Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu

1 EURO = 4.6890 lei
1 USD = 4.1126 lei


Număr accesări
Astăzi:
5589
De la 07 Ianuarie 2003
66229871

De prezenţa gândacilor în spital, vinovaţi sunt pacienţii

  • cel puţin acesta este verdictul dat de ASP
  • 21 September 2008, 23:00
Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) spun că pentru gândacii care mai mişună prin spitalele judeţului vina o poartă şi pacienţii, care nu renunţă la pacheţelele cu mâncare aduse de rude de acasă. Conducerile spitalelor se laudă că mâncarea din unităţile pe care le conduc este gustoasă şi consistentă şi totuşi, în toate saloanele, sertarele noptierelor de lângă fiecare pat sunt adeseori burduşite cu mâncare pentru bolnavi. Acestui obicei nu i se poate pune capăt cu toate controalele făcute în spitale de echipele Inspecţiei Sanitare de Stat.
În ziua inspecţiei, sertarele se golesc de borcanele şi castroanele cu mâncare, pentru ca apoi rudele bolnavilor să le refacă acestora proviziile. „În noptiere nu mai trebuie să fie stocate alimente aduse de rudele bolnavilor, care să adune gândacii şi să dea prilej inspectorilor sanitari să amendeze spitalul că nu respectă normele”, susţine Ecaterina Chihaia, directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani.
În aceeaşi notă, directorul instituţiei menţionate, medicul Gabriel Oprişanu, afirma, cu ceva timp în urmă, că odată cu privatizarea serviciului de bucătărie se va termina cu aprovizionarea cu mâncare de care se ocupă cu sârguinţă rudele bolnavilor. Dacă o vreme s-au iscat discuţii privind raţiile de hrană ale bolnavilor, şefii sistemului sanitar botoşănean au venit apoi cu soluţia privatizării blocului alimentar, soluţie care ar fi urmat să pună capăt nemulţumirii bolnavilor, dar şi să introducă ca regulă în spital, fie el judeţean, municipal sau orăşenesc, interdicţia de a le mai fi adusă mâncare bolnavilor, de acasă. Şi pentru pacienţii mai pretenţioşi, şefii sistemului sanitar vedeau soluţii, meniuri speciale, eventual cu plata unei diferenţe, pe care să o suporte bolnavul.
Privatizarea a rămas doar un proiect. De licitaţii pentru o astfel de privatizare nu s-a mai vorbit în ultima vreme. Pentru Spitalul Judeţean, încă de la sfârşitul anului trecut, Consiliul Judeţean şi-a dat ieri acordul pentru ca două dintre serviciile celei mai mari unităţi medicale a judeţului să intre în proces de privatizare. Era vorba de externalizarea spălătoriei şi a serviciului de bucătărie, dar firmele care să se arate interesate de preluarea acestor servicii sunt încă aşteptate de conducerea spitalului. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (4)]


Românul şi ziua de azi
Iniţiere în actul sexual
Liberalii susţin că se fură din materialele guvernamentale
la Baranca, situaţia este cu totul alta
Medicii stomatologi îşi vor putea cumpăra cabinetele
Fanfara de la Vorona a cântat la Zilele Capitalei
Peremiştii au pus de-o răzmeriţă împotriva lui Vadim
„Expo zoo 2008” la Vorona
Preşedintele Ţâbuleac stă cu ochii pe fondurile europene
Lucrările de investiţii vor trece sub lupa specialiştilor CJ
Pedeliştilor li s-a făcut milă de copiii abuzaţi
ei vor pedepse mai mari pentru asistenţii maternali
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 21 septembrie
Comentariul comentariilor (CLXLVI)
(Ioan Rotundu)
Politicieni de soi... dansând tango
De ce divorţează Mihaela Rădulescu?!
Oamenii lui Patriciu prezenţi, ieri, la Baranca
Drogaţii cu medicamente
Angajaţii ASP se vor rostui cu câte 30.000 RON fiecare
banii îi vor primi de la stat
Meteosensibilii au probleme de sănătate
Băsescu, cel mai iubit dintre pământeni… la Baranca
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!