Semnale de alarmă sunt trase mai ales în privinţa condiţiilor igienico sanitare, a ambalării produselor cu respectarea igienei. Se ştie de acum practica multor producători care pentru a-şi vinde marfa, mai exact laptele, cumpără ambalaje de la oamenii străzii, ambalaje culese, la rândul lor, de pe la ghene.
Ar fi mai igienic dacă s-ar comercializa laptele adus de producători la acele automate care au început să fie montate în unele zone. Dozatoarele acelea asigură şi temperatura adecvată, că de acum vine vara şi iar încep problemele, dar şi păstrarea în condiţii igienice. Nu ştiu cine ar trebui să le instaleze acele aparate automate, dar ar fi un lucru bun. Iar în rest, la cumpăratul caşului nu ne rămâne decât să ne uităm la cine vinde ca să ne facem o idee despre condiţiile de igienă în care a fost preparat, transportat, păstrat, declara ieri un botoşănean, Marian Ailincăi.
Cu toate că mai apar din când în când cazuri ca cel în care lactatele cumpărate din piaţă au băgat consumatorii în spital, botoşănenii le preferă produselor lactate comercializate în magazine alimentare, considerându-le mai sănătoase. (Doina Marcu)