Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13877
De la 07 Ianuarie 2003
77910786

Delibaş şi Nechifor încă n-au aflat că minciuna are picioare scurte

  • Ioan Rotundu
  • 27 April 2018, 23:00
Ieri, la Staţiunea de Cercetare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi, transformaţi în profesori, Ionică Nechifor, care în prezent deţine toate funcţiile de conducere pentru că nu mai are inginer şef, secretar ştiinţific şi nici cercetători, secondat de Cristian Delibaş – directorul Direcţiei Agricole de Dezvoltare Rurală Botoşani (foto) au ţinut o lecţie demonstrativă unui grup de studenţi de la Facultatea de Zootehnie Iaşi însoţiţi de profesorul Pascal, poreclit de colegii de catedră şi studenţi Frizerul.
Lecţia constat în prezentarea unui lot demonstrativ privind cultivarea de cereale din soiuri performante. Ca material didactic au fost închiriate mai multe utilaje agricole. Terenul pe care Nechifor şi Delibaş susţin că vor obţine recolte record este situat în vecinătatea sediului administrativ al Staţiunii, străjuit de o lizieră de nuci pe care anul trecut Nechifor i-a mutilat, pe motiv de toaletare, încălcând legea protecţiei nucilor şi fără a fi luat la întrebări de către Garda de Mediu pentru că nu a avut avizul Mediului. Spun foştii cercetători ai Staţiunii, acum pensionari, că acest teren nu este pretabil pentru loturi demonstrative pentru că este de calitate inferioară şi invadat de pir, o buruiană extrem de rezistentă la combatere.
S-au lăudat Nechifor şi Delibaş că este pentru prima oară când în judeţul Botoşani s-au pus bazele unui lot demonstrativ, o „platformă tehnologic㔠cum au definit-o acum vreo două luni când au anunţat cu mult tam-tam ce intenţionează să realizeze.
Dacă Ionică Nechifor, până mai ieri jumulitor de găini la fostul abator de la Răchiţi şi apoi cioban sadea, nu cunoaşte istoricul Staţiunii în domeniul cercetărilor agronomice, pentru inginerul Cristian Delibaş, având în vedere funcţia deţinută, nu este permis să facă afirmaţii mincinoase.
Lotul prezentat ieri studenţilor de la Zootehnie, care n-au nici în clin, nici în mânecă cu ştiinţele agronomice, nu este înfiinţat pentru prima oară la nivel de judeţ. Începând cu anul 1973 şi până în 1989 , la Staţiunea Popăuţi s-au efectuat ample cercetări în domeniul agronomiei fiind înfiinţate loturi demonstrative pe terenuri de câteva ha în comunele Cristineşti, Stăuceni, Ştiubieni, oraşele Dorohoi, Darabani şi, foarte important, pe raza comunei Roma a existat un lot demonstrativ pentru combaterea eroziunii solului, cercetare efectuată în parteneriat cu Institutul de Cercetări Podzolice Perieni.
Inginerul agronom dr. Ioan Laşcu, care a condus o perioadă Staţiunea, a efectuat cercetări agronomice timp de 8 ani, realizările ştiinţifice obţinute stând la baza tezei sale de doctorat. Lui Ionică Nechifor, ajuns dr. în zootehnie fără vreo cercetare ştiinţifică. I-a fost suficient să obţină protecţia prof. univ. Pascal ca să absolve facultatea păscând oile la Botoşani, să obţină un masterat şi apoi doctoratul.
Acţiunea de ieri a celor doi pretinşi fondatori ai primului lot demonstrativ la nivel de judeţ o putem încadra la capitolul gogoaşe gen Daea, cel deştept ca oaia. Voi fi unul dintre cei care voi urmări îndeaproape rezultatele obţinute pe lotul administrativ, dacă va mai fi ceva de recoltat la toamnă, fiind vorba de porumb, floarea-soarelui şi cânepă.
În ce-i priveşte pe studenţii de la zootehnie, după ce au trecut pe la muzeul Staţiunii unde au văzut aceleaşi pielicele karakul expuse de ani de zile, că altele noi nu se mai pot obţine pentru că rasa obţinută în ani de trudă ştiinţifică şi valoroasă biologic a fost înlocuită cu nişte oi comune, au trecu şoseaua în curtea ciobănaşului Ionică Nechifor unde au servit masa. N-a fost acelaşi meniu servit ministrului Daea şi şefului de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti prof. univ. dr. Valeriu Tabără dar pentru ei, ca studenţi, meniul modest servit li s-a părut generos. Să le fie de bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Namcul zilei: Insensibilitate vânătorească
Horoscopul zilei de 28.04.2018
Cum au ratat consilierii PSD ocazia de a arăta respect botoşănenilor
Ioan Rotundu
Starostele hoţilor Apelor şi Pădurilor a trecut prin Botoşani
Ioan Rotundu
Dragnea, un Fidel Castro al României în devenire
Ioan Rotundu
Ziua dăruirii sau ziua pomenilor electorale
Ioan Rotundu
Cum Albert Tănase erodează imaginea „nevestei şoferului”
Ioan Rotundu
România făcută de râs în anul Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.04.2018
Liviu Dragnea, despre un posibil acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul Tel Drum:
Ce prostie! Cum să recunosc o vină pe care nu o am?
Dragnea: Viorica Dăncilă nu are de ce să își dea demisia
Nu există conflict între BNR și Guvern
Dăncilă: Nu văd niciun motiv să demisionez.
Domnul președinte dădea senzația că mă cheamă ca la școală, sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru
Nu e prim-ministru, este metresa lui Dragnea care face ţara de râs
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Minivacanţă cu aromă de fecale oferită de PSD
Ioan Rotundu
Actrița Oana Pellea o ironizează pe Viorica Dăncilă:
Domnilor de la PSD, noi obişnuim să ne spălăm, voi nu?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă