Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2345
De la 07 Ianuarie 2003
123125916
pnl
Dan Tapalaga

rtuna perfecta. Ce ascunde referendumul pentru familia traditionala anuntat de Dragnea

  • 3 September 2017, 23:00
Decizia politica adoptata de PSD, sambata, la Mamaia, de a organiza in aceasta toamna un referendum pentru modificarea Constitutiei, in sensul definirii familiei traditionale drept casatoria dintre un barbat si o femeie, reprezinta perdeaua de fum de care avea nevoie Dragnea&gascadeborfasi pentru modificarea legilor justitiei si, eventual, neutralizarea DNA. Este furtuna perfecta menita sa ocupe spatiul public cu o falsa dezbatere, in care se vor arunca inevitabil presa, politicieni si o buna parte din societatea civila. Dar mai inseamna ceva: o carte de negociere.
Presedintelui Klaus Iohannis nu-i mai ramane in aceasta situatie decat declansarea unui referendum pe tema justitiei, in mod intelept amanat dupa protestele din iarna. Seful statului a pastrat glontul de argint pentru vremuri mai grele, care, iata, au venit. Insistenta cu care Liviui Dragnea i-a cerut lui Tudorel Toader sa iasa pe 23 august cu modificarile la legile justitiei, desi nu avea la acel moment un text scris, are o explicatie simpla.
Aflat intr-o situatie tot mai disperata, liderul PSD arunca cat mai multe mingi in aer, convins ca una tot o sa cada. Legile justitiei sunt inca o carte de negociere. Cam asa suna deal-ul propus de Dragnea sistemului: voi ma ajutati cu dosarul de la Inalta Curte si cu noile anchete declansate de DNA, iar eu o las mai moale cu legile justitiei si cu schimbarea lui Kovesi de la DNA. Asa se explica inclusiv bezelele transmise in ultimul timp sefului SRI, Eddie Hellvig. O invitatie pe fata la compromis.
In logica lui de borfas, Dragnea e convins ca doar o negociere cu sistemul si cu presedintele Iohannis il mai poate scapa de anchete si de noi condamnari. Mentalitate de infractor condamnat deja intr-un dosar, de borfas ajuns prin mituirea populatiei la pupitrul de comanda al tarii. Nu degeaba pana si consultantii americani angajati de Dragnea l-au mirosit si, mai in gluma, mai in serios, i-au spus Pablito. Intreaba-l, Pablito, pe Roger Stone ce parere are despre tine.
Referendumul pentru modificarea Constitutiei nu reprezinta decat un element de negociere suplimentar, o noua minge aruncata in aer. Cu riscul de a scoate Romania de pe orbita Occidentala, Dragnea se joaca cu imaginea tarii intr-o ultima tentativa de a-si salva pielea. Sper ca nimeni nu va negocia cu liderul PSD soarta tarii si mai trag nadejde ca americanii nu se vor lasa intimidati de amenintarile liderului PSD oricat i-ar santaja cu Fondul Suvern de Investitii sau cu contractele pentru inzestrarea armatei. Sunt alte carti de negociere in mana lui Dragnea, pe care le joaca in forta si tot in interes personal.
Cat priveste fondul problemei, si anume refendumul pe tema familiei traditionale, este inca o tema care ne apropie de grupul de la Visegrad si ne indeparteaza de Occident. Nu stiu insa daca Biserica Ortodoxa, lovita in plin de o serie de scandaluri cu inalti prelati acuzati ca au intretinut relatii homosexuale, mai are vreun interes sa sustina tema Coalitiei pentru Familie. Ma tem ca s-ar face de ras. Cu cine va defila in campania pentru referendum pentru familia traditionala: cu alde Pomohaci si cu soborul de inalti prelati acuzati de realatii homosexuale?
Asa cum a si anuntat, Drangea a inceput un razboi pe viata si pe moarte cu toti cei care-i pun in pericol afacerile ilegale cu statul, libertatea si puterea de satrap balcanic. Ce nu intelege Liviu Dragnea este ca a trecut toate liniile rosii. In orice tara aflata in situatia Romaniei, de insula intr-o mare de de amenintari externe, actiunile liderului PSD il transforma intr-un un dead man walking. Daca insa mortul va iesi, printr-un miracol, invingator, Romania devine oficial stat mafiot incompatibil cu valorile democratice promovate de UE si SUA.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lumea lu' Rotundu: "Descalecatul"
Coreea de Sud cere masuri ONU care sa "izoleze complet" Coreea de Nord
Bancul zilei: Indignare justificată
Horoscopul zilei de 4.09.2017
Fiul fostului ministru Mariana Campeanu, condamnat la 5 ani de inchisoare
deoarece a cumparat pentru RAR un teren la care nici expertul instantei nu a putut ajunge din cauza gropilor
Cum a reactionat Trump la testul nuclear:
Actiunile Coreii de Nord continua sa fie foarte periculoase pentru SUA / Este o amenintare si o rusine pentru China
Coreea de Nord a realizat inca un test nuclear, provocand un cutremur de 6,3
Phenianul anuntase cu cateva ore inainte ca a dezvoltat o bomba cu hidrogen cu "mare putere distructiva" / Oficial sud-coreean: Explozia a avut probabil 100 de kilotone
Valeriu Tabără înhăitat cu impostorul plagiator Ionică Nechifor
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ponta, despre Dragnea:
Un fel de Pablo Escobar, de Hugo Chavez; imi pot da doctoratul in cei cu mustata cand mint
Onoare? Aş, doar impostură şi insolenţă!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog