Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19658
De la 07 Ianuarie 2003
122905307

Cum a fost făcută de râs interimara Daniela Lozneanu de la ITM

  • Ioan Rotundu
  • 4 October 2017, 23:00
În cursul lunii iulie a.c., biologul dr. Gheorghe Hrincă a înaintat conducerii ITM Botoşani două petiţii în care a arătat gravele abateri care există la Staţiunea Popăuţi în ce priveşte protejarea Laboratorului de Biologie, Biochimie şi Chimie de pericolele pe care le prezintă substanţele cu care se lucrează în cadrul cercetărilor ştiinţifice. S-au arătat în reclamaţie că există grave încălcări ale normelor de securitatea muncii în întreaga Staţiune şi că un control al ISU a evidenţiat aceste nereguli dar conducerea formată din binomul Traian Atanasiu – Ionică Nechifor n-au luat niciun fel de măsuri de intrare în legalitate.
În urma răspunsului primit, biologul dr. Hrincă s-a declarat nesatisfăcut de măsurile dispuse de ITM, motiv pentru care a adresat o dură scrisoare directorului interimar al instituţiei Pietroniela Daniela Lozneanu (foto).
Redăm din cuprinsul scrisorii:
„(… ) prin prezenta adresă vă informez că sunt complet nemulţumit de răspunsul pe care mi l-aţi oferit la petiţia pe care v-am înaintat-o cu nr. 384/05.07.2017 din câteva motive:
1. Menţionaţi în răspuns că v-aţi deplasat la faţa locului pentru a constata cele semnalate de mine, dar şi de către ISU Botoşani prin petiţiile nr. 3885/06.07.2017 şi 4130/19.07.2017 care au fost direcţionate către instituţia ce cu incompetenţă şi dezonoare o conduceţi. Minţiţi cu neruşinare cu deplasarea ITM la SCDCOC Popăuţi pentru că trebuia să fiu şi eu contactat în această privinţă, chiar la faţa locului, din moment ce eu sunt la serviciu în fiecare secundă a orarului de activitate. Dacă aşa se fac anchetele, atunci daţi-vă demisia şi lăsaţi locul altei persoane competente !
2. Afirmaţi că „în urma controlului efectuat”, aţi constatat „că, pe uşa Laboratorului de Chimie se aflau afişate, adresa de înaintare către ITM Botoşani cu stocurile de reactivi existenţi în laborator, lista acestora şi planul laboratorului”; dacă aţi constatat aceste lucruri înseamnă că Dvs. ori sfidaţi legea în materie de ITM (inclusiv referitor la protecţia muncii), ori o ignoraţi cu bună ştiinţă, ori nu o cunoaşteţi; astfel de documente, afişate de sălbaticul Nechifor (după ce a distrus ex-libris-urile ce datau încă din 1 august 1980 !, eh, voilá) îşi au locul în altă parte. Dacă nu cunoaşteţi acest elementar detaliu, nu aveţi ce căuta în această funcţie plătită de cei care contribuie la salariul Dvs. Din lectura acestui pasaj, consta că faultaţi cu grosolănie limba română: particula „că” este conjuncţie şi niciodată nu este urmată de virgulă, iar între „se aflau afişate” şi „adresa de înaintare” nu se pune niciodată virgulă pentru că se fracturează morfologia propoziţiei între predicat („se aflau afişate”) şi subiect („adresa de înaintare”), aşa că înainte de a va împopoţona baştanii judeţului, Macaleţi şi Şlincu (care, au şi ei enorme stângăcii lingvistice), în acest fotoliu funcţionăresc, era bine să fi făcut în prealabil cursuri de alfabetizare !
3. Afirmaţi că „Pe uşa laboratorului trebuiau afişate pictograme pentru semnalizarea de avertizare cu riscurile la care este supusă o persoană prin intrarea în contact cu substanţele existente în laborator. A fost dispusă măsura efectuării unei semnalizări de securitate şi sănătate a locului de muncă în conformitate cu prevederile HG 971/2006.” Ancheta pe care afirmaţi că aţi făcut-o (însă am dubii că v-aţi deplasat la faţa locului) este superficială şi complet neprofesionistă. Logic, trebuia să vă puneţi întrebarea de ce au fost distruse vechile „pictograme”, „vechi” încă de la 1 august 1980 !!!!. Şi mai ales cine le-a distrus. Eu vreau să fie la locul lor fostele pictograme; numai şi numai acelea ! Iar măsura luată de Dvs. de a se „efectua semnalizări de securitate şi sănătate” este hilară, infantilă; ITM trebuia să ia măsura drastică de amendare drastică a celui care a pus în pericol securitatea şi sănătatea oamenilor. Tratând aşa problema, sunteţi pasibilă de infracţiune de crimă împotriva umanităţii.
4. Ar fi trebuit să dovediţi acelaşi profesionalism ca şi al ISU Botoşani, singura autoritate statală serioasă a acestui judeţ dintre toate celelalte instituţii la conducerea cărora se află nişte cabotini; se cunoaşte că în fruntea acestei instituţii se află o persoană profesionistă, responsabilă, cultivată şi de un înalt civism în persoana domnului comandant Mihail-Cristian Amarandei; merită din plin înaltul şi onorantul titlul de „doctor în ştiinţe inginereşti”, precum şi respectul deplin al comunităţii pe care o slujeşte.”
No coment!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 510.2017
Bancul zilei: Dezvăluire de ordin gramatical
Ordinul pe unitate la PSD - Pablito la Cotroceni, cu orice cost!
Chiar daca acest cost se numeste Romania!
Rusia a executat operatiuni de dezinformare si in Catalonia - La Stampa
Modelul catalan se extinde:
in Polonia apare un partid care vrea autonomie sporita a regiunii Silezia
Romania, condamnata la CEDO pentru ca nu a putut sa apere un copil de bataile pe care i le aplica tatal sau.
Povestea agresiunilor la care era supus baietelul de trei ani si a calvarului de peste 8 ani din justitie
Ana Maria Patru si bunica sa, audiate la DNA Ploiesti.
De ce a fost chemata batrana la DNA
Parlamentul catalan s-ar putea intruni luni pentru a declara independenta regiunii
DIICOT a facut miercuri 30 de razii la clanul "Butoane" din Giurgiu.
Camatarie, proxenetism, jocuri de poker si barbut masluite, printre acuzatiile procurorilor
Sunt blamate Guvernul PSD, Dragnea, opozitia si ONG-urile lui Soros
Ciolos recunoaste "naivitatea" comisa cand a ales sa nu candideze la alegerile parlamentare castigate de PSD
Victor Ciorbea, lovitura pentru Liviu Pop si fabricile de diplome:
ataca la Curtea Constitutionala o ordonanta de urgenta privind acreditarea scolilor doctorale
Pe cine a pus premierul Tudose sa gestioneze petrolul si aurul Romaniei:
Gigi Dragomir, un fost comerciant de carne, inspector fiscal din Ilfov care a picat concursuri organizate de ANAF
Lipsa de autoritate a prefectului Şlincu asupra primarului Gânga
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog