Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20528
De la 07 Ianuarie 2003
122880595

DNA: Şefa ITM Timis a cerut 10.000 de lei ca donaţie pentru organizaţia judeţeană PDL

  • 15 September 2011, 23:00
Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis, Cornelia Corescu, retinuta pentru 24 de ore miercuri seara pentru fapte de coruptie, este urmarita penal de procurorii DNA, care o acuza ca a cerut suma de 10.000 de lei de la administratorul unei firme indicand ca banii sa fie donati pentru organizatia judeteana a Partidului Democrat Liberal.
Potrivit comunicatului DNA, "inculpata Corescu Cornelia Gheorghina, in calitate de inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, prin intermediul inculpatului Medesan Vasile, i-a pretins unui denuntator, administrator la o societate comerciala, suma de 10.000 lei, indicandu-i ca banii sa fie achitati ca donatie pentru organizatia judeteana de partid din care acestia faceau parte (Partidul Democrat Liberal). In schimb, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina urma sa intervina la functionari din subordinea sa, asupra carora avea influenta, pentru a-i determina sa nu aplice firmei denuntatorului sanctiunile contraventionale corespunzatoare referitoare la incalcarea legislatiei muncii, pentru o serie de nereguli constatate".
Deoarece denuntatorul nu a achitat decat 1.000 lei din suma pretinsa, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina a dispus ca o angajata din subordine sa inlocuiasca procesul verbal initial cu un altul in care se consemnau imprejurari nereale ce ar fi atras sanctiuni mai aspre, informeaza DNA.
Totodata, inculpata a conditionat renuntarea la sanctiunile aplicate de depunerea, de catre denuntator, a intregii sume de bani pretinse initial. In acest context, inculpata a dispus inregistrarea in evidentele institutiei a unei contestatii in vederea anularii procesului verbal cu o data anterioara, astfel incat sa apara ca fiind formulata de denuntator in termen legal.
Cu toate acestea, remiterea intregii sume de bani pretinse de inculpata nu a mai avut loc, precizeaza preocurorii. Corescu, membru PDL din 1996, suspectata de fapte de coruptie, a fost retinuta, miercuri seara, pentru 24 de ore, de procurorii anticoruptie din Timisoara pentru complicitate la trafic de influenta si instigare la abuz in serviciu.
In ceea ce priveste acuzatiile care i se aduc sefului ITM Timis, avocatul Corneliei Corescu a declarat ca acestea sunt "ciudate, din moment ce clienta lui nu a pretins si nici nu a primit vreo suma de bani.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Studenta şi profesorul de fizică
Reţeta zilei: Ouă franţuzeşti
Dilema pentru Moldova: ori se mafiotizeaza, ori revine la comunism
PSD sare în mod mascat în apărarea companiei Bechtel
Obligaţiunile comune pentru zona euro sunt o idee "absolut gresita"
Jignire vulgara la adresa cancelarului Angela Merkel: "culona inchiavabile"
Giorgio Napolitano înainte de vizita la Bucureşti
Românii din Italia “susţin economiile noastre”
La Wasington, Băsescu a vorbit şi despre Basarabia
Povară prea grea pentru ministerul de resort
Poliţia de Frontieră va suferi modificări de structură
Igaş vrea să rărească numărul celor 20 mii de poliţişti angajaţi în 2007/2008
Vrea stârpirea evaziunii cu alcool şi cereale
Botoşani: Ministrul Igaş declară război chiulangiilor din MAI
Botoşanii încă au număîr mare de şomeri
IŞJ Botoşani anunţă că naveta unor elevi nu va fi decontată
Botoşani: Şcoli în care n-a mai sunat clopoţelul
având pus lacăt pe poartă
Un nou program pentru Învăţământ: „Şcoala altfel”
Clona Anei Pauker
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog