Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
1118
De la 07 Ianuarie 2003
74012313

Debut poticnit pentru „Gloria” Frumuşica

  • victorie clară pentru „Victoria” Flămânzi
  • 31 August 2009, 23:00
Duminică, 30 august, s-a desfăşurat prima etapă a turului Campionatului Judeţean de Fotbal Liga a V-a (Seria Sud) ediţia 2009-2010. Spre marea satisfacţie a suporterilor locali, zona de sud a judeţului este reprezentată în noul campionat de două echipe de fotbal, „Victoria” Flămânzi (fostă, până de curând, “Flacăra Flămânzi”), antrenată de cunoscutul veteran sportiv Aurel Slobodeanu şi „Gloria” Frumuşica, reînfiinţată în urmă cu câteva săptămâni, la iniţiativa profesorului de sport şi antrenorului Ştefan Bălăşanu. Ambele echipe au jucat acasă, debutând în noul sezon fotbalistic bine, băieţii din Frumuşica cu un egal (1-1) obţinut în faţa incomodei echipe F.C.Tocileni, iar cei din Flămânzi cu un scor net favorabil (4-1), obţinut în faţa fotbaliştilor de la F.C. Suliţa.
În faţa a circa 100 de spectatori care, pe o vreme răcoroasă dar frumoasă, au ţinut să urmărească meciul pe viu, „Victoria” Flămânzi, a obţinut o victorie clară, aliniind următoarea formaţie: Iulian Uliniuc, Mihai Călin, Iulian Cazacu, Ionuţ Dumitru, Constantin Dariciuc, Constantin Ivasuc, Ilie Doru Sadagurschi, Daniel Todirenchi, Cătălin Slobodeanu, Iulian Rebenciuc, Marian Todirenchi. De remarcat tendinţa antrenorului Slobodeanu de a întineri echipa care, cu excepţia fraţilor Todirenchi, fotbalişti cu experienţă rodaţi în mai multe garnituri valoroase din judeţ şi din ţară, are în prezent doar jucători până în 23-24 de ani.
Scorul a fost deschis de Iulian Rebenciuc, apoi majorat la 2-0 de Mihai Călin, gogheterul echipei din ediţiile trecute. Până la pauză, tabela şi-a modificat aspectul din nou, oaspeţii reducând din handicap prin înscrierea unui nou gol. Imediat după reluare, Iulian Rebenciuc a ridicat scorul la 3-1 pentru “Victoria” Flămânzi. Apoi, pe fondul unei relaxări a exhipei gazdă, determinată şi de o anumită lipsă de condiţie fizică (lipsa reală de antrenament din vară îşi spune cuvântul), jucătorii din Suliţa au înscris din nou, modificând tabela la 3-2.
Mobilizaţi de antrenorul Slobodenau, fotbaliştii din Flămânzi s-au mobilizat şi, cu câteva minute înainte de fluierul final, au marcat din nou, pentru 4-2, prin atacantul Marian Todirenchi. Chiar dacă s-au înscris 6 goluri, meciul nu a fost deosebit de spectaculos, situându-se în media jocurilor de obicei mediocre care caracteruzează începutul de sezon fotbalistic. O victorie este totuşi o victorie şi fotbaliştii antrenorului Aurel Slobodeanu, dorind să reediteze cel puţin performaţa de anul trecut, când au ratat “la mustaţă” barajul pentru calificarea în Liga a IV-a, privesc cu încredere spre viitor.
La Frumuşica, noua echipă „Gloria” a redebutat aproape bine, cu un egal care, cu ceva mai mult efort, s-ar fi putut transforma într-o victorie care să nu-i afecteze clasamentul adevărului încă din prima etapă. Sub conducerea antrenorului jucător Ştefan Bălăşanu, fost junior la S.C. Botoşani, senior la „Viitorul” Hârlău (prin 1995-1996, când echipa promova în divizia C) şi apoi la „Gloria” Frumuşica (în perioada de glorie a acesteia, când erau aspiraţii de promovare în divizia C), jucătorii s-au mobilizat destul de bine, majoritatea cunoscătorilor prezenţi la meci afirmând că, în confruntarea cu F.C. Tocileni, raportul forţelor din teren a fost ca şi scorul, aproape egal.
În prima repriză, oaspeţii au deschis tabela, în cea de-a doua gazdele au egalat prin atacantul Pavel Daniel Bidică şi, cu excepţia unui cartonaş galben acordat unui „tocilean” pentru fault, mai nimic deosebit nu s-a mai semnalat pe teren până la terminarea partidei. S-a văzut clar că formaţia din Frumuşica are energie, are ambiţie, şi aceste atuuri cântăresc foarte mult pentru o echipă tânără.
Lipsa de experienţă, rezumată doar la trei jocuri de pregătire, îşi spune însă cuvântul, existând momente când, în condiţiile de teren, cu arbitraj corespunzător şi joc la ofsaid, echipa este depăşită, fiind obişnuită prea mult cu jocurile pe imaş. Conştient că nu poate face minuni peste noapte, profesorul de educaţie fizică Ştefan Bălăşanu, afirmă că nu şi-a propus „nici un obiectiv în acest campionat”. „Vreau doar să rodez echipa, să văd cum se descurcă jucătorii şi cum evoluează cei în care am încredere şi abia apoi mai putem sta de vorbă”, ne-a spus profesorul, antrenorul şi jucătorul din Flămânzi.
Iată şi lotul echipei „Gloria” Frumuşica, conform legitimaţiilor întocmite recent: Ştefan Bălăşanu (antrenor-jucător), fundaşi: Ionel Stauciuc (35 ani), Petru Iulian Rădeanu (23 ani), Ionuţ Vlăduţ Grigoriţă (21 ani), Valentin Curteanu (22 ani), Victor Constantin Cojocaru (37 ani), Ciprian Marian Cantoreanu (16 ani); mijlocaşi: Constantin Bogdan Rădeanu (21 ani), Sergiu Bălăşanu (26 ani), Vasile Elvis Plăcintă (15 ani), Costin Serghei Catargiu (23 ani), Marius Ciprian Răuţu (21 ani); atacanţi: Pavel Daniel Bidică (21 ani), Bogdan Ioan Timofte (29 ani), Marius Gabriel Ţibuleac (21 ani), Alexandru Teşu (19 ani).
În etapa următoare, care se va desfăşura duminică, 6 septembrie, cu începere de la ora 11:00, pe stadionul din Flămânzi, va avea loc primul derby local al noului campionat, înfruntarea dintre „Victoria” Flămânzi şi „Gloria” Frumuşica. Sperăm să asistăm la un meci frumos, spectaculos şi fie ca cel mai bun să învingă! (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Autorităţile locale pot accesa bani pentru împăduriri
Dacă va mobiliza Armata şi Poliţia pentru a-şi păstra puterea
Voronin va ajunge la pulşcărie
Reportaj de pe strada 31 august 1989 din Chişinău
Partidele pentru românii din diaspora se încaieră din cauza nevoii de voturi
Mai sunt câteva zile până la startul ediţiei 2009 a Cerbului de Aur
Nouă zile şi nopţi de rugăciune la Catedrala “Sf.Iosif” din Bucureşti
Noua Primărie Frumuşica, aproape de final
Andreea Esca a bifat patru destinaţii de vacanţă
Program TELE'M BOTOŞANI, marţi, 1 septembrie
Ţâbu, elevul Madonei
Cum este când îţi pierzi fecioria
Horoscop
E la mare ananghie, aşa că vinde ieftin!
Contrabandiştii nu se mai liniştesc!
116 ani de la înfiinţarea Jandarmerie rurale
Jandarmii botoşăneni au trecut cu bine şi anul acesta de Festivalul Verii
Călare pe moped, fără permis!
Angajaţii Urban Serv puşi la treabă!
Cei din învăţământ nu ştiu că să folosească cele zece zile de concediu fără plată
Dezastrul din Sănătate se accentuează
Vor putea ocupa posturi la catedră şi cu note sub cinci
Destituită de la conducerea Colegiului „Grigore Ghica” Dorohoi
Ţurcanu a câştigat prima luptă
Primul semn de slăbiciune
Ioan Rotundu
Mina de la Miorcani închisă de criză
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă