Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21459
De la 07 Ianuarie 2003
122881526

Dăncilă: Nu văd niciun motiv să demisionez.

  • Domnul președinte dădea senzația că mă cheamă ca la școală, sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru
  • 27 April 2018, 23:00
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la România TV că nu vede niciun motiv să demisioneze, după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut acest lucru în mod public. Dăncilă s-a arătat nemulțumită de faptul că președintele ar fi chemat-o la discuții ca la școală. ”Sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru”, a spus ea.
"Categoric nu. Nu văd niciun motiv să demisionez atâta timp cât am susţinerea coaliţiei de guvernare și cred că în cele trei luni am avut rezultate bune. Nu văd niciun motiv ca să-mi depun demisia", a afirmat Dăncilă, la România TV.
Acesta a mai spus că nu o afectează retragerea încrederii președintelui Iohannis, dar este un gest care va aduce o slăbire a încrederii pe plan extern a României.
”Nu aș putea spune că mă afetează, e un gest și o declarație care nu își aveau locul acum. Acest mod de lucru poate duce la o slăbire pe plan extern, nu trebuia făcut. Dincolo de frustrări, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, iar țările trebuie să vadă în România o țară stabilă, de încredere”, a mai spus ea.
Întrebată dacă a afectat-o declarația președintelui Klaus Iohannis cum că ”nu face față poziției de premier”, Dăncilă a spus:
”Categoric da, dar nu numai ce a zis președintele în această zi, modul de exprimare al președintelui m-a jignit, de asta nu am fost la Cotroceni. Am încercat să păstrez echilibru, am sunat azi pentru a-i comunica că nu merg azi, mi s-a spus ca nu poate răspunde, atunci am comunicat că nu mă voi prezenta. Am sperat ca președintele să sune, dar reacția președintelui a fost o recție publică (...). Mi s-a părut normal ca discuțile să aibă un caracter confidențial. Cred ca acest lucru eu l-am respectat, din pacate domnul presedinte, nu”.
n ceea ce privește plecarea sa în Israel, aceasta a comentat că ”domnul președinte dădea senzația că mă cheamă la școală, sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru”.
Acesta și-a apărat vizita în Israel, spunând că ”domnul președinte nu a înțeles. Am fost în Israel pentru anumite acorduri în domeniul economic, nu aveam nevoie de mandat”.
”Nu am vorbit să mutăm mâine Ambasada, am lansat o platformă. Nu puteam să vorbesc înainte să lansăm platforma cu președintele. Era important ca acest memoriu sa fie adoptat prima dată în guvern. Noi nu avem ambasador la Ierusalim, deși am prpus un ambasador, există un număr de înregistrare la Administrația Prezidențială. Noi ne-am făcut datoria”, a mai spus Dăncilă. Premierul a negat și conflict între Guvern și BCR.
”Nu este niciun conflict interstitutional cu BCR. Mugur Isărescu a participat la cele două ședințe pentru adoptarea monedei euro. Nu poți să mediezi ceva ce nu există, de asta am refuzat sa merg. Eu cred că domnul președinte a vrut sa fie mediator, dar el este cel care rupe acum orice fel de mediere.
Președintele Klaus Iohannis i-a cerut vineri demisia premierului Viorica Dăncilă,precizând că aceasta nu a înțeles obligațiile ce îi revin conform jurământului depus la învestirea în funcție și nu face altceva decât să execute ordinele de partid. Iohannis a mai spus că Dăncilă nu face față poziției de premier, transformă Guvernul într-o vulnerabilitate, refuză să respecte Constituția și principiul colaborării loiale între autoritățile statului.
Iohahnis a făcut referire la discutarea în ședința de guvern a memorandumului privind relocarea ambasadei din Israel, fără consultarea sa.
”Săptămâna trecută în Guvern s-a discutat un document secret, un memorandum secret pe politică externă. Asta a fost o mare greșeală, fiindcă în chestiuni de politică externă, dacă vorbim de documente secrete, care, evident, sunt sensibile – altfel nu ar avea de ce să fie secrete – trebuia să fie consultat Președintele, lucru care nu s-a întâmplat. În Constituție, în toate deciziile Curții Constituționale, în practica politică din România, se statuează și se știe că este nevoie, în interesul României, nu în interesul altcuiva, de o consultare instituțională între Premier și Președinte, că este nevoie, în interesul României, nu în interesul cuiva particular, ca autoritățile publice să colaboreze loial. Aceste lucruri și aceste nevoi ale statului nu au fost înțelese de doamna Dăncilă (...) Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid. Având în vedere acestea, eu retrag încrederea doamnei Dăncilă”, a declarat șeful statului.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Namcul zilei: Insensibilitate vânătorească
Horoscopul zilei de 28.04.2018
Cum au ratat consilierii PSD ocazia de a arăta respect botoşănenilor
Ioan Rotundu
Starostele hoţilor Apelor şi Pădurilor a trecut prin Botoşani
Ioan Rotundu
Dragnea, un Fidel Castro al României în devenire
Ioan Rotundu
Ziua dăruirii sau ziua pomenilor electorale
Ioan Rotundu
Cum Albert Tănase erodează imaginea „nevestei şoferului”
Ioan Rotundu
Delibaş şi Nechifor încă n-au aflat că minciuna are picioare scurte
Ioan Rotundu
România făcută de râs în anul Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.04.2018
Liviu Dragnea, despre un posibil acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul Tel Drum:
Ce prostie! Cum să recunosc o vină pe care nu o am?
Dragnea: Viorica Dăncilă nu are de ce să își dea demisia
Nu există conflict între BNR și Guvern
Nu e prim-ministru, este metresa lui Dragnea care face ţara de râs
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Minivacanţă cu aromă de fecale oferită de PSD
Ioan Rotundu
Actrița Oana Pellea o ironizează pe Viorica Dăncilă:
Domnilor de la PSD, noi obişnuim să ne spălăm, voi nu?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog