public că Hreapcă este cel care l-a ameninţat pe Nuţu, explicaţia fiind una beton: Nuţu l-a surprins luând mita de 50 euro.
Dar cine este cu adevărat acest Ady Romeo Chelariu? Potrivit declaraţiei sale de avere nr. 92/23.05.2014 existentă la ANAF Iaşi, acesta a declarat că deţine în satul Brehuieşti, comuna Vlădeni, un teren în suprafaţă de 3.200 mp dobândit în anul 2013 prin cumpărare. Tot prin cumpărare în 2013 dobândeşte şi co casă cu suprafaţa locuibilă de 84 mp.
Ulterior îşi schimbă declaraţiile, ala că în cea cu nr.102/13.05.2021 apare că terenul şi casa din Brehuieşti sunt primite prin donaţie în anul 2011, mai primind în acelaşi an şi o altă donaţie, respectiv un teren în suprafaţă de 3.600 mp. Această ultimă „donaţie” nici nu apare în prima declaraţie deşi a fost realizată în anul 2011.
Oricum am întoarce-o, avem în faţă un fals în declaraţie. Dacă realitatea este cea din prima declaraţie, înseamnă că ulterior şi-a falsificat provenienţa bunurilor pentru a nu da de bănuit. Dacă datele din ultima declaraţie sunt reale, atunci cele din prima au fost falsificate din motive de el ştiute.

De vreme ce a comis un fals, de ce n-ar mai comite unul şi-n cazul lui Nuţu?
Tot vameşul Romeo Chelariu s-a plâns sâmbătă, comisarului şef Mihai Harabulă venit în control inopinat la Stânca, de faptul că Daniel Nuţu vine şi de 6 ori pe zi în parcarea de la barul din Vamă şi-i supraveghează, stresându-le activitatea. Care activitate? Cea de colectare a mitei? Clădirea Vămii, parcarea, sunt spaţii publice şi nu private ale vameşilor sau poliţiştilor. Nuţu nu parchează autoturismul pe traseu, ca să împiedice activitatea vameşilor, ci în parcarea exterioară.
Problema este însă alta. De când Nuţu dă târcoale vameşilor şi poliţiştilor de frontieră, s-a aflat dincolo de apa Prutului, la Costeşti, că la Stânca stă unul care urmăreşte mita. Aşa că vama a devenit pustie, moldovenii trecând pe la Sculeni.
Bieţilor vameşi le vine să plângă la sfârşit de tură când constată că au buzunarele goale. Iată de ce Nuţu nu trebuie să mai aibă acces în Vama Stânca!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Din cultura poliţiştilor
Horoscopul săptămânii 5 - 11 iulie 2021
Liberalii au votat pentru continuitatea „penali în funcţii publice”
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Surpriza comisarului şef Harabulă făcută poliţiştilor de la Stânca
Ioan Rotundu
Urmăriţi acest reportaj: Emoţiontă lecţie de patriotism moldovenesc
Poliţistul Afrăsânei, supra numit „Tata hoţilor” nu-şi dezminte renumele
Ioan Rotundu
Procurorul de caz pare să nu cunoască dosarul de furt din locuinţa lui Luchian
Ioan Rotundu
O nouă muşamalizare na unui caz de violenţă asupra copiilor
Ioan Rotundu
Conțac, drumurile și cultura
Se vrea constituirea unui Forum Cultural
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog