Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
10221
De la 07 Ianuarie 2003
68517319
Dacă vom merge la mare

Guvernul ne va lua banii de concediu prin amenzi excesiv de mari

  • 19 September 2007, 23:00
Persoanele fizice care nu păstrează curăţenia în locurile de şedere pe plaje şi la locul de îmbăiere, precum şi avertizările privind restricţiile de înot vor fi amendate cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei noi.
Persoanele fizice care nu păstrează curăţenia în locurile de şedere pe plaje şi la locul de îmbăiere, precum şi avertizările privind restricţiile de înot vor fi amendate cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei noi.
Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi Normele metodologice privind organizarea serviciilor publice de salvare acvatică - salvamar şi a posturilor de prim ajutor pe plajă.
Normele stabilesc măsurile necesare pentru salvarea prevenirea accidentelor pe plaje, în ştranduri, în parcuri acvatice, în porturi de agrement nautic şi în alte locuri organizate pentru îmbăiere aflate pe litoralul Mării Negre, în apele naturale interioare sau amenajate.
Prin actul normativ se stabilesc obligaţii ale autorităţilor administraţiei publice locale şi ale agenţilor economici care au în administrare plaje, ştranduri, parcuri acvatice sau porturi de agrement nautic. Aceştia au obligaţia să execute lucrări de amenajare, construire şi întreţinere a posturilor de observare, să monteze în locuri vizibile panouri de avertizare şi de informare şi să permită accesul gratuit şi staţionarea vehiculelor personalului serviciilor de salvare.
Persoanele fizice sunt obligate să respecte semnalizările de pe panourile de avertizare şi informare, să anunţe postul de prim ajutor în caz de accident, să nu intre înot în zonele periculoase marcate de balize, să nu depăşească înot limita marcată de geamanduri şi, nu în ultimul rând, să păstreze curăţenia la locul de şedere.
Potrivit Hotărârii, posturile de observare vor fi amplasate astfel încât să permită o bună vizibilitate asupra zonei de supraveghere şi la maxim 300 de metri distanţă unul faţă de celălalt, fiind deservite de cel puţin două echipe, care au în componenţă minim doi salvatori acvatici calificaţi. Echipa de salvare acvatică are ca atribuţii principale patrularea preventivă pe apă şi pe mal în zonele de îmbăiere şi, în caz de urgenţă, deplasarea la locul solicitat, salvarea accidentatului, acordarea primului ajutor medical, transportul şi predarea persoanei salvate personalului medical de specialitate. Posturile de prim ajutor se vor asigura într-un sediu uşor accesibil, marcate cu pavilioane albe având desenat㠄crucea vieţii” şi care trebuie să aibă o legătură prin staţii de emisie-recepţie cu echipele de salvare pentru preluarea cazurilor grave. În perioada sezonului estival, pe litoralul Mării Negre se pot detaşa medici de la unităţile sanitare care au structuri de primire a urgenţelor, cu avizul Ministerului Sănătăţii Publice.
Finanţarea serviciilor publice de salvare acvatică - salvamar şi a posturilor de prim-ajutor, inclusiv dotarea şi echiparea posturilor de observare salvamar cu aparatură, instrumente şi materiale necesare desfăşurării activităţii de salvare se face din bugetul de stat. Operatorii economici care au în administrare plaje amenajate vor asigura finanţarea posturilor de salvamar.
Acţiunea de salvare acvatică, precum şi toate ajutoarele date de personalul serviciilor publice de salvare acvatică - salvamar, a posturilor de prim ajutor sunt gratuite, personalul respectiv neavând dreptul să pretindă sau să primească sume de bani pentru serviciile prestate.
Persoanele fizice care nu păstrează curăţenia în locurile de şedere pe plaje şi la locul de îmbăiere, precum şi avertizările privind restricţiile de înot sunt amendate cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei. Constatarea acestor fapte se face de către persoane împuternicite de către autorităţile administraţiei publice locale şi de către persoane împuternicite din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Autorităţile administraţiei publice şi operatorii economici care administrează plaje, ştranduri sunt sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei pentru: lipsa amenajărilor şi pentru funcţionarea în condiţii necorespunzătoare a posturilor de observare şi a punctelor de prim ajutor, nesemnalizarea corespunzătoare a locurilor de îmbăiere, lipsa delimitării zonelor de îmbăiere de zona unde se practică activitatea de agrement nautic, nerealizarea unei curăţenii permanente, cât şi îndepărtarea de pe plajă şi din apă a obiectelor periculoase.
Hotărârea pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea serviciilor publice de salvare acvatică - salvamar şi a posturilor de prim ajutor pe plajă se aplică în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. (B.G.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Prefectul Sorescu a participat la şedinţa CJ
Chichiţele lui Achiţei l-au exasperat pe Conţac
S-a stabilit perioada de campanie electorală pentru alegerea în PE
Termica, darul lui Dumnezeu pentru botoşăneni
cel puţin aşa a lăsat creştinul Furtună să se înţeleagă
Alţi doi şoferi s-au ales cu dosare penale
Furturi cu autori în anonimat
Comunicat de presă - Termica
Stema judeţului va deveni totemul păcii
De ce n-am încredere în fondul privat de pensie
Ioan Rotundu
Dacă vor pensia de urmaş, trebuie să depună adeverinţe la CJP
Unii profesori preferă să rămână şomeri
Directorii şcolilor neautorizate sanitar vor primi… amenzi usturătoare
Prefectul Sorescu a plecat la Neptun
Andronachi a prins gustul deplasărilor în străinătate
Ţiprigan umblă cu ameninţări, chiar la începutul anului şcolar
Horoscop
Execută garantat
Fii, bă, atent !
Crina Semciuc joacă în serialul “Cu un pas inainte”
Bărmăniţa care a dat peste un nou pachet doldora cu bani
în urmă cu vreo trei săptămâni ea a găsit şi înapoiat păgubaşului 24 mii euro
Profesor semnatar al unor scrieri perverse şi pornografice
(Cârcotaşul)
Aroganţa primarului Lungu s-a răsfrânt în bani puţini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă