Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24005
De la 07 Ianuarie 2003
122884072
Dan Voiculescu către Traian Băsescu:

Distrugeţi relaţia cu China

  • 6 January 2011, 23:00
Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, a criticat, joi, declaratia sefului statului din sedinta de Guvern, potrivit careia, spera ca "ministrii nu vor cadea in plasa unei povesti de genul "sa luam bani din China"", subliniind ca spera ca diplomatia romaneasca va reusi sa repare, in doar cativa ani, "dezastrele diplomatice din mandatele Basescu".
"Cat de prost inspirat sa fiti incat sa declarati oficial ca un acord financiar cu China reprezinta o plasa, o capcana de care ministrii dumneavoastra trebuie sa se fereasca?! Cat de prost informat sa fiti incat sa nu fi aflat ca economia chineza este a doua forta mondiala si ca, intr-un interval de maxim 40 de ani, va devansa si SUA?!
Domnule presedinte, declaratiile dumneavoastra sunt atat de neinteligente, atat de neverosimile de la un individ rational, incat va sfatuiesc sa sustineti ca nu sunt reale, sa acuzati presa ca v-a preluat gresit afirmatiile si sa negati veridicitatea imaginilor. Daca cineva va va contrazice, sigur veti gasi un specialist bine orientat care va demonstra ca imaginile au fost trucate", a afirmat Dan Voiculescu, intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, citata de Agerpres.
"Ati distrus relatia cu Franta si Rusia. Ati amenintat grobian Germania ca nu mai platiti contractele semnate de statul roman cu resortisantii germani. Ati compromis intrarea in spatiul Schengen. V-ati umilit ridicol in relatia cu Statele Unite ale Americii si cu Marea Britanie, vorbind despre o axa care nu a existat decat in imaginatia dumneavoastra. Acum, in conditiile in care nu aveti un dialog echilibrat cu niciun partener occidental, v-ati apucat sa distrugeti si relatia cu China!", a mai spus Voiculescu.
In opinia liderului fondator al PC, diplomatia se face, in primul rand, cu inteligenta, "nu se face nici in genunchi, nici cocotat pe gard, nici cu plecaciuni, nici cu amenintari".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Caricatura zilei: Atentat la Băse
Va supravieţui Republica Moldova până în 2012?
Mihai Ghimpu: ”Alianță avem, dar dreptate – mai vedem”
Ionut Damian, a fost schimbat din func’ie
el urma să opereze sistemul naţional de plată online a taxelor
Un om al străzii a devenit cel mai dorit prezentator din SUA
O noua mişcare politică în România: vis sau prostie?
Dumnezeu s-a aflat in spatele Big Bang
Universul n-a apărut din întâmplare
Deputatul PNL Florin Ţurcanu, trimis în judecată pentru fals şi uz de fals
Bancul zilei: Cocoşul… din casă
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog