Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15
De la 07 Ianuarie 2003
123144010
pnl

DSP doreşte reţete de medicamente pe mai multe luni

  • 6 September 2009, 23:00
Pentru că se apropie sezonul rece şi pentru mulţi bolnavi cronici aflaţi la vârsta a treia deplasarea până la un cabinet medical pentru o reţetă cu medicamente compensate sau gratuite nu este un lucru uşor, şefii Direcţiei de Sănătate Publică au găsit o modalitate de a-i ajuta. Medicii ar putea să le elibereze acestor bolnavi reţete cu medicamente nu doar pentru o lună, ci pentru două sau trei luni, cum solicită pacientul.
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a discutat cu şefa Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani şi o astfel de măsură care să îi ajute pe bolnavii cronici vârstnici ar putea să fie pusă în aplicare în sezonul rece care se apropie. În plus, şi medicii de familie, ca şi specialiştii, ar mai scăpa de rândurile din fiecare lună care se formează uneori la uşile cabinetelor pentru reţetele bolnavilor cronici.
„Pentru vârstnicii cu boli cronice ar fi binevenită o astfel de soluţie. În primul rând se apropie sezonul virozelor, al gripei, şi atunci este şi riscant pentru cei cu boli cronice să stea la uşa cabinetului, printre bolnavi care le pot transmite microbii. Plus deplasarea până la cabinet pe o vreme în care trotuarele sunt acoperite cu gheaţă ar putea să le facă mari greutăţi, să se aleagă cu fracturi, care ar însemna noi costuri pentru tratamente, spitalizare. Este o soluţie bună să li se dea medicamente pe mai multe luni ca să nu mai fie puşi pe drumuri în fiecare lună, dar vom vedea ce se va hotărî. Legea permite acordarea de medicamente pentru cronici pe mai multe luni”, a declarat un cadru medical din medicina de familie.
O altă măsură, care însă nu le prea pică bine cadrelor medicale de la cabinetele medicilor de familie, este că în această toamnă ar putea să meargă pe la casele veteranilor de război pentru a le face vaccinurile antigripale la domiciliu. Propunerea vine tot din partea conducerii DSP, care intenţionează să le trimită medicilor de familie vaccinurile antigripale iar asistenţii de la cabinete ar urma să le administreze vaccinurile veteranilor la domiciliul acestora. Propunerea trebuie însă acceptată şi de medicii de familie. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Discriminări demne de teatrul absurdului în învăţământul primar
A prins afacerea din zbor!
Românul şi sfârşitul de vară caniculară
Horoscop
Măruţă îşi face iar de cap
Încă un pas spre modernizarea oraşului Flămânzi
Dialog între Pogea şi Videanu
Friptură măruntă a la Braşov
Florin Ţurcanu este preşedintele PNL cu acte în regulă
deja el se vede în 2012 preşedinte al CJpână atunci a aranjat ca PNL să ia funcţia de vice înapoi
Orban nu plânge după senatorul Liviu Câmpanu
Ţiganii dorohoieni s-au săturat de mirosul emanat de staţia de epurare
Ce-ţi face un prieten?…Te tâlhăreşte!
Pâine ilicită
Hi Speed Recovery a cărat şi blocat maşini o noapte întreagă
parcarea din Piaţa Mare a fost eliberată
Leacul lui Oprescu pentru Udrea
Dialog îndoliat Pogea - Videanu
Joc periculos
Ioan Rotundu
„Ambulanţa” vrea luptă sindicală
Şcoala va începe, dar fără rechizite gratuite
Ofensiva tuberculozei a devenit alarmantă
Se va deschide UPU la Spitalul de pediatrie
L-a luat gura pe dinainte!
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog