Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8702
De la 07 Ianuarie 2003
122868769

Cum pregăteşte Guvernul întâlnirea cu delegaţia chineză care va ajunge la Bucuresti

  • Lista marilor proiecte comune
  • 21 November 2013, 23:00
Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri 9 memorandumuri legate de mai multe proiecte pe care Romania ar urma sa le deruleze impreuna cu Republica Populara China. Aceste memorandumuri au fost semnate in contextul in care saptamana viitoare vor avea loc la Bucuresti intalnirea prim-ministrilor din China-Europa Centrala si de Est si Forumul Economic China-Europa Centrala si de Est.
"Aş vrea să dau câteva detalii legate de evenimentul politic şi economic care va începe luni, 25 noiembrie, la Bucureşti, vizita oficială a primului-ministru al Chinei împreună cu o delegaţie de miniştri şi oameni de afaceri. Este vorba, sper să nu greşesc, de circa 300 de oameni de afaceri din China.
Cu această ocazie există, evident, dimensiunea politică privind relaţiile bilaterale între România şi China. Există, însă, şi dimensiunea regională, deoarece la Bucureşti se va desfăşura reuniunea prim-miniştrilor din Europa Centrală şi de Est cu primul-ministru al Chinei", a declarat premierul Victor Ponta la finalul sedintei Guvernului de miercuri. Ponta a mai spus că va avea loc şi o întâlnire bilaterală a delegaţiei chineze cu Guvernul României, urmand sa fie semnate mai multe memorandumuri şi acorduri: declaraţia politică, scrisori de intenţie în domeniul energiei, sanitar-veterinar, în domeniul colaborării culturale şi o serie de contracte comerciale.
Memorandumurile aprobate de Guvern
Memorandum cu tema: unele masuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul utilizării paşnice a energiei nucleare cu precădere în vederea realizării Unităţilor 3 si 4 de la CNE Cernavodă.
Memorandum cu tema: unele masuri privind cooperarea cu Republica Populară Chineză în domeniul energetic în vederea realizării proiectului Cheap Tarniţa Lăpusteşti. Memorandum cu tema: unele masuri privind cooperarea cu Republica Populara Chineză în domeniul energetic în vederea realizării proiectului de tip "Green/Brown Field" pentru construirea unui grup energetic nou de minim 500 MW la Termocentrala Rovinari. Memorandum cu tema: unele masuri privind cooperarea cu Republica Populara Chineză în domeniul energetic în vederea realizării proiectului „Lucrări la Termocentrala Deva privind reabilitarea Grupului nr. 4 şi instalaţii de desulfurare pentru Grupurile nr. 3 si nr. 4” promovat de Societatea Complexul Energetic Hunedoara.
Memorandum privind "Declaraţia comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperării bilaterale în noile circumstanţe" Memorandum cu tema: Aprobarea Protocolului între ANSVSA şi AQSIQ privind exportul de bovine pentru reproducţie în R.P Chineză
Memorandum cu tema: Aprobarea Protocolului ANSVSA şi AQSIQ privind exportul de carne de porc în R.P Chineză
Memorandum de înţelegere între Ministerul Economiei din România (Departamentul pentru Energie) şi Administraţia Naţională pentru Energie din R.P Chineză cu privire la cooperarea în proiecte de energie nucleară
Memorandum cu tema: Aprobarea negocierii şi semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Chineze cu privire la înfiinţarea reciprocă a Institutului/Centrului Cultural
NOTA. Despre o colaborare cu partea chineza in privinta proiectelor energetice se vorbeste de mai multi ani. Pana in prezent nu s-a concretizat nimic.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Destăinuirea fiului către tată
Gastronomie: Gulaş cu carne de porc
117.000 de români au semnat pentru ca Basarabia să vină acasă
înițiativa legislativă a fost lansată în Parlamentul României
Schimb de replici pe tema numirii lui Ilie Sarbu în fruntea Comisiei Băsescu-CEC
Crin Antonescu despre şeful Fiscului: Să demisioneze
Atacurile de la Paris: Suspectul a fost prins de poliţie
Percheziţii în Mehedinţi, într-un caz de evaziune
şeful Politiei Locale Drobeta Turnu Severin şi soţia acestuia, duşi la audieri
Experţii CE se declara îngrijoraţi că România mu-şi îmbunătăţeşte semnificativ mediul de afaceri
Înfiinţarea unei comisii in cazul Călăraşi ar fi un abuz
Ruptura cu PNL s-a produs pentru că nu a sprijinit "lupta împotriva numirii lui Koveşi la DNA"
Spectacol cu orchestra din Viena la Casa sindicatelor Boto;ani
Botoşani: Familia Amişculesei, o familie de puşcăriabili în devenire
Tributar mentalităţii de zapciu
Ioan Rotundu
Din nou la indemnizaţii nesimţite
Ioan Rotundu
Vizita premierului chinez în România pare a fi o strategie de divizare a UE
diplomat european
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog