Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15356
De la 07 Ianuarie 2003
122875423

Declaratie comuna a liderilor statelor nordice

  • Rusia reprezinta cea mai mare amenintare pentru securitatea Europei
  • 10 April 2015, 23:00
Liderii celor mai importante state nordice - Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca si Islanda - au semnat o declaratie comuna privind o colaborare mai stransa in domeniul apararii si solidaritate crescuta cu tarile baltice, cu scopul de a intari securitatea regionala.
Ministrii Apararii din cele cinci tari nordice considera ca Europa de Nord trebuie sa fie pregatita pentru eventuale riscuri sau incidente provocate de Rusia. "Actiunile Rusiei reprezinta cea mai mare amenintare pentru securitatea Europei", arata cei cinci ministri in declaratia comuna. "Propaganda Rusiei și manevre politice contribuie la însamantarea discordiei între națiuni și în interiorul organizații precum NATO și UE", adauga acestia.
"Liderii Rusiei au aratat ca sunt dispusi sa utilizeze mijloace militare pentru a-si atinge obiectivele politice chiar si atunci cand acest lucru implica incalcarea principiilor de drept international", se arata in declaratia comuna publicata de cotidianul norvegian Aftenposten, citat de Moscow Times.
"Activitatile militare in zona baltica si in nordul Europei s-au intensificat. Armata rusa este o provocare de-a lungul frontierelor noastre si au existat cateva cazuri de incalcare a frontierei in tarile baltice", arata oficialii tarilor nordice.
Declaratia vine la un an de la escaladarea tensiunilor intre Europa si Rusia in urma anexarii peninsulei Crimeea. Rusia are o minoritate importanta care traieste in tarile baltice, lucru care alimenteaza temerile privind riscul unei posibile interventii militare a Moscovei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prima reactie a lui George Copos la acuzatiile de plagiat
Am fost calomniat brutal. Ma voi adresa justitiei
"Educatia pentru sanatate", in realitate promoveaza si incurajeaza pacatul desfranarii
Arhiepiscopul de Suceava, IPS Pimen
Prognoza meteo pentru Paste
Criza din Ucraina: Armata germana creste numarul tancurilor gata de lupta
Moscova: Incercarea NATO de a limita misiunea Rusiei la Bruxelles, ecou al Razboiului Rece
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Încondeiatul ouălor
Presa-n gura lu' Rotundu - Emisiunea din 10.04.2015
Bancul zilei: Seriozitatea femeii
Reţeta zilei: Friptură de miel pregătită în stil Gyros
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog