Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25391
De la 07 Ianuarie 2003
120660020
Deşi a câştigat procesul

Aioniţoaie, prin vrerea PSD, nu poate fi director la „Vasilache”

  • Ioan Rotundu
  • 19 November 2018, 12:25
După ce PSD-ul a câştigat, în urma alegerilor locale din iunie 2016, o majoritate în Consiliul Local Municipal Botoşani, consilierii partidului au început a se răfui cu managerii societăţilor şi instituţiilor subordonate care nu s-au aliniat prin cuget şi simţiri politicii partidului. Printre cei vizaţi să fie maziliţi s-a aflat şi actorul Floricel Aioniţoaie, director şi manager al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache”, considerat a fi omul liberalilor.
Montaţi de cel care urmărea postul lui Aioniţoaie, adică de actorul Marius Rogojinschi, devenit taliban social-democrat după ce a fost taliban liberal, viceprimarul PSD Cosmin Andrei şi cu Mihai Tincu, acest Machiavelli aducător de mari necazuri botoşănenilor prin modul în care decide în CLM cum trebuie să voteze majoritatea PSD, au pus la punct un plan de demitere din funcţie a lui Floricel Aioniţoaie. Un plan diabolic şi lipsit de scrupule, fără a se ţine seama de faptul că Aioniţoaie a fost cel care a salvat clădirea teatrului din mâna evreilor care îl revendicau prin documente măsluite.
Prin HCL nr.231 din 28 septembrie 2016 s-a format o comisie specială care să verifice activitatea de manager a lui Floricel Aioniţoaie. Şefii comisiei au fost desemnaţi doi consilieri ai PSD. Primul, Vasile Chiru, acest analfabet funcţional care în calitate de lider de sindicat al BNS şi reprezentant al Pro Democraţiei la Botoşani s-a aliniat disciplinat la politica liderilor PSD Botoşani. El a fost secondat de Andreea Buiuc, o activistă PSD ce calcă apăsat pe urmele fostelor activiste PCR, manifestând depline calităţi să fie promovată de vreme ce se mişcă natural.
Precauţi, cei din PSD au înfiinţat prin aceiaşi Hotărâre şi o Comisie care să rezolve eventualele contestaţii care vor fi depuse de Aioniţoaie. Ştiau ei, consilierii PSD, ce vor face şi ce se poate întâmpla ulterior, aşa că, şi-au luat măsuri de precauţie ca nu cumva planul lor să eşueze. Iar în comisia de soluţionare a contestaţiilor au fost puşi alţi doi consilieri PSD de încredere: Ioan Brânzei şi Gavril Tănasă.
Cum era de aşteptat, comisia şi-a făcut datoria faţă de partid iar Floricel Aioniţoaie a fost declarat manager incompetent, omul care a făcut de râs activitatea instituţiei de-a trebuit să vină consilierii PSD să-i salveze prestigiul.
Prin HCL nr. 269/22 noiembrie 2016, la propunerea comisiei de verificare a activităţii manageriale desfăşurată de Aioniţoaie, acestuia i se desface contractul de manageriat. Locul său avea să fie luat de priceputul actor în crearea de intrigi Marius Rogojinschi, cel care a luat apărarea jandarmilor care i-a bătut în 10 august pe protestatarii paşnici şi care i-a declarat pe protestatari ruşinea naţiei române, nişte golani violenţi care au urmărit să dea o lovitură de stat prin a ataca şi scoate din Palatul Victoriei Guvernul Dăncilă.
Să-l lăsăm pe Rogojinschi cu să-şi joace rolul de slugă la doi stăpâni (fost PNL şi devenit PSD) şi să urmărim reacţiile fostului manager Aioniţoaie. Acesta a contestat cele două HCL-uri la Tribunalul Botoşani (Dosar nr. 753/49/2917. După mai multe termene de judecată se pronunţă şi sentinţa: „”Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Aioniţoaie Floricel – Vasile în contradictoriu cu Consiliul Local al Municipiului Botoşani. Anulează HCL 2312/2016 şi HCL 269/2016. Respinge cererea de anulare a HCL 230/2016 ca neîntemeiată”
Ca să înţelegeţi, prin HCL 230 s-a aprobat Regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului Teatrului pentru Copii si Tineret "Vasilache" din subordinea Consiliului Local al Municipiului Botoşani. Observaţi cu câtă grijă şi detaliu au construit liderii PSD, actorul principal viceprimarul Cosmin Andrei, debarcarea lui Aioniţoaie Numai că instanţa anulând cele două HCL-uri, respectiv formarea comisiei de control şi apoi cea de desfacerea contractului de muncă, hotărâri ulterioare celei de adoptare a Regulamentului, firesc judecătorul a constatat lipsită de obiect cererea de anulare şi a HCL 230.
De precizat că pârâtul Consiliul Local Botoşani a fost o obligat şi la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 150 lei. Cum era de aşteptat, CL a declarat recurs la Curtea de Apel Suceava. În 15 octombrie, judecătorii Curţii de Apel Suceava stabilesc că „Respinge recursurile ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.10.2018.”
Zarurile fiind aruncate cu câştig de partea lui Floricel Aioniţoaie, firesc era ca CL al municipiului Botoşani să-l repună pe acesta pe funcţia care i-a fost luată prin grave şi crase abuzuri de ordin politico-administrativ. Continuă să se opună viceprimarul Cosmin Andrei, machiavelicul Mihai Tincu et compania.
În perioada primarului PSD Ovidiu Portariuc s-a procedat la fel cu directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement din cadrul Primăriei Botoşani, inginerul Eugen Ţurcanu. Şi acesta a câştigat procesul şi o sumă consistentă de bani, Portariuc păgubind Primăria Botoşani cu aceşti bani. Slugarnicii controlori de la Curtea de Conturi ar fi trebuit să-i impute suma. Directorul Nicolae Lupu, care a mucegăit de când stă pe scaun pus în funcţie de PSD, impută pagube doar primarilor PNL. Cei din PSD pot fura şi păgubi bugetul public fără a se teme de consecinţe. Doar ei sunt la putere!
Probabil că pe aceste considerente viceprimarul Cosmin Andrei şi restul şlehtei social-democrate se bazează. Primarul Cătălin Flutur tace supus şi nu reacţionează public pentru a se apăra de eventualele consecinţe ce le poate trage pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.11.2018
Bancul săptămânii: Motociclistul ghinionist
Catrenul săptămînii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 19 – 25.11.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Dângeni
Quo vadis!
Prefață la cartea Doar politicieni sau și ticăloși? Epoca Băsescu – Ponta (vol.II) – Ed. Agata, 2018. Autor: Ion ISTRATE. Publicat: 16 Nov. 2018 în Revista literară Luceafărul.net
Abuzurile lui Nechifor sancţionate de judecători
Ioan Rotundu
Să ne mândrim sau să ne ruşinăm, cu Budăi ministru?
Ioan Rotundu
Evreul Laufer şi datul cu curul de podea
Ioan Rotundu
Să ne ferească Dumnezeu de iubirea lui Ilan Laufer!
Ioan Rotundu
Primarii liberali spionaţi de conducerea IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Cuvânt lămuritor l la "Doar politicieni sau şi ticăloşi?" vol.II Epoca Băsescu - Ponta
Ioan Rotundu
Eveniment important dedicat Centenarului Unirii
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 23.11.2018
Jaful de la locuinţa comisarului şef Şerbănoiu ţinut la secret
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă