Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20374
De la 07 Ianuarie 2003
122880441
Deputatul PSD, Tamara Ciofu

„Principala problemă a proiectelor pentru elevi în unităţile şcolare este lipsa continuităţii şi a sprijinului din partea autorităţilor locale”

  • 18 May 2014, 23:00

La sfârşitul săptămânii trecute, deputatul Tamara Ciofu a organizat o întâlnire cu directori de instituţii de cultură şi unităţi şcolare din judeţ, consilieri parlamentari din Comisia pentru Drepturile Omului, experţi în accesarea fondurilor europene dar şi lideri ai comunităţii rome din Botoşani şi experţi din cadrul Agenţiei Naţionale a Romilor.

Discuţiile s-au axat în jurul rezultatelor proiectelor pentru comunitate şi modalităţilor prin care tinerii botoşăneni, indiferent de etnie, pot fi responsabilizaţi şi integraţi în comunitate. În cadrul întrevederii s-au evidenţiat programele cu finanţare externă, în colaborare cu experţii din Parlamentul României, dar şi cele ale Agenţiei Naţionale pentru Romi. Astfel, în perioada următoare, municipiul Botoşani va fi gazda unui festival pentru promovarea meşteşugurilor şi tradiţiilor comunităţii rome. Mai mult, reprezentantul Agenţiei Naţionale pentru Romi a declarat că în prezent se lucrează la un proiect pentru romii din Botoşani pentru ca aceştia să beneficieze de acte de identitate, titluri de proprietate, certificate de naştere şi alte acte oficiale. Totodată, elevii de la Colegiul Naţional A.T.Laurian şi cei de la Liceul de Artă şi Liceul Sportiv vor fi beneficiarii unor proiecte culturale şi educaţionale. Astfel, liceele din programul accesat prin intermediul experţilor parlamentari vor fi dotate cu calculatoare pentru cursurile de informatică şi instrumente muzicale.

Deputatul PSD, Tamara Ciofu a declarat în cadrul discuţiilor că principala problemă a proiectelor pentru elevi în unităţile şcolare este lipsa continuităţii şi a sprijinului din partea autorităţilor locale. „Trebuie să găsim o formulă legală prin care primăriile să poată susţine proiectele implementate din fonduri europene şi care au avut rezultate bune. Continuitatea este vitală în proiectele pentru tineri. Vorbim despre un proces continuu, care trebuie susţinut de autorităţile locale. Voi înainta o interpelare către Ministerul Dezvoltării pentru a vedea în ce măsură primăriile pot susţine proiectele începute şi care au arătat deja că sunt eficiente”, a declarat deputatul social-democrat. Deputatul Tamara Ciofu este membru al Subcomisiei parlamentare pentru romi din cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor şi susţine activ programele de integrare în comunitate alături de Nicolae Păun, preşedintele comisiei pentru drepturile omului.

 


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Alimentarea cu gaz în Săveni şi Darabani, promisiune de la premierul Victor Ponta
Primarul de Dimăcheni, sătul de glodul din comună, s-a plâns premierului Victor Ponta
Zeci de voroneni vor să protesteze din cauza disconfortului creat de praful ce le distruge sănătatea
„Votaţi candidaţii PNL, haiducii lui Şapte Cai, de strigă Bruxelles-ul : Vai!”
Concurs inedit organizat la Botoșani cu sprijinul partidului Forța Civică
Promisiuni deşarte: Salariile cresc de la 1 ianuarie 2015
Traian Băsescu, huiduit de 20 de pensionari la Iași. Președintele: „Eu v-am trecut prin criză, doamnă, că altfel eraţi ca în Grecia!”
Horoscopul zilei
Bancuri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog