Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24590
De la 07 Ianuarie 2003
122884657

Dacia mai are puţin şi ne va obliga să cumpărăm maşini

  • 13 January 2009, 23:00
Il auzeam pe directorul Stroie "vanzarile au scazut inacceptabil" parca noi romanii am avea datoria , obligatia sa cumparam produse de la Dacia.. nu se mai cer masini faceti trenuri/avioane ... asta e economia de piata! Adica hai sa fim seriosi, zau asa, statul roman mai bine ajuta clasa de mijloc si romanii care au o mica afacere sa supravietuiasca.
Hai sa vedem :
- Dacia a cerut taxa auto, a primit;
- Dacia a sustinut triplarea taxei auto, ok s-a facut si acest lucru
- Dacia a obtinut la privatizare scutiri de impozit, facilitati, ok le-a avut
- Daca a cerut ajutor de stat - a obtinut pe final de mandat Tariceanu, astfel incat dealerii si-au permis vacanta la Copacabana
Impresia angajatilor Dacia si a romanilor platitori de taxe si impozite, fara sa minimalizam numarul de slujbe create in Romania de aceasta marca, este ca ne cred prosti; trebuie sa inghitim ce ne ofera ei .Trebuie sa spunem prezent si sa reactionam rapid cand ei cer ceva. Gresit dragilor, francezii trebuie sa produca ceva vandabil nu noi avem datoria sa cumparam cu orice pret ceea ce ne ofera ei . Vanzarea fortata este interzisa asa spun legile din Romania.
Ideea este alta : motorul vanzarilor de Dacia erau creditele de consum. Ei bine, principala banca cu care lucrau francezii de la Dacia, erau...francezii de la BRD, impreuna cu IFN BRD Credite de Consum si firma de leasing RCI . Ei bine, putem spune ca francezii si-au dat singuri cu pumnul in gura, pentru ca, reducerea pana la disparitie a creditelor de consum date de francezi, ii costa acum tot pe francezii, pe cei de la Dacia, care se plang ca au 10000 de masini pe stoc pe care, nu le mai cumpara nimeni. Si spera sa se dea o OUG, ceva, prin care romanii sa fie obligati sa isi cumpere cate o masina Dacia. Sa faca cotet de gaini, orice din ea, numai sa o cumpere, ca ei sa vanda, sa aiba profit, si atunci, vor redeschide fabrica. Adica, vreti 10000 de locuri de munca ? Cumparati cate o Dacie pentru fiecare loc de munca! Curat chilipir si adevarat gheseft monser!
Martie 2008 - greva la Dacia din cauza salariilor nesatisfacatoare platite angajatilor.
Ianuarie 2009 - greva la Dacia din cauza salariilor care incep sa nu se mai plateasca, intrucat uzina mai mult sta decat produce.
Iata ce spune un roman, din ai carui bani, Tariceanu a acordat un ajutor de stat pentru Dacia :
In perioada asta de criza voi aveti numai pretentii. Pe langa faptul ca sunteti firma privata, ati primit sprijin de la stat cu milioane de euro (pentru vacante prin tarile calde), de reduceri sa nu auziti (toata lumea face reduceri si voi va ganditi la scumpiri :"Automobile Dacia isi propune sa mentina neschimbate preturile masinilor sale si spune ca o crestere a preturilor ar fi o sinucidere in conditiile din piata" mai vreti si taxe triplate aberant. De ce nu cereti si introducerea unei legi prin care fiecare cetatean al acestei tari sa cumpere obligatoriu cate un Logan ?
Si eu lucrez in industria auto si statul nu a oferit nici un ajutor firmei la care lucrez. In cazul in care firma nu o sa mai aiba comenzi, eu ce fac? Rog statul sa "bage" o taxa un impozit pentru asta ?
Si eu platesc taxe si impozite ca orice altcineva in tara asta. Nu am dreptul sa aleg ? Sau aveti impresia ca aveti voi acest drept, de a alege penrtu mine ? Nu prea cred.
Sunt in situatia in care am un " harb sau fumigena" Golf IV 2000, achizitie 7.000 euro - taxa poluare 6.800 si am renuntat de a mai spera in vreo schimbare. Asa ca in timp ce va plangeti voi atat mi-am depus actele pentru un proces cu statul Roman.
Asa ca de pe partea mea faceti taxa de 100 de ori.
Sunt tanar si am rabdare asa ca o sa vedem care pe care.
Va "doresc vanzari bune".

Dacia isi va suspenda activitatea pe o perioada de doua saptamani, in intervalul 26 ianuarie - 8 februarie 2009, productia urmand sa fie reluata incepand cu data de 9 februarie 2009, precizeaza compania, intr-un comunicat. Conform Contractului Colectiv de Munca Dacia pe 2008, salariatii care vor ramane la domiciliu, in somaj tehnic, vor fi remunerati cu 85% din salariul individual brut.In Romania, vanzarile Dacia au scazut cu 17%, pana la sub 85.000 de unitati, marca avand o cota de 28%. Cel mai vandut model a fost Logan berlina, cu peste 51.000 de unitati, urmat de Logan MCV, cu peste 15.000 de unitati si Sandero, cu aproape 9.000.
Automobile Dacia isi propune sa mentina neschimbate preturile masinilor sale si spune ca o crestere a preturilor ar fi o sinucidere in conditiile din piata. In prezent, Dacia are stocuri de 10.000 de masini, nivel normal care sa asigure un bun mers al activitatilor comerciale in 2009, a spus pe 9 ianuarie, Jacques Daniel, director comercial al marcii, la conferinta de prezentare a rezultatelor comerciale pe 2008. (Iulian Urban)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lungul drum de la Lapidare la Delapidare
Corina Caragea s-a dat cu săniuţa în mijlocul deşertului
Mediu ne verifică la... pungă
Horoscop
Specula josnică şi ordinară
Criza gazelor aruncă Basarabia din braţele Rusiei în cele ale Kievului.
România stă şi fluieră!
Procesiune cu moaştele Cuvioşilor părinţi ucişi în Sinai şi Rait
Îşi vinde vila din Botoşani. Nu cere mult...
Comentariul comentariilor VII
(Ioan Rotundu)
Dilema lui John
Hai că asta este culmea!
Preţul dureros şi scadenţa incompetenţei
Alţi pretendenţi la funcţia de prefect
Ioan Rotundu
Vor înapoi şefi peste codri
Lucrările în localităţile sinistrate amânate până se face cald afară
Reclamagii nu mai vor„moartea caprei vecinului”, ci a porumbeilor
În loc s-o ierte, creştineşte, preotul a chemat poliţia s-o amendeze
Pentru că n-a fost instalat subprefect, intenţionează să dea Guvernul în judecată
Criza economică din America are repercusiuni şi la Botoşani
Soţ şi soţie, s-au sinucis într-un mod inexplicabil
Romeo şi Julieta în variantă modernă
Deţinuţii botoşăneni marchează şi ei Zilele Eminescu
Majorarea punctului de pensie este încă incertă
Vaccinul contra gripei mai poate continua
Puţine contestaţii la nota tezei de la matematică
Spitalele sunt obligate să adăpostească oamenii străzii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog