Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16800
De la 07 Ianuarie 2003
122876867

Deputatul PSD Dumitru Chirita, fost electrician si sindicalist, a fost propus pentru functia de presedinte al ANRE

  • Vicepresedinte va fi Zoltan Nagy-Bege, din partea UDMR
  • 16 October 2017, 23:00
Deputatul PSD Dumitru Chirita a fost propus luni in cadrul comisiilor reunite de specialitate din Parlament pentru functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), in conditiile in care mandatul de cinci ani al actualului presedinte, Niculae Havrilet, expira pe 23 octombrie. Pentru functia de vicepresedinte a fost propus Zoltan Nagy-Bege, iar functiile de membri in Comitetul de Reglementare al ANRE ar urma sa fie ocupate de Gheorghe Gabriel Gheorghe si Cornelia Sulger. Vezi in text cine sunt acestia.
Reamintim ca mandatele actualului presedinte Niculae Havrilet, al vicepresedintelui Emil Calota si a doi membri din Comitetul de Reglementare expira pe 23 octombrie. Interesant este ca functia de vicepresedinte va fi ocupata de o persoana propusa de UDMR.
Dumitru Chirita (54 ani) se afla la al patrulea mandat de deputat, ocupand aceasta functie si in perioadele 2000-2004, 2008-2012 si 2012-2016. Chirita si-a inceput cariera in 1981 ca electrician. Inainte de a ajunge deputat, a fost vicepresedintele Blocului National Sindical. in perioada 1990-2000 a fost presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Electricitate "Univers", iar in perioada 1990-2011 presedintele Sindicatului Liber Independent "Energia". In perioada 2004-2008 a fost vicepresedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
In 2011, Romania Curata scria ca deputatul PSD Dumitru Chirita era actionar al SC Sindserv SA, societate controlata de Federatia Energia Mileniului III, care se ocupa de citirea contoarelor de energie electrica si care beneficia de contracte banoase din partea Electrica SA. "Deputatul PSD este considerat 'creierul' intregii afaceri derulate prin cele doua societati. Este actionar minoritar la Sindserv, presedinte al Sindicatului Liber Independent Energia Bucuresti, care detine actiuni la firma, presedinte executiv al Federatiei Univers, un alt actionar al companiei si fost membru in Consiliul de Administratie al SC Electrica SA", scria Romania Curata.
La inceputul lui 2015 a parasit PSD pentru a se alatura partidului condus de Mircea Geoana pe atunci, PSRO, insa a revenit dupa doar cateva luni. Mai exact, Biroul Politic al PSD Sector 5 l-au exclus dupa ce a anuntat alaturi de fostul deputat Oana Niculescu Mizil ca fac parte din din comitetul de initiativa al partidului lui Geoana.
Zoltan Nagy-Bege, cel care a fost propus pentru functia de vicepresedinte, a avut pana acum mandat de cinci ani ca membru in Comitetul de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). Este propus din partea UDMR.
Gheorghe Gabriel Gheorghe (46 ani), absolvent al Facultatii de Drept "Lucian Blaga" din Sibiu. In prezent este presedintele Consililui de Administratie al Romgaz. A facut pregatire si la Colegiul National de Aparare in 2013. A fost vicepresedinte al Oficiului National pentru Jocuri de Noroc. In perioada octombrie 2013- februarie 2016, a fost membru in Consiliul de Administratie al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii. In perioada ianuarie 2013-aprilie 2013 a fost seful Directiei Antifrauda-Anticoruptie din Ministerul Economiei. Dn octombrie 2012 pana in martie 2013, a fost presedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. In perioada iulie 2012- ianuarie 2013 a fost sef al Corpului de Control in Ministerul Economiei, institutia fiind condusa atunci de Daniel Chitoiu (ALDE). Pana atunci a fost comisar la Garda Financiara Sibiu.
Cornelia Sulger (43 ani) este consilier in Consiliul Judetean Olt din partea PSD. A fost manager vanzari la CEZ. In perioada 2007-2014 a fost manager clienti corporate la CEZ vanzare. In perioada 1998-2007 a fost inginer in cadrul SC Electrica Oltenia.
Toate propunerile vor fi votate miercuri in plenul reunit.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Larry Flynt ofera 10 milioane de dolari pentru orice informatie care conduce la destituirea lui Donald Trump
Melescanu, discutie informala la Londra cu ministrii de Externe din Visegrad
plus Bulgaria, Slovenia si Croatia. Est-europenii si britanicii "nu si-au propus" sa discute despre Brexit
In timp ce Fiscul se chinuie sa recupereze prejudiciul de 1,7 mil lei din dosarul Tracia Asesoft,
fostul general SRI Dan Grigoriu primeste despagubiri de zeci de milioane de lei de la ANRP
O batrana de 93 de ani din Teleorman cu pensia de 500 de lei a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului
Incepe batalia pentru sefia Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei:
Sunt 21 de candidati, dintre care mai multi deputati, angajati ai ANRE, consilieri judeteni si experti
Emmanuel Macron vrea expulzarea sistematica a infractorilor aflati ilegal in Franta
Bancul zilei: Între doctori
Horoscopul zilei de 17.10.2017
Botoşani: „Bătaia este ruptă din Rai”, principiul pedagogic aplicat în şcolile botoşănene
Ioan Rotundu
Primarul Tulcei, Constantin Hogea, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu
Fuziunea a doua stele neutronice a fost observata de oamenii de stiinta
Claudiu Nasui: USR are o initiativa de abrogare a acestui sistem rusinos de pensii speciale
In Ungaria lui Viktor Orban, Rusia nu mai are, practic, niciun motiv sa se amestece in viitoarele alegeri
Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a respins cererea DNA
de urmarire penala a Rovanei Plumb in dosarul Belina
E oficial: bacsisul nu se va impozita
Ipocrizie liberală excelent ilustrată de Ludovic Orban
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog