Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6288
De la 07 Ianuarie 2003
122866355

De cinzeci de bani regrete

  • în loc de cincizeci de bani plătesc 59,5 lei taxa de deblocare
  • ca să nu plătească taxa de parcomat, proprietarii de autoturisme botoşăneni parchează alandala
  • 2 July 2009, 23:00
Regulamentul de blocare a roţilor şi ridicare a autoturismelor parcate ilegal pe domeniul public al municipiului Botoşani şi-a făcut deja simţită eficienţa în ciuda cârcotelilor lansate de o seamă de răuvoitori, adesea tocmai din rândul celor care cad în greşeală. Una peste alta, dacă înainte, să spunem, la Romarta sau în faţa Casei Cărţii trebuia să faci slalom printre maşinile parcate pe trotuare ca să poţi trece, acum trecătorii pot circula cu lejeritate, fără a fi nevoiţi să se uite peste umăr, ca nu care cumva să dea careva cu maşina peste ei. Trotuarele s-au degajat, s-au micşorat numărul accidentelor la trecerea de pietoni, unde din cauza maşinilor nu era vizibilitate, se poate merge pe 2 benzi, nu în urma tramvaiului. Reprezentanţii firmei Hi Speed Recovery atenţionează că regulamentul şi-a dovedit eficienţa în procent de 70 %, deja numărul blocărilor şi ridicărilor fiind în scădere.

Regulament cu cântec!
Regulamentul în sine şi-a atins scopul, respectiv de a fluidiza circulaţia şi a elibera locurile de parcare. Dacă se tot bătea tam-tam-ul că nu sunt locuri de parcare, acum acestea sunt goale. Unde e lege nu-i tocmeală şi indisciplina costă. În loc să achite 0,5 lei jumătate de oră de parcare, unii îşi lasă maşina ilegal, condiţie în care li se blochează roata şi pe bună dreptate. Iar atunci când trebuie să scoată din buzunar 59,5 lei pentru deblocat strâmbă din nas. Nu ar fi ieşit mai ieftin să plătească taxa de parcare? Marea masă a botoşănenilor apreciază regulamentul.
„Este o iniţiativă bună a Primăriei. Legea era demult, dar nu putea fi aplicată. Toată lumea făcea scandal că nu sunt locuri de parcare, acum parcările cu plată, după şapte seara sunt libere, dar unii tot în faţa blocului îşi lasă maşina. Spun unii că nu e spaţiu verde. Păi cum să fie dacă unii parchează tot timpul acolo, normal că nu poate creşte iarba. Trebuia făcută disciplină”, spune Costel Dumitraş, un locuitor al municipiului Botoşani.
„Înainte era full la Casa Cărţii, la Romarta, acum sunt locuri de parcare. În Piaţa Mare nu se putea intra cu maşina, acum se poate. Am văzut că fac unii scandal că nu cumpără lumea roşii de la Piaţă că trebuie să pună 50 bani la parcomat. Hai să fim serioşi. Asta nu e o sumă, sunt mulţi care îi lasă la rest”, a menţionat Vasile Cumpătă.
„E foarte bine. Toată lauda pentru domnul primar. Femeie bătrână trebuia să stau cu ochii cât cepele acolo la piaţă să nu dea vreunul cu maşina peste mine pe trotuar”, a spus cu satisfacţie Anica Livadaru. În primele şase luni au fost adunaţi 90.0000 lei taxe de parcare la parcomate şi se preconizează ca până la finele anului să se strângă în jur de 400.000 lei, bani care vor fi reinvestiţi tot către parcări. Suma în cauză ajungând pentru amenajarea a 500 noi locuri de parcare pe an.

„Unii vin cu critici fiindcă nu merge cu intervenţia”
Autorităţile sunt decise să aplice regulamentul până la capăt. Mai ales că municipalitatea nu şi-a făcut un scop de a scoate profit din această activitate, ci de a rezolva problema circulaţiei în Botoşani, de a evita accidentele rutiere şi de a-i învăţa pe cetăţeni că trebuie să respecte legea. A fost ridicată, pentru că era parcată necorespunzător, chiar şi maşina cunoscutului om de afaceri Bidaşcă, patron al societăţii MBB şi cu reprezentare în Consiliul Local Municipal Botoşani (foto). Adică nu se fac selecţii.
„Să ne legăm şi de lucrurile bune care le aduce aplicarea regulamentului. S-au făcut parcări noi. La Căminul de copii, la fostul laborator pe Victoriei, unde de 20 ani era numai pământ, apoi pe Curcubeului, la Capătul lui unu, în Griviţa unu. Unii vin cu critici fiindcă nu merge cu intervenţia. Ai greşit ai plătit. De aici şi căşunarea unora. Primarul nu a sunat, când a fost ridicată maşina soţiei şi a luat şi 2 puncte penalizare. Drept dovadă că vrea să facă ceva bun, să se facă ordine”, a spus un angajat al firmei Hi Speed Recovery.
Una peste alta, primarul Cătălin Flutur nu înţelege rostul comentariilor la adresa unei măsuri ce se aplică peste tot în Uniunea Europeană şi în multe alte municipii din ţară şi care la o adică şi-a atins scopul. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Medicii specialişti din policlinică nu respectă programul
De la 1 iulie preşedinţia UE este asigurată de Suedia, care vrea să ajute justiţia română
Primarul, neiertător până şi cu propriul consilier
Podul de lemn de la Chiţoveni, intenţie de reabilitare
Logică cazonă
Tensiunea Monicăi
Proba de sport la Bac s-a luat şi pe bani
S-a făcut repartiţia pe licee
Noul sistem de verificare a datelor cetăţenilor români din străinătate
2 iulie 2009- 505 ani de la moartea Marelui Domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt
„Monitorul Oficial” din România “denunţă” SIS-ului lui Voronin pe basarabenii cu dublă cetăţenie
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 3 iulie
Un bilanţ al pagubelor provocate de grindina ce s-a abătut asupra judeţului
Ţâbuleac vrea să „usuce” praful făcut de cei de la Apa Grup
Filială a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural la Botoşani
Expoziţii de grafică, pictură şi felicitări ale tinerilor din Penitenciarul botoşănean
Şeful CJ Botoşani a renunţat la mici şi hramuri pentru Ştefan Luchian
Coadă la uşa prefectului… de ziua sa
are de acum încolo cu ce să îi boxeze pe subordonaţii indisciplinaţi
Salariile celor de la DGASPC fac gaură în bugetul CJ Botoşani
Românul şi anonimatul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog