Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5230
De la 07 Ianuarie 2003
123138970
pnl

Dar cu Bordaş cum rămâne?

  • Ioan Rotundu
  • 16 October 2008, 23:00
La Protecţia Copilului este nevoie de peste 200 miliarde lei vechi, pentru a se putea aduce la zi activitatea financiară a instituţiei. Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, se limitează la a da vina pe fostul preşedinte Constantin Conţac.
La rândul său, Conţac susţine că bugetul pentru a nul 2008 a fost bine construit şi se miră unde s-au volatilizat banii alocaţi instituţiei. Tot Conţac, după opt ani de stat la volanul CJ-ului, a rostit cu jumătate de gură supremul adevăr. Acela că bugetul CJ-ului este la cheremul Mariei Bordaş şi că ea ar şti cum s-au cheltuit banii alocaţi instituţiei Protecţiei Copilului.
Iar Maria Bordaş, directorul economic din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani, este cea considerată a fi „naşa” bugetului pentru Protecţia Copilului. De ani de zile presa locală a tot scris cum aceasta, împreună cu fosta directoare Felicia Mihai, la sfârşit de an „reglau” resursele financiare necheltuite ale bugetului judeţean prin Direcţia de Protecţia Copilului, contra unor comisioane substanţiale.
De ani de zile noi tot scriem cum la Protecţia Copilului s-a cumpărat îmbrăcăminte şi încălţăminte la preţuri de trei ori mai mari decât ale pieţei. Şi în prezent, dacă se verifică îmbrăcămintea de copii cumpărată din Pars, se va vedea că preţurile sunt umflate într-un mod neruşinat. Sunt comisari de Gardă Financiară care au rămas blocaţi, când au văzut la patronii din Pars cu ce preţuri au facturat articolele de îmbrăcăminte pentru copii la Protecţia Copilului.
Zilele trecute, la una din locaţiile Protecţiei Copilului s-a preparat dulceaţă pentru cei din conducerea instituţiei. An de an se procedează la fel, dar nimeni n-a dorit să dea în vileag aceste abuzuri, pentru că toţi stau ciorchine pe banii instituţiei, profitând în raport de rangul funcţiei deţinute.
Tot Conţac este cel care, preşedinte al CJ fiind, a surprins-o pe Maria Bordaş cum primea bani de la fostul primar de Săveni, Dumitru Roşcăneanu, pentru a-i aloca fonduri să finalizeze o investiţie. N-a luat asupra lui Bordaş nici o măsură. Despre modul în care Bordaş fructifică în interes propriu bugetul judeţului am discutat în mai multe rânduri cu fost preşedinte Conţac. I-am .şi explicat cum anume se procedează la sfârşit de an, când sumele din buget rămase necheltuite se alocă Protecţiei Copilului, la indicaţia lui Bordaş, şi cum fosta directoare Felicia Mihai făcea plăţi către firmele private numi în baza unor comisioane, comisioane pe care, după cum au afirmat voci din CJ, le împărţea cu Bordaş.
Conţac a încercat să se implice. A format o comisie din consilierii judeţeni pe care a trimis-o în control la Protecţia Copilului. Numai că acei consilieri judeţeni au fost repede ademeniţi de către Mihai de partea sa. Apoi, cei trimişi în control habar n-aveau cum şi ce trebuia controlat, ei neavând experienţa profesională necesară pentru a executa un control financiar de gestiune şi de fond. Din umbră, Bordaş a dirijat comisia de control spre aspectele pozitive ale activităţii. Altfel spus, i-a îmbrobodit cum a vrut ea şi Felicia Mihai.
Totuşi, Conţac a reuşit s-o schimbe pe Mihai, decizie ce părea imposibil de pus în practică. Numai că fost preşedinte Conţac a făcut un compromis prin care ce-a făcut bun a fost anulat. Mă refer la acceptul său ca fosta directoare Felicia Mihai să rămână în cadrul instituţiei. Rămânând in continuare pe o funcţie în instituţie, a putut să-i ţină departe pe cei interesaţi de afacerile sale.
Revenind la Maria Bordaş, nici un preşedinte de CJ, începând cu profesorul Ioan Aniţiei (1992) şi oprindu-ne la actualul Mihai Ţâbuleac, n-a reuşit să-i clintească măcar un fir de păr. Imediat ce a fost instala preşedinte, Ţâbuleac se înfoia în pene, se învârtoşa public că va face ordine cu Bordaş odată pentru totdeauna. Iată că la Protecţia Copilului s-a creat o gaură financiară de peste 200 miliarde lei, dar nimeni nu rosteşte numele adevăratului vinovat: Maria Bordaş.
Doar Conţac a amintit ceva, dar timid şi apoi a tăcut brusc. Motiv să cred că afirmaţia unor funcţionari din CJ, cum că Bordaş îi are la mână pe toţi, este mai mult decât adevărată. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


“Cartea judecătorilor (Cazul Tanacu)”, la “Parte de carte”
Un psiolog şi un violonist luptă pentru premiul de 25 000 de RON
Inspecţia Sanitară nu va mai fi subordonată ASP
Câştigă 1000 de euro lunar de la stat, fără să vină măcar la serviciu
8 sate de români din Caucazul de Nord cer ajutor preşedintelui Băsescu
"S-a dorit ca România să fie împărţită în trei bucăţi. Ruşi, sârbi şi vest"
În Harghita şi Covasna liderii maghiari iniţiază acţiuni naţionaliste antiromâneşti
Bustul lui Mihai Eminescu a fost vandalizat în oraşul Floreşti
Comentariul comentariilor (CCXVII)
(Ioan Rotundu)
Mamă bună… bună rău de tot!
Horoscop
Întoarcerea lui Mitică
Oprişanu crede în puterea votului uninominal
Românul şi cursul
Oferta electorală a lui Gheorghe Ciubotaru
Piţurcă... umflat prea târziu
Din filozofia comisarului şef Zmău: "Dracul nu doarme niciodată”
teribiliştii botoşăneni cu patima vitezei provocaţi să arate dacă au sânge în instalaţii
Prefectul Sorescu a primit flori, icoane şi cuţite
Salariaţii cer, iar autorităţile spun că n-au bani
va aduce Conţac de la Bucureşti cele 200 miliarde lei vechi?
Maşinile de mare tonaj trag clapa la taxa de drum
Comisia instituită de prefect i-a dat dreptate lui Liviu Conţac
Angajaţii Urban Serv au scăpat de împrăştiat materialul antiderapant cu lopata
Cei care se cred mai preşedinţi ca preşedintele, vor avea o decepţie
este ameninţarea lui Ţâbuleac
Doamnă Caluschi, nu mai molfăi gumă, c-arăţi ca dracul!
cine sunt cei care sug cu adevărat vlaga Eltransului
Module pentru cei din Centrul vechi
Se îngroaşă gluma cu medicamentele
Copil salvat de la moarte ca printr-un miracol
Botoşăneni premiaţi la concursul naţional „Mesajul meu antidrog”
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog