Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4495
De la 07 Ianuarie 2003
122890144

De ce s-au ofensat poliţiştii de frontieră ieşeni

  • Ioan Rotundu
  • 10 July 2015, 23:00
De mai mult timp am observat că de la Poliţia de Frontieră Iaşi, Jurnalul este accesat ori de câte ori este publicat câte un articol cu referire la contrabanda cu ţigări. Mă refer la articolele ce au drept autor reporterii noştri şi nu la cele fabricate în laboratorul Poliţiei de Frontieră şi trimise spre publicare pe la toate redacţiile. La unele articole cei de la de la această instituţie s-au postat chiar şi comentarii. Cele care au făcut referire la conţinutul articolului au fost validate de către administrator, cele postate cu menirea voită de a măslui adevărul celor relatate au fost blocate.
Săptămâna trecută noi am publicat articolul intitulat „Motivul pentru care a chefuit luni părintele Nicodim”. Vineri 2015-07-04 ora 11:07:15 de la IP-ul Poliţiei din Iaşi a fost postat acest comentariu: „Bănuiesc că aveţi dovezi solide referitoare la contrabanda cu ţigări.... Ceea ce am citit par a fi nişte speculaţii, sau mai bine zis un articol la comandă. Ştiu că preotul are multe bube-n cap.... dar acest articol pare de 2 bani.... Faceţi o investigaţie jurnalistică ca lumea şi pe urmă aruncaţi cu acuzaţii... si eu am auzit câte ceva aseară în somn dar.....”
Comentariul n-a putut fi dus până la capăt pentru că programul nu permite comentarii care conţin mai mult de 600 de caractere, tot ce depăşeşte limita maximă este şters automat. Pe site-ul Jurnalului există un avertisment în acest sens dar el se adresează cititorilor instruiţi şi nu poliţiştilor, fie ei şi de frontieră, despre care ştim cu toţii cât de inteligenţi sunt.
Îl invit pe acel poliţist care monitorizează presa din Botoşani să calce măcar o oră prin cartierul Teioasa al oraşului Darabani, să stea de vorbă cu sătenii de pe poziţia de om normal şi nu să-şi umfle muşchii de poliţist fără şcoală de profil şi va afla ce ştie tot satul. Adică, cum face părintele Nicodim contrabandă cu ţigări, pe unde-i sunt cărările trecerii peste apa Prutului dar mai ales va afla care dintre poliţiştii de frontieră de la Darabani sunt şi cei care conduc găştile de contrabandişti. Cu siguranţă va putea vedea şi ce vile au poliţiştii de frontieră din zona Darabani ridicate din amărâta lor leafă de bugetar şi cu nevestele casnice.
Părintele Nicodim, n-are vreme de pierdut cu contrabanda de ţigări pentru că are în grija sa şi zecile de vadane din sat pe care trebuie să le „spovedeasc㔠la domiciliu, maşina sa roşie ca focul dragostei putând fi văzută în fiecare zi trasă la câte o poartă de vadană.
De contrabanda cu ţigări se ocupă la adăpostul nopţii, urmând vechea tradiţie a hoţilor „caii se fură pe fulgerătură”. Să poftească autorul comentariului în lunca Prutului din zona numită Hârtop şi va da cu nasul într-o stână. Să le dezlege limba ciobanilor cu o sticluţă de ţuică şi va afla lucruri nemaipomenite despre contrabanda cu ţigări. Nu departe de stână se află o adăpătoare pentru animale. Per aici, în zori de zi când somnul este dulce, trec contrabandiştii cu ţigările din Ucraina. Nu de puţine ori s-au întâlnit civilii cu poliţiştii de frontieră dar s-au făcut că nu se văd. Doar dacă una dintre tabere avea o captură mai babană, cealaltă încerca să-şi tragă partea, de aici izbucnind şi scandalurile periodice dintre contrabandiştii civili şi cei în uniformă.
Chiar sâmbătă, în timp ce mă aflam în Darabani, vestitul contrabandist Ciurdea, cel cu vila amplasată pe partea stângă de cum intri în Darabani dinspre Bajura (foto), solicitase un reporter să vină să facă o anchetă despre cum fac poliţiştii de frontieră contrabandă cu ţigări. Semn că între contrabandiştii civili şi cei în uniformă iar au izbucnit lupte de supremaţie.
Aşa că, poliţistul ieşean să facă bine să-şi monitorizeze colegii de la Botoşani despre cât de cinstiţi sunt şi să nu încerce să-i spele de păcate acuzându-ne pe noi că îi ponegrim prin ceea ce scriem despre ei.
6.07.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Trei salve de dinamită trase în cinstea sosirii mele la la Tg. Ocna
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Cu nevasta pe role
Darabanii, un oraş de graniţă mic dar cu viaţă agitată
Reţeta zilei: Hamburgher sârbesc
Horoscopul săptămânii 56 - 12 iulie 2015
Uimitoarele asemănări între primarul de Botoşani şi cel de Tg. Ocna
Ioan Rotundu
La Darabani sămânţa contrabandei cu ţigări aruncată pe ogorul procurorilor a rodit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog