Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1548
De la 07 Ianuarie 2003
103222456

De ce au devenit interesaţi procurorii DNA de Minai Ţurcanu?

  • 13 May 2022, 20:13
Astăzi, 13 mai 2022 (ghinion!), procurori DNA – Serviciul Teritorial Suceava, au descins la sediul Direcţiei Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Botoşani, instituţie condusă de medicul veterinar Mihai Ţurcanu, fratele cunoscutului infractor Florin Ţurcanu,pentru a efectua o percheziţie.
De „vizita” procurorilor DNA Ţurcanu n-a scăpat nici acasă şi nici la locaţia din Bucureşti cunoscută de unii apropiaţi ai săi drept „cuibuşor de nebunii”
. Despre motivele percheziţiei procurorii DNA au fost extrem de lapidari, specificând doar că sunt urmărite fapte asimilate corupţiei comise în perioada decembrie 2020 – mai 2022. Pentru că percheziţiile au stârnit un interes deosebit iar cei de la DNA n-au voit să ne spună ce anume au vizat prin acţiunea lor, încerc, având în vedere anumite informaţii şi surse să identific câteva posibile fapte asimilate cu
Încă de la numirea lui Mihai Ţurcanu în funcţia de director DSVSA Botoşani s-au iscat mai multe nemulţumiri în rândul salariaţilor, Ţurcanu fiind acuzat că a primit funcţia în urma dispariţiei din arhiva DSVA a unui documente care i-ar fi blocat revenirea pe post.
Am publicat la acea vreme articolul intitulat „Infractorul Florin Ţurcanu continuă să fie pe creastă de val - Numire liberală controversată la conducerea DSVSA Botoşani”, postat pe site-ul Jurnalului la data de n18 iunie 2020.Numirea sa ca director fiind una ilegală, am solicitat un punct de vedere de la conducerea Prefecturii Botoşani care, prin şeful de Cabinet Cristian Roman a afirmat că numirea s-a făcut de la Bucureşti, la propunerea lui Costel Şoptică, preşedintele PNL Botoşani, Prefectura fiind sărită din procedură.
Redau un fragment din acel articol: „Eu ştiu că orice numire de şef de instituţie desconcentrată la nivel de judeţ se face şi cu avizul prefectului. Chiar n-o fi ştiind nimic prefectul Dan Nechifor de această viitoare numire?
Din câţi specialişti sunt în momentul de faţă în interiorul DSVSA Botoşani oare nu-i niciunul bun de şef? Ce-o fi având în plus faţă de ei Mihai Ţurcanu, în afară de faptul că şi-a părăsit nevasta pentru o „puţă mică şi încăpătoare”, gata boţită?”

Alte surse susţin că motivul percheziţiei ar fi o serie de licitaţi publice pe care Mihai Ţurcanu le-a orchestrat să ajungă la anumite persoane, preţul de adjudecare ridicând şi el multe semne de întrebare.
Se pare că şi omul de afaceri suliţan, Traian Popa, ar fi pus o cărămidă la dosarul procurorilor DNA, reclamând relaţia deloc corectă şi legală dintre Mihai Ţurcanu şi Gheorghe Nistor, patronul Iazului Dracşani.
Aşa interpretate anumite informaţii, ne cam apropiem de motivul pentru care procurorii DNA au efectuat percheziţiile de astăzi de la sediul DSVA Botoşani ş locuinţa directorului Mihai Ţurcanu, plus o locaţie din Bucureşti ce ascunde multe mistere.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 9- 15.05.022
Bancul săptămânii: Ranchiună conjugală
Ce stă în spatele percheziţiei DNA de la Sectorul PF Rădăuţi Prut
Ioan Rotundu
Noi progrese în privinţa drumurilor judeţene
Ioan Rotundu
Simbolul suprem al ţării umilit de etnicii maghiari pe banii românilor
Ioan Rotundu
Cât de mizerabil puteţi face, moral şi profesional, învăţământul liceal din Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Când se va putea vizita din nou „Lacul Eminescu”?
Primăria Mihai Eminescu reia Festivalul „Floare albastră”
Dosarul zilei: Va rezista Ucraina invaziiei ruseşti?
În cazul Ţurcanu, a executat DNA un ordin politic al PSD?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă