Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10734
De la 07 Ianuarie 2003
122870801

Decizie a Curții Supreme în cazul dosarelor ajunse la completurile de 5.

  • Cine sunt magistrații care îl judecă pe Dragnea
  • 1 February 2019, 9:53
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, joi, ca dosarele care au intrat la sfârşitul lui 2018 pe rolul completurilor de cinci judecători de la instanța supremă, în care nu au fost administrate probe, să rămână la completurile trase la sorți la finalul anului trecut, informează Mediafax.
"Respinge, ca inadmisibile, sesizările formulate de Completul de 5 judecători în materie penală şi Secţia penală privind schimbarea jurisprudentei existente la nivelul Completurilor de 5 judecători în materie penală, sub aspectul interpretării şi aplicării principiului continuităţii completului de judecată, subsumat regulii anualităţii ce guvernează activitatea acestor formaţiuni de judecată. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 31 ianuarie 2019. Cu opinie separată, în sensul respingerii excepţiei de inadmisibilitate şi soluţionării pe fond a sesizărilor formulate", se arată în decizia Secțiilor Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, luată joi seară.
Decizia vizează dosare în care sunt judecați politicieni precum președintele PSD Liviu Dragnea, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier Victor Ponta sau afaceristul Sebastian Ghiță.
În urma tragerii la sorți din decembrie, pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Completul este format din următorii judecători: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica.
Decizia instanței supreme menține practic hotărârea luată în Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
HotMews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 28. 01 – 3.02.2019
Bancul săptămânii: Nedumerire la spovedanie
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Haiducul Coroi - legendă şi adevăr II
Gastronomia botoşăneană în impas (II)
Ioan Rotundu
Gică Iliescu, baronul primar de Gorbăneşti care minte pe bani frumoşi
Ioan Rotundu
La Botoşani, PLUS stă pierdut în ceaţă
Ioan Rotundu
Uraganul fiscal stă să se năpustească asupra românilor
Ioan Rotundu
Noile valori morale ale patriarhului “Dănuţ”
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.02.2019
Lumea lu Rotundu Războiul cumnatelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog