Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Sindicate
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24318
De la 07 Ianuarie 2003
120879931

Deputații au votat pensii speciale pentru Avocatul Poporului și adjuncții săi, cumulate cu indemnizația.

  • USR: "Pensie de 3400 euro, plus indemnizația. Vi se pare justiție socială? Rușine!"
  • 13 June 2018, 23:00
Camera Deputaților a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede că Avocatul Poporului și adjuncții să primească pensie specială în cuantum de 80% din indemnizația brută avută în ultima lună de activitate care se va putea cumula cu indemnizația. Deputatul USR Cristian Seidler a criticat acest vot, calculănd că Victor Ciorbea, care a fost prezent în sala de plen, va primi o pensie de 3400 euro pe lângă indemnizația lunară, care este de circa 20.000 lei lunar, adică un venit total lunar de peste 35.000 lei.
Proiectul a trecut cu 182 voturi "pentru" și 82 "împotrivă" și va merge la Senat, care este for decizional.
"Începând cu luna imediat următoare intrării în vigoare, Avocatul Poporului va avea o pensie specială lunară de 3400 euro în plus față de indemnizație. Dacă asta vi se pare justiție socială, doamna Lia Olguța Vasilescu… Rușine, rușine, rușine tuturor celor care mai votează pensii speciale!" a declarat Cristian Seidler
Proiectul prevede că funcția de avocat al poporului este echivalentă ca rang cu cea de ministru, iar cea de adjunct cu cea de secretar de stat.
Ce prevede proiectul:
"Funcția de Avocat al Poporului este asimilată ca rang cu funcția de ministru, beneficiind în mod corespunzător de toate drepturile acestuia. Salarizarea Avocatului Poporului se face conform Anexei nr. IX: Funcții de demnitate publică numire - Coeficienții corespunzători indemnizațiilor persoanelor din cadrul organelor autorității publice numite în funcții din Legea salarizării.
Funcția de adjunct al Avocatului Poporului este asimilată ca rang cu funcția de secretar de stat, beneficiind, în mod corespunzător, de toate drepturile acestuia. Salarizarea adjuncților Avocatului Poporului se face conform Anexei nr. IX: Funcții de demnitate publică nuimre - Coeficienții corespunzători indemnizațiilor persoanelor din cadrul organelor autorității publice numite în funcții din Legea salarizării."
"Avocatul Poporului, adjuncții Avocatului Poporului, precum și persoanele care au îndeplinit funcția de adjunct al Avocatului Poporului beneficiază, la împlinirea vârstei standard de pensionare, de pensie de serviciu în cuantum de 80% din indemnizația brută avută în ultima lună de activitate. Pensia de serviciu poate fi acordată acestora anticipat, cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, în acest caz cuantumul pensiei fiind micșorat cu 1% din baza de calcul prevăzută în acest alineat, pentru fiecare an care lipsește până la împlinirea vârstei standard de pensionare. Pensia de serviciu astfel stabilită poate fi cumulată cu indemnizația pentru mandatul în curs de exercitare. Pensiil de serviciu ale adjuncților Avocatului Poporului se actualizează în raport cu indemnizația brută lunară a adjuncților Avocatului Poporului în activitate."
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum se laudă policienii cu proiectele Băncii Mondiale în campanie, exemplul dat Viorel Ștefan
Ponta: Dacă Dragnea va fi condamnat, va arunca țara în aer
Paul Stănescu: Președintele trebuie suspendat dacă nu semnează revocarea lui Kovesi.
Iordache: "Nu trebuie să mergem până la demitere"
Niculae Bădălău: În cazul în care președintele Iohannis nu pune în aplicare decizia CCR privind revocarea lui Kovesi,
trebuie să se aplice legea penală
CSM a amânat pronunţarea în cazul acţiunii disciplinare a Inspecției Judiciare împotriva lui Kovesi
privind refuzul prezentării în Parlament
Codul de Procedură Penală în varianta susținută PSD a trecut fără probleme de Senat
Denunțul este practic desființat, un dosar este clasat dacă nu e trimis în judecată în maxim un an
România a înregistrat în primele patru luni un deficit de cont curent de 2,05 miliarde euro,
cu 15% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
Tăriceanu, întrebat dacă folosește transportul în comun:
Nu mă plimb prin București, dar sunt mulți ”plimbăreți”. Toată ziua este un trafic fabulos. În Munchen după ora 8 traficul dispare, lumea este la serviciu
Iohannis, aluzie la Dăncilă: Analfabetismul funcțional se reflectă în cele mai înalte sfere ale politicii
Horoscop zilnic 14.06.2018
Bancul zilei: Simbolul coarnelor
De ce a fost mituit Ciorbea cu pensia specială
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă