Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23233
De la 07 Ianuarie 2003
122908882

Dan Voiculescu vrea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală

  • 15 February 2012, 23:00
Senatorul Dan Voiculescu (Partidul Conservator) a anuntat miercuri ca a depus la Parlament, la inceputul lunii februarie, un proiect de lege prin care sustine necesitatea dublarii tuturor pedepselor pentru infractiunile de evaziune fiscala, transmite Agerpres. "Evaziunea fiscala este cel mai mare obstacol in calea dezvoltarii Romaniei.
Evaziunea fiscala ne-a obligat sa ne imprumutam cu sume uriase pentru a asigura supravietuirea statului. Evaziunea fiscala condamna anual sute de mii de copii la saracie si izolare, refuzandu-le sansa la o scoala moderna si la asistenta medicala competenta. Evaziunea fiscala ucide destine si compromite viitorul acestei natiuni", sustine politicianul.
Dan Voiculescu afirma ca, la inceputul actualei sesiuni parlamentare, a depus, impreuna cu alti senatori, o propunere legislativa care dubleaza pedepsele pentru infractiunile de evaziune fiscala si a solicitat public tuturor grupurilor parlamentare sa sprijine acest demers "apolitic, vital pentru societatea si economia romaneasca".
Proiectul de lege sustine ca un regim "sanctionator" sever, sustinut de masuri complementare de incurajare a disciplinei fiscale si aplicat cu fermitate, poate atrage in zona fiscalizata pana la 10 miliarde de euro in primele 12 luni de la intrarea in vigoare a legii.
Voiculescu afirma ca "oficial, economia subterana este evaluata de Institutul National de Statistica la 20% din Produsul Intern Brut, adica peste 23 de miliarde de euro. Totusi, conform estimarilor economistilor si chiar ale Bancii Nationale a Romaniei, nivelul economiei 'negre' este mult mai ridicat, fiind plasat, intr-o perspectiva rezervata, intre 35 si 40 de miliarde de euro anual.
Aceste sume semnificative, care depasesc toate imprumuturile contractate de Guvernul Romaniei de la institutiile financiare internationale in intervalul 2010-2011, intretin coruptia, alimenteaza injustitia sociala si distrug increderea in necesitatea educatiei, in munca cinstita, in institutiile democratice si in mecanismele economiei de piata".
Senatorul conservator declara ca, in loc sa utilizeze resursele interne, "regimul Basescu a ales calea mai simpla, a imprumuturilor", datoria externa a Romaniei publica si privata ajungand astfel "la aproape 100 de miliarde de euro... Doar in anul 2011, s-au alocat circa 40 de miliarde de euro pentru plata datoriilor si dobanzilor catre creditorii straini, cea mai mare parte a acestei sume fiind, la randul sau, imprumutata din surse externe.
Romania ar avea resurse interne pentru a depasi criza, pentru a plati pensii si salarii corecte, pentru a sustine antreprenorii romani, pentru a moderniza sistemele nationale de sanatate si educatie, dar si pentru a dezvolta "un stat social autentic", afirma senatorul PC, care adauga: "Evaziunea fiscala este cel mai mare obstacol in calea dezvoltarii Romaniei.
Evaziunea fiscala ne-a obligat sa ne imprumutam cu sume uriase pentru a asigura supravietuirea statului. Evaziunea fiscala condamna anual sute de mii de copii la saracie si izolare, refuzandu-le sansa la o scoala moderna si la asistenta medicala competenta. Evaziunea fiscala ucide destine si compromite viitorul acestei natiuni. Evaziunea fiscala este o crima. Pentru a eradica acest fenomen avem nevoie de vointa politica, o justitie corecta si, in mod esential, de un regim sanctionator extrem de sever".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Dorinţă nejustificată
Guvern nou, probleme vechi
Casă aprinsă de un scurtcircuit electric
COMUNICAT DE PRESĂ – CMJ Botoşani
COMUNICAT DE PRESA – APIA Botoşani
Unitățile încălzite centralizat fac economie la bugetul local
Marturii despre ultimii romani din Aita Mare
Interviu cu Parintele Iustin Garleanu
Ministrul Laszlo Borbely: Suntem pregătiţi în caz de inundaţii
Mihai-Razvan Ungureanu a unificat orarele în administraţia centrală
pentru ca timpul să fie folosit cât mai bine
Preot ce se cere exorcizat
Ioan Rotundu
Ionel Ilaşi protestează cu o păpuşă de paie
PPDD promite 20 mii euro pentru fiecare român
Botoşani: Poporănii lui Dan Diaconescu acţionează în forţă
Ajutoarele strânse de botoşăneni pleacă astăzi la Brăila
300 de persoane monitorizate permanent de DSP
Mari probleme cu alimentaţia mamelor care alăptează
Protecţia Copilului va investi un milion euro la Stăuceni
Profesorii nu vor drepturi salariale fărâmiţate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog