Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10635
De la 07 Ianuarie 2003
111081220

Cum s-a derulat afacerea Puiul electoral de Damboviţa

  • 24 April 2014, 23:00
La sfarsitul lunii martie 2012, din functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita si din cea de presedinte al organizatiei judetene PDL, Florin Popescu i-ar fi cerut administratorului S.C. Avicola Crevedia S.A. si SC Agroli Group SRL cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012, se arata in cererea DNA adresata Parlamentului pentru incuviintarea arestarii preventiva in cazul lui Popescu, actualmente deputat.
"In scopul impiedicarii descoperirii faptei de coruptie, administratorul a livrat produsele, in pungi neinscriptionate, din spatiul de depozitare al SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. SRL inchiriat si folosit de SC Synergy Invest SRL", se mai arata in cererea DNA care prezinta firul infractiunii.
Astfel, in luna ianuarie 2012, auditorul financiar si cenzor la SC Avicola Crevedia SA, i-a facut cunostinta administratorului cu Florin Popescu pe care i l-a prezentat ca fiind presedintele P.D.L. Dimbovita si presedinte al Consiliului Judetean Dimbovita In primele zile ale lunii aprilie 2012, la finalul unei intalniri pe care Popescu ar fi avut-o la restaurantul Hotelului S din Targoviste cu administratorul si auditorul financiar, "acesta din urma i-a cerut unui martor sa accepte sa depoziteze cantitatea de pui grill destinata inc. POPESCU FLORIN AURELIAN in camerele frigorifice ale firmei sale SC Minion SRL Targoviste".
Potrivit DNA, pentru a elimina riscul descoperirii faptei de coruptie, auditorul financiar i-a comunicat martorului ca puii sunt destinati unei actiuni caritabile organizata de Consiliul Judetean Dambovita sub coordonarea lui Popescu. "Initial, martorul a refuzat dar la insistentele acestuia a acceptat ca tirurile ce urmau sa asigure transportul cantitatilor de pui sa fie directionate la SC Minion SRL Tirgoviste al carui sediu era cunoscut de conducatorii auto si de acolo sa fie preluate de persoanele care ii acordau sprijin inculpatului POPESCU FLORIN AURELIAN", se arata in cererea DNA.
Cum isi cumpara firma propii pui
In continuare, a fost contactata firma SC Nova Imar SRL, firma care presta activitati de transport pentru SC Avicola Crevedia SA si i-a cerut sa asigure in zilele de 04, 05 si 10.04.2012 autovehicule necesare transportului cantitatilor de pui grill din depozitul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L. la Targoviste.
Pe 4 aprilie, potrivit DNA, in jurul orei 11.00, un conducator auto la SC Nova Imar SRL s-a deplasat cu autotractorul la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L., de unde a incarcat cantitatea de 20.691,2 kg pui grill.
Pentru a disimula fapta de coruptie si a impiedica descoperirea ei fie in timpul transportului fie in ipoteza declansarii unor cercetari ulterioare, o martora economist la SC Synergy Invest SRL ar fi intocmit la cererea auditorului financiar, avizul de insotire a marfii pentru cantitatea de 20.691,2 kg pui grill, avand la rubrica furnizor SC Synergy Invest SRL, iar la pozitia cumparator SC Avicola Crevedia SA, se arata in documentul DNA. Cu alte cuvinte, firma isi cumpara proprii pui.
Ulterior, potrivit DNA, in urma unor defectiuni tehnice, transportul a fost retinut, timp in care auditorul financiar s-ar fi deplasat personal la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L. unde ar fi incercat sa urgenteze plecarea tirului catre Targoviste.
Auditorul financiar i-ar fi dat avizul unei referente cerandu-i sa transcrie datele pe un alt tipizat de aviz de insotire a marfii dintr-un avizier arhivat insa la pozitia cumparator, in loc de SC Avicola Crevedia SA sa consemneze SC Minion SRL. Astfel, DNA noteaza ca "a plecat cu un aviz de insotire din depozitul frigorific care a fost schimbat prin fals pe traseu prin schimbarea cumparatorului" [n.r. sublinierea apartine redactiei].
Puii grill, transportati de catre tineri trimisi de Florin Popescu
In ziua urmatoare, pe 5 aprilie, mai multi tineri trimisi de Florin Popescu ar fi incarcat in microbuze si transportat la diferite locatii intreaga cantitate de pui grill.
Tot aceeasi zi, acelasi sofer s-ar fi deplasat din nou cu autotractorul la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L. a avut loc incarcarea cantitatii de 20.173 kg pui grill.
Pe 10 aprilie, potrivit DNA, s-ar fi realizat si al treilea transport cu pui congelati de la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. SRL unde a fost incarcata cantitatea de 20128 Kg pui grill, referenta a intocmit avizul de insotire a marfii din 10.04.2012 in care a consemnat la pozitia vanzator SC Synergy Invest SRL iar la cumparator SC Avicola Crevedia SA.
DNA mentioneaza ca produsele au fost preluate si distribuite in scop electoral cetatenilor din municipiul Targoviste.
DNA: Pericolul social al faptei de coruptie este relevat si de urmarile produse constand in distorsionarea, controlarea si falsificarea unui proces electoral DNA precizeaza in cererea adresata Parlamentului "ca exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul a savarsit infractiunea de coruptie mentionata pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii de 5 ani iar pe baza evaluarii gravitatii acesteia, a modului si a circumstantelor de comitere se constata ca privarea sa de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica".
"Pericolul social deosebit de ridicat al faptei de coruptie savarsita de inculpat este relevat si de urmarile produse constand in distorsionarea, controlarea si falsificarea unui proces electoral. Toate aceste aspecte impun o reactie ferma din partea organelor judiciare deoarece in caz contrar se creeaza si consolideaza premisele subminarii democratiei si a statului de drept", se arata in solicitarea DNA.
Florin Popescu a anuntat, miercuri, ca isi suspenda activitatea din PMP si se retrage de pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare, "pentru a nu prejudicia imaginea partidului".
"Avand in vedere suspiciunile legate de persoana mea, am decis sa imi suspend activitatea in cadrul PMP pana la clarificarea situatiei aparute. Totodata, pentru a nu prejudicia imaginea partidului in campania electorala, am decis sa ma retrag si de pe lista de candidati ai PMP la alegerile europarlamentare. Asa cum am procedat si in alte situatii similare, ma pun si de aceasta data, fara niciun fel de rezerve, la dispozitia Justitiei si am incredere ca Justitia va analiza obiectiv si impartial faptele de care sunt acuzat. Fiind vorba despre fapte care s-au petrecut in urma cu doi ani, consider ca nu este necesara, in ceea ce ma priveste, cererea de arestare preventiva", anunta Florin Popescu.
Miercuri, DNA l-a invuinuit pe Florin Popescu in dosarul de coruptie si a transmis Parlamentului cererea de incuviintare a arestarii prevenitve in acest caz.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Omul de afaceri dorohoian Mihai Anitulesei condamnat la închisoare
Victor Ponta: Indiferent de cât de rău se va deteriora situaţia din Ucraina sau Europa
avem bani pentru pensii şi salarii
Lucia Olaru Nenati a primit titlul de cetățean de onoare
Dosarul Loteria I: George Copos a izbucnit în plâns la tribunal
Vicepreşedintele CJ Bihor Alexandru Kiss, urmărit penal de DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani
prejudiciul - 8,6 milioane euro
,,Caravana lu` Axinte”, vine la Botoșani
Victor Ponta va primi toţi oaspeţii externi la Ministerul Apărării
de teama că discuţiile cu aceştia să nu fie interceptate
Efective sporite de jandarmi la Zilele Orașului
Programul festivităţilor dedicate Zilelor municipiului Botoşani
„Vino să iei cadavrul de-aici că a început să pută”
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Sinceritate în amor
Reţeta zilei: Borş călugăresc
Ce ascunde, totuşi, întâlnirea cordială dintre Băsescu şi Filat?
Sila, dispreţul şi frica
Botoşani: Oamenii au ieșit în stradă, sătui de abuzurile Nova Apaserv
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă