Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32410
De la 07 Ianuarie 2003
103253318
DNA Suceava şi Parchetul Săveni joacă

Ping-pong cu dosarul penal al deputatului liberal Costel Şoptică

  • Ioan Rotundu
  • 4 May 2021, 22:06
Prin adresa nr. 78/10.04.2021 am cerut Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni să ne spună în ce stadiu de soluţionare se află dosarul nr. 535/P/2014 în care sunt cercetare pentru fraudare de fonduri publice mai multe persoane din Primăria Ştiubieni dar şi Magda şi Costel Şoptică în calitate de patroni ai S.C. TOP Design SRL Botoşani.
Răspunsul ne-a fost remis cu adresa nr. 37/VIII/3/2021 din 12.04.2021 prin care ni s-a făcut cunoscut că dosarul „a fost declinat în favoarea D.N.A. – Serviciul Teritorial Suceava la data de 22.12.2015”
Ne-am adresat la DNA Suceava în 22 aprilie a.c. iar răspunsul ne-a fost remis la data de 26.04.2021, din care cităm: „La data de 28 noiembrie 2016, în dosarul la care faceţi referire a fost dispusă soluţia clasării conform art. 16 alin.1 lit.b (fapta nu există) din Codul de Procedură Penală.”
După ce ni se precizează că s-a cercetat doar fata „in rem”, etapă care n-a dus la stabilirea vreunei vinovăţii şi nume de persoană, ni se mai precizează că: „De asemenea, a mai fost dispusă disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de soluţionarea cauzei disjunse în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni pentru continuarea cercetărilor în legătură cu săvârşirea unor presupuse infracţiuni ce ar atrage competenţa de soluţionare a acelei unităţi de parchet.”
Aşadar, Parchetul Săveni ne-a răspuns că dosarul de află la DNA Suceava iar de la Suceava nu s-a răspuns că dosarul este la Parchetul Săveni.
Este ciudată afirmaţia DNA Suceava că cercetarea s-a făcut „in rem” de vreme ce din dosarul nr. 535/P/2014 rezultă cu claritate cine sunt făptuitorii, adică cei care sunt suspectaţi că au sustras o parte din banii publici destinaţi investiţiilor efectuate de Primăria Ştiubieni.
Dar, să reamintesc faptul că la nivelul anilor 2014 – 2016 şef la Parchetul Săveni şi, apoi, promovată şef la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani era Raluca Stâncescu acompaniată în gruparea mafiotă formată din poliţişti, procurori şi judecători de ţiganul Cătălin Stavără, devenit concubinul său.
Se spune că pe Costel Şoptică, blocarea cercetărilor în dosar l-ar fi costat un autoturism de lux dat Ralucăi Stâncescu prin Cătălin Stavără. O fi sau nu aşa, cert este că un autoturism marca Mercedes BT.99.TOP a fost văzut condus de sora ţiganului Cătălin Stavără, după ce acesta a fost încarcerat alături de concubina sa Raluca Stâncescu pentru infracţiuni de şantaj şi constituire de grup mafiot organizat.
Tot la acea vreme. Raluca Stâncescu era în relaţii bune cu cumnata sa Mihaela Mihai Popa, procuror şef la DNA Suceava, relaţii care se vor altera ulterior, Raluca Stâncescu punând coarne soţului ei, nimeni altul decât fratele soţului Mihaelei Mihai.
Inexplicabil, adresa DNA Suceava remisă nouă nu este semnată de procurorul şef Mihaela Mihai Popa cum ar fi fost corect şi legal, ci doar se face menţiunea „Bi9roul de informare şi relaţii publice” fără nume şi semnătură. Să ne fi fost remis un răspuns în doi peri, formal şi incomplet.? O ce este posibil!
Sper că noul procuror şef al DNA Bucureşti Crin Bologa va face lumină şi în dosarele dosite la Serviciul Teritorial Suceava în aşteptarea prescripţiei, dosare ce vizează politicieni botoşăneni corupţi, printre care şi Costel Şoptică.
Vom reveni cu o nouă adresă la Parchetul Săveni pentru a afla soarta dosarului disjuns de DNA Suceava şi trimis acestei instituţii la sfârşitul anului 2016, pentru competenţă soluţionare. Nu de alta, dar Şoptică, care după declaraţia de avere este sărac lipit pământului, şi-a tras pe numele Andreei Scripcaru, prea tânăra sa soaţă, o vilişoară în buricul Botoşanilor (foto) şi un autoturism de lux ce costă cel puţin 85 mii euro.
Poare reuşim să stabilim vreo legătură între aceste afaceri prospere şi angajarea unor personaje dubioase în posturi bine plătite în instituţii botoşănene.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cele trei feţe malefice ale lui Ionică Nechifor
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Lăcomia strică angajarea
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 3 – 9 mai 2021
Nova Apaserv acoperă splendida hoţie a familiei poliţistului Vaipan
Ioan Rotundu
Liderii SANPF contraatacă, făcând de râs uniforma ce-o poartă
Ioan Rotundu
Impostorii din SNPF vor să oprească Jurnalul de la dezvăluiri
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă