Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
129
De la 07 Ianuarie 2003
122885778

DNA cere incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului PMP Adrian Gurzau,

  • finul Elenei Udrea, acuzat de trafic de influenta
  • 27 September 2016, 23:00
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o solicitare in vederea sesizarii ministrului Justitiei pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului PMP Adrian Gurzau, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Gurzau este finul Elenei Udrea.
Adrian Gurzau este vizat in dosarul in care au fost retinuti Angela Toncescu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al S.C Carpatica Asig, si Dan Hosu, sotul fostului procuror sef interimar al DIICOT.
DNA precizeaza ca a emis ordonanta de punere in miscare a actiunii penale fata de Adrian Gurzau.
Procurorii sustin ca, in perioada 8 aprilie 2015 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, membru si incepand cu data de 2 iulie 2015, presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. CARPATICA ASIG SA, i-ar fi promis deputatului Adrian Gurzau, "administrator in fapt al unei firme, care a si acceptat promisiunea, intocmirea unui contract de prestari servicii intre firma respectiva, in calitate de prestator si S.C. CARPATICA ASIG SA, in calitate de beneficiar".
Potrivit DNA, contractul ar fi fost incheiat in data de 2 noiembrie 2015, la solicitarea si in complicitate cu Angela Toncescu. Obiectul contractului il constituia furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor servicii specializate de "relatii clienti, info-line, contact center vanzare si marketing", pe o durata minima de 5 ani.
Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada pilot test) a fost stabilita la suma de 10.000 de euro + TVA, platita de S.C. CARPATICA ASIG SA lunar, urmand ca pentru urmatoarele 60 de luni, valoarea contractului sa fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare luna. Valoarea totala a contractului pe perioada preconizata este de 270.000 de euro+TVA, sustin procurorii anticoruptie.
"Contractul incheiat a fost pagubos pentru CARPATICA ASIG SA, in contextul in care, la momentul incheierii, societatea de asigurari avea un departament compus din patru angajati ai societatii, care desfasurau activitati similare, la costuri mult mai scazute", noteaza DNA.
"In schimbul acestor promisiuni si, ulterior, in schimbul incheierii contractului, incepand cu 8 aprilie 2015 si pana in 14 martie 2016, inculpatul Gurzau Adrian a sustinut ca isi exercita influenta pe care o avea asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel incat sa fie influentat votul din Consiliul A.S.F. pentru urgentarea procedurii de avizare a lui Toncescu Angela in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. CARPATICA ASIG SA si pentru ca aceasta sa nu fie sanctionata pentru nereguli constatate in activitatea anterioara.
Totodata, deputatul Gurzau Adrian, prevalandu-se de calitatea de demnitar si de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor, si-a traficat influenta asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel incat membrii Consiliului A.S.F. sa aprobe prelungirea perioadei de redresare pe baza de plan a S.C. CARPATICA ASIG S.A., desi prin adresa Directiei de supraveghere si control - Sectorul asigurari-reasigurari din 14.07.2015, se propusese Consiliului A.S.F. constatarea starii de insolventa a S.C. CARPATICA ASIG S.A", spun procurorii DNA.
In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a Angelei Toncescu, a lui Dan Hosu si a lui Ion-Sorin Tatu. Cei trei urmeza sa fie prezentati, in cursul zilei de marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
DNA noteaza ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Emoţia… soţului
Horoscopul zilei de 28.09.2016
Deputatii din Comisia de munca au majorat valoarea tichetului de masa pana la 15 lei
Hilary Clinton a cîștigat puncte importante după prima dezbatere electorală
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Rusia nu mai crede in dialogul cu SUA si a optat pentru razboiul total in Siria -
Ministrul Agriculturii, ingrijorat de mancarea aruncata la gunoi:
Se spunea ca singura solutie de a reduce consumul de combustibil este sa creasca pretul, probabil ca la asta se va ajunge si la alimente
Replica lui Iohannis, dupa ce Tariceanu i-a cerut garantii ca va respecta votul romanilor cand va numi premierul:
"Nu am ce garantii sa ii dau. Orice punere sub semnul intrebarii este o obraznicie politica"
Fenomen ciudat. Baroni gata sa lase mosia judetului, influenta locala si bugete generoase
pentru un loc in Parlament
Mihai Eminescu: Escrocherie sadea sau eroare de tehnoredactare?
Ioan Rotundu
Hienele penaliste îşi unesc forţele s-o devoreze pe Koveşi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog