Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
6090
De la 07 Ianuarie 2003
79815932
Curtea de Apel Bucureşti

A obligat BRD să plătească amenda în sumă de 5 milioane de euro

  • 11 January 2011, 23:00
Curtea de Apel Bucuresti a confirmat la sfarsitul anului trecut legalitatea investigatiei demarate in 2008 de Consiliul Concurentei pe piata bancara, in urma careia BRD-Groupe Societe Generale a fost amendata cu peste 19 milioane lei (circa 5 milioane euro), a declarat marti Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii. Instanta a decis in luna decembrie ca au fost legale atat investigatia declansata cat si inspectia inopinata la sediul BRD. Institutia financiara a fost amendata pentru refuzul de a se supune inspectiei. Banca poate face recurs la aceasta decizie la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Potrivit informatiilor oficialilor autoritatii de concurenta, BRD a contestat la Curtea de Apel Bucuresti legalitatea deschiderii investigatiei pe piata serviciilor bancare si interbancare, sustinand ca autoritatea de concurenta nu are competente de protectie, mentinere si stimulare a concurentei pe piata monetara. De asemenea, BRD a reclamat si faptul ca inspectia inopinata la sediul sau s-a efectuat fara a se respecta prevederile legale.
Impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, BRD-Groupe Societe Generale poate face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. BRD si Raiffeisen, doua banci amendate de Consiliul Concurentei in 2008 si 2010. Ambele decizii sunt contestate in instanta La sfarsitul lunii octombrie 2008, Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie privind o posibila intelegere anticoncurentiela intre unii agenti economici activi pe serviciilor bancare si interbancare. In cadrul acestei investigatii, inspectorii autoritatii au realizat inspectii inopinate la sediile a 10 institutii bancare. BRD - GSG a refuzat sa se supuna inspectiei si a fost amendata cu peste 19 milioane lei (aproximativ 5 milioane euro).
O alta amendata pentru incalcarea legii concurentei este Raiffeisen. Banca a fost amendata cu 14 milioane de lei (3,4 milioane de euro) in luna aprilie 2010, pentru furnizarea de informatii inexacte in cadrul investigatiei privind piata romaneasca a serviciilor bancare si interbancare.
Informatiile inexacte s-au referit la activitatea de tranzactionare privind depozitele plasate si atrase, la momentul fixingului, de catre bancile participante la stabilirea indicilor de referinta ROBID/ ROBOR in cursul lunii octombrie 2008.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primarul Flutur va continua cu şantierele şi în acest an
Măsuri pentru prevenirea apariţiei febrei aftoase
Primarul de Pomârla a demisionat de la şefia partidului
Întâlnire între liderii PSD, PNL si PC
Ţigări de contraband㠄dibuite” de jandarmii botoşăneni
Dacă este aşa, atunci sunt mândru!
Crin – omul care a întinat simbolul purităţii
Ioan Rotundu
Pentru Botoşani, un sistem de sănătate subfinanţat
Fostul şef al IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, destituit din Poliţie
După ce s-au pricopsit cu spitalele, acum caută fonduri
Protecţia Copilului încă mai aşteaptă organigrama
Cartiere întregi din Botoşani lăsate fără încălzire
Cam la ce posturi mai râvnesc şomerii
5.000 de cereri de cetăţenie maghiară înregistrate într-o săptămână
cele mai multe la Miercurea-Ciuc si Cluj
Pescarii români umiliţi de cei ucraineni
Horoscop
Bancul zilei: Papagalul surpriză
Dar cu identitatea ce facem?
Rusia preferă haosul. Se va sinucide PCRM?
Caricatura zilei: Maraj politic din interes
Preşedintele Ţâbuleac refuză să demisioneze
circ şi politică la Consiliul Judeţean Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă