Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22893
De la 07 Ianuarie 2003
122908542

Daniel Funeriu şi "inexactitudinile":

  • 9 October 2011, 23:00
Daniel Funeriu a explicat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", ca a folosit corect cuvantul "inexactitudini", explicat in Dictionarul limbii romane editat de Academia Romana si utilizat de Eugen Lovinescu sau Mihai Eminescu, adaugand ca nu s-a simtit atacat de comentariile Elenei Basescu pe Twitter, relateaza Mediafax.
"Uneori e foarte bine sa consultam si dictionarele limbii romane. In ultima saptamana s-a facut foarte mare caz de utilizarea de catre ministrul Educatiei a cuvantului privind 'exactitudine'. Daca cei care au comentat ar fi avut decenta sa consulte dictionarul limbii romane editat de Academia Romana la pagina 175, ar fi vazut ca acest cuvant este in dictionar, fiind folosit de Lovinescu, Odobescu, de Eminescu", a spus ministrul Educatiei.
Acesta a adaugat ca, asa cum Silviu Brucan spunea ca "ne va lua 20 de ani sa invatam democratia", "poate ne va mai lua inca 20 de ani sa invatam sa vorbim cat se poate de documentat si de corect". "Sunt lucruri pe care daca le-am studia am sti despre ce discutam. Tot asa cum este firesc de la "exact" sa spui "inexact", este absolut firesc de la "exactitudine" sa spui "inexactitudine". Ceea ce in schimb ar fi fost total gresit ar fi fost sa spui "neexactitudine" pentru ca prefixul "ne", fiind de origine slava, iar cuvantul "exactitudine" fiind de origine latina, ar fi fost incorect sa spui "neexactitudine", a explicat Daniel Funeriu.
Referitor la comentariul postat de Elena Basescu pe contul de Twitter, ministrul a spus ca nu s-a simtit atacat si ca fiecare are dreptul sa spuna ce doreste.
"Eu nu am simtit niciun astfel de atac. Cred ca ar fi bine sa vedem si alte lucruri cu care s-au ocupat europarlamentarii nostri si ar fi bine sa spuneti si alte initiative care sunt utile. Fiecare are libertatea sa spuna ce doreste", a conchis Funeriu..
Europarlamentarul PDL Elena Basescu a postat pe contul de Twitter doua link-uri catre stiri despre faptul ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, prezent marti la Comisia de invatamant, a criticat luarile de cuvant ale unor deputati din opozitie, care ar fi uzat de "inexactitudini". Cele mai recente doua postari de pe contul de europarlamentar al Elenei Basescu sunt legate de afirmatia lui Funeriu.
Prima postare este catre o stire cu titlul "Funeriu critica deputatii care uzeaza 'inexactitudini'", iar a doua catre un material intitulat "Inexactitudinilele unui ministru fara diploma".
Ministrul Daniel Funeriu, prezent miercuri la Comisia de invatamant, a criticat, intr-o interventie, luarile de cuvant ale unor deputati din opozitie, care ar fi uzat de "inexactitudini", Cristian Dumitrescu (PSD) spunandu-i sa urmareasca emisiunile de televiziune, pentru ca tocmai a creat o stire.
Funeriu a vorbit, marti, in fata Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, el criticand luarile de cuvant ale antevorbitorilor deputati din opozitie, care ar fi uzat de "inexactitudini" la adresa ministerului si a sa pe tema examenului de bacalaureat.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Caricatura zilei
Horoscop
Reţeta zilei: Mazăre verde cu marole căpăţâni
Bancul zilei: Democraţie ţigănească
Un cunoscut toreador spaniol a fost străpuns în faţă de un taur
Ponta şi Antonescu, ultimii dinozauri populişti din UE
soluţiile lor de a promite marea cu sarea nu mai sunt promovate nicăieri în lume
Lumea lu' Rotundu: Merele de Curteşti
Botoşăneanul Gabriel Chiriac şi înalta corupţie din Justiţie
Ioan Rotundu
Inspecţia Judiciară, sesizată să verifice posibile abateri disciplinare ale unor judecători ICCJ
Primarul baronaş şi drumul prăfuit
Ioan Rotundu
Marcu n-a avu curajul să-l excludă pe Darie din PSD
Eram vrea să-i adune pe notari şi avocaţi în Centrul medieval al Botoşanilor
Patronul RVG este supărat pe primarul din Flămânzi
Liberalul Sorescu nu vrea dezvoltarea municipiului Botoşani
banii europeni alocaţi nu înseamnă nimic pentru eleste ciudat că un liberal se declară împotriva dezvoltării prin noi investiţiiel consideră parcul de distracţie la Cornişa o investiţie inutilă
Astăzi, medicii din judeţ îşi vor alege mebrii în Comisia de disciplină
Începe şi la Botoşani campania de vaccinare împotriva gripei
Se caută şef nou la Direcţia de Statistică Botoşani
Iar apar probleme cu salarizarea profesorilor
Botoşani: Stejarul salvat de colţii drujbei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog