Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Remember
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14351
De la 07 Ianuarie 2003
78563908

De la Timişoara, protestele anti PSD au cuprins ţara

  • Geoană şi ai lui au întinat Piaţa Operei din Timişoara şi cea a Universităţii din Bucureşti
  • post decembriştii ies în stradă să-şi apere libertatea
  • 1 December 2009, 23:00
De obicei îmi scriu materialele în timpul serii, la capătul informaţiilor şi acumulărilor din timpul zilei, de cele mai multe ori răsfoind carnetul cu notiţe. Dar, încă o dată, marţi seara, am aruncat carnetul în fundul sertarului deoarece, mai importante ca întâmplările cotidiene, mi s-au părut evenimentele derulate în cursul zilei la Timişoara şi în cursul serii în Bucureşti şi în marile oraşe ale ţării.
Neorganizaţi, spontani, cu adevărat naţionalişti, locuitorii Timişoarei au amendat necruţător pactul semnat cu tupeu de „cei trei crai” care susţin reinstaurarea comunismului în ţară, Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis. Scoşi la înaintare de partidul comunist condus din umbră de Ion Iliescu, semnatarii pactului roşu au fost obligaţi să se ascundă în clădirea Operei din Timişoara de mulţimea dezlănţuită care, înfuriată de călcarea în picioare a cuceririlor Revoluţiei, pentru care locuitorii oraşului de pe Bega a plătit un uriaş tribut de sânge, a gesticulat, a fluierat, a scandat, mai mult decât elocvent, „Jos comuniştii!” şi „Geoană nu uita, Timişoara nu-i a ta!”. Dirijat din umbră de marele păpuşar PSD pe nume Iliescu, fiul de general securist Mircea Geoană s-a adresat, puţinilor interesaţi să-l asculte, cu tupeu, în aceeaşi limbă de lemn cu care lovea clopotele FSN-ului marele salvator al naţiunii de acum 20 de ani. Fluierat copios, ameninţat, Geoană şi-a luat ciracii şi a plecat, efectiv pe uşa din dos, părăsind Timişoara cu singura satisfacţie de a fi scăpat nebătut de miile de cetăţeni prezenţi în Piaţa Revoluţiei.
În timp ce, cu excepţia celor trei „Antene” şi a programului „Realitatea”, a căror redactori făceau spume neînţelegând cum de „golanii” şi „neisprăviţii” din Timişoara au avut nesimţirea de a-se ridica din nou, după 20 de ani, împotriva ciumei roşii, celelalte televiziuni dormitau cuprinse de o indolenţă molipsitoare, transmiţând programe serbede şi cântece patriotice. Exact ca-n decembrie 1989!
Dar, pentru că vremurile s-au schimbat, lucrurile au luat o altă întorsătură. În cursul serii, câteva programe independente au început să transmită imagini din Piaţa Universităţii din Bucureşti, acolo unde s-a definitivat Revoluţia din 1989 şi unde locuitorii capitalei s-au adunat, ca în urmă cu două decenii, pentru a-şi manifesta la rândul lor rejecţia faţă de încercarea de reinstaurare a comunismului în România.
Nimeni nu i-a pus să facă lucrul acesta! Nimeni din PDL sau din alt partid nu i-a mobilizat, atenţie! Fraţi cu Timişoara împotriva mincinoşilor şi uzurpatorilor, bucureştenii s-au dovedit şi de data acesta fraţi cu toţi românii care nu vor să se mai încline mârşavei ideologii comuniste! Evenimentele din Bucureşti, transmise cu curaj şi profesionalism de Etno TV şi B1 TV, au fost pur şi simplu ignorate de televiziunile mogulilor, la fel cum acestea au ignorat şi ignoră dorinţa românilor de a nu se mai târî în genunchi.
Şi mai grav, este faptul că televiziunile publică, TVR, condusă de un reprezentat PSD, finanţată din bani publici, nu a transmis măcar un cadru din ceea ce s-a întâmplat marţi seara la Bucureşti. Proteste spontane, nelegate cu nici un fir de PDL, au avut loc, conform reporterilor, la Iaşi, Cluj, Braşov, Sibiu, Târgovişte, Constanţa, Iaşi în alte mari oraşe ale ţării.
Unde-i Băsescu în toată treaba asta? Unde-s „agitatorii” PDL, activi numai în viziunea celor care preferă să-şi facă duşman un popor întreg, numai să nu scape ciolanul?
Românii prezenţi în stradă în aceste zile – căci mişcarea va căpăta amploare, până duminică, fiţi siguri – nu fac politică. Ei transmit un mesaj: un NU hotărât comuniştilor. Un NU decis primului reprezentant al acestora, Ion Iliescu, care în calitatea de preşedinte de onoare al PSD-ului, doreşte, prin intermediul pionului său, Mircea Geoană, să prindă cel de-al patrulea mandat! La acest lucru trebuie să se gândească în aceste zile locuitorii zonei Flămânzi, botoşănenii în general, toţi cei care duminică au interesul să voteze PENTRU România şi nu ÎMPOTRIVA ei! (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Geoană, sau reforma clasei politice?
Tot mai mulţi botoşăneni îşi caută de lucru în străinătate
Darul lui Dumnezeu către români
Carne de porc pregătită în stil elveţian
State de Romania se insoara
Bilderbergerii trădării naţionale (III)
sau tabloul celor care pun România pe tavă Rusiei odată cu ea şi Republica Moldova
Horoscop
Năravul secretarei Florica
666
Cătălina l-a pus pe Ţîbu la treabă
Program TELE'M miercuri, 2 decembrie
Întâlnire de taină la Bucureşti
Pământ scos din ghearele ADS
Şeful de la Paşapoarte este comisar-şef începând de ieri
S-a deschis patinoarul
Diabetul zaharat , în ochii consilierilor judeţeni
Mircea Geoană, în 1994 a umplut de sânge un om care-şi apăra locuinţa
Liceele de elită vor să-şi selecteze singure elevii
Rodica Huţuleac continuă să-şi bată joc de asiguraţi
ea leagă drepturile asiguraţilor de birocraţia pe care trebuie s-o îndeplinească patronii
Pensionarii din Învăţământ au fost trimişi acasă. Au rămas câţiva protejaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă