Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10455
De la 07 Ianuarie 2003
122870522

Cum s-a răzbunat fostul Baltă pe actualul Ceplinschi

  • 27 June 2008, 23:00
În urmă cu câteva zile, la Copălău, a fost oficializată numirea în funcţie a noului primar, liberalul Marius Didel Ceplinschi, care în turul doi al alegerilor locale a cumulat 1.056 voturi, cu 250 mai multe decât contracandidatul său, fostul primar social-democrat Mihai Baltă. Totodată, în cadrul manifestării, a fost validată componenţa Consiliului Local Copălău şi a fost ales viceprimarul, în persoana democrat-liberalului Ciprian Ivanov, care l-a depăşit încă o dată pe fostul primar Baltă, adunând cu 3 voturi mai mult decât acesta. La ora actuală, Consiliul Local al comunei are 6 consilieri PNL, 3 consilieri PD-L, 3 consilieri PSD şi un consilier PC. În aceeaşi şedinţă au fost stabilite componenţele comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local, urmând ca în zilele următoare să fie aleşi preşedinţii şi secretarii acestora.
„Oamenii sunt cei care m-au adus aici şi m-au instalat şi de ei voi avea nevoie pentru a merge mai departe. Consider că în alegerea făcută de locuitorii din Copălău a contat mai puţin partidul pe care candidatul la primărie l-a reprezentat şi mai mult omul. Gândurile mele acum, la oficializarea mea ca primar, sunt: respectarea legii, ordinii şi disciplinei. Mă aştept la un volum mare de muncă, atât pentru rezolvarea proiectelor aflate în curs de derulare cât şi pentru întocmirea unor noi proiecte valabile pentru Copălău. Vreau să ajut toate instituţiile din localitate, în special şcoala şi biserica, şi nu vreau să-i dezamăgesc pe reprezentanţii comunităţii pentru că m-au ales primar”, a declarat primarul Ceplinschi.
Din păcate, fostul primar Mihai Baltă, cel care s-a aflat în fruntea localităţii nu mai puţin de 12 ani şi care nici în visele sale cele mai pesimiste nu şi-a închipuit că nu va mai prinde şi al patrulea mandat, nu a adoptat la plecare o atitudine sportivă, refuzând nu doar să strângă mâna noului primar, ci chiar să mai dea ochii cu acesta. Mai mult chiar, la predarea inventarului primăriei a refuzat să se întâlnească cu primarul Ceplinschi. A oferit spre semnare documentele în cauză secretarului Cătălin Ivanciuc, pentru ca acesta să le predea noului ales. Comportamentul, total neadecvat pentru cel care ani de zile a condus destinele localităţii, a lăsat un gust amar noilor aleşi. „Chiar dacă mă simt împlinit pentru alegerea mea în fruntea administraţiei locale, aş fi vrut ca schimbul de mandate să se facă în mod democratic, nu prin intermediul secretarului Ivanciuc”, ne-a mai spus primarul de Copălău. Reamintim cititorilor că la alegerile de acum patru ani, când Marius Didel Ceplinschi sufla serios în coasta politică a lui Mihai Baltă, ultimul, prin intermediul fostului deputat Mihai Mălaimare, i-a propus actualului edil şef al comunei postul de viceprimar, condiţionând alegerea de transferarea sa de la PNL la PSD. Fidel partidului politic care l-a sprijinit, Ceplinschi a refuzat compromisul, atenţionând: „Voi candida din nou peste patru ani şi voi ieşi primar”. Şi aşa s-a şi întâmplat! (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horia Brenciu, în căutare de vedete
Colectarea restanţelor nu se poate face de la rudele persoanelor decedate
Patapievici, Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor din Franţa
România reduce numărul de soldaţi români din străinătate
U.E. susţine integritatea teritorială a Basarabiei
Victimele deportărilor staliniste din Basarabia nu-şi pot recupera averile
Comentariul comentariilor (CXLVII)
(Ioan Rotundu)
Oratorul şi antreprenorul de pompe funebre
Horoscop
Program Tele'M Botoşani
Vrea o mână de ajutor... să câştige un ban
Caz de incest la Stăuceni
100 de euro – motiv de scandal între profesori
Scandalagii din cimitirul Pacea au fost amendaţi
Obuze aflate pe punctul de a exploda
Apa Grup ne umflă facturile la apa meteorică
Incendiu în zona Cornişa
Peremiştii îşi plâng soarta
Şefa Loteriei Naţionale este nună mare la Botoşani
Distracţie la cote maxime pentru tudoreni
Activitatea de protecţie a plantelor nu prea este întrebată
Parcare cu plată pentru şoferii botoşăneni
Festival de muzică rock la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog