Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23986
De la 07 Ianuarie 2003
122884053

Deşi anunţat, controlul tot a găsit nereguli

  • 12 June 2007, 23:00
În urma ultimului control efectuat de Autoritatea de Sănătate Publică, Inspecţia Sanitară de Stat şi Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate doi directori de spitale au fost sancţionaţi cu avertisment. Au fost sancţionaţi managerul Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani şi directorul economico-financiar al Spitalului Municipal Dorohoi. Cei doi directori au fost sancţionaţi pentru nerespectarea unor anumite termene prevăzute în calendarul de conformare. Controlul a fost realizat în perioada 16 mai - 8 iunie, în şapte unităţi sanitare cu paturi. La aceste unităţi s-au urmărit o serie de puncte stabilite de Ministerul Sănătăţii. În primul rând s-a verificat existenţa autorizaţiei sanitare de funcţionare, iar la nivelul judeţului toate spitalele au această autorizaţie. După cum susţine Floare Stana, inspector în cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat, termenele de conformare au fost respectate de unităţile spitaliceşti, dar nu în totalitate, ci într-o proporţie de 70-80%.
Neîncadrarea în termenele stabilite a apărut la unităţile sanitare cu paturi unde se pune problema unor investiţii şi alocărilor de la bugetul de stat în ceea ce priveşte reabilitarea unor secţii. „Am observat că se respectă capacitatea, obiectul şi structura funcţională a spitalelor, nicăieri nu am găsit secţii supraaglomerate”, a precizat inspectorul Floare Stana. La toate cele şapte unităţi sanitare cu paturi s-a constatat că există întocmit un plan de supraveghere a infecţiilor nozocomiale.
Din cele şapte unităţi controlate, doar două deţin un grup electrogen, respectiv Maternitatea şi Spitalul Municipal Dorohoi. La Spitalul Judeţean „Mavromati” există un grup electrogen, dar cu pornire manuală. Însă, Spitalul Judeţean se află pe lista Ministerului Sănătăţii şi urmează să primească fonduri pentru achiziţionarea unui grup electrogen automat. La toate unităţile s-au găsit stocuri de material dezinfectant şi de curăţenie.
Cu toate acestea, la Spitalul Judeţean Botoşani cantităţile de material dezinfectant sunt minime şi acoperă doar un necesar de câteva zile. Din declaraţiile personalului sanitar se pare că o parte din aceste materiale sunt procurate chiar de medicii de pe fiecare secţie. „La momentul efectuării controlului, starea de curăţenie a unităţilor sanitare cu paturi era mulţumitoare. Din cele şapte spălătorii, şapte sunt organizate conform ordinului 1025, deci au un circuit funcţional. Două spălătorii erau în curs de reabilitare, având ca termen de remediere sfârşitul anului 2007”, a declarat Floare Stana. La Spitalul Judeţean „Mavromati” nu sunt respectate condiţiile tehnice de funcţionare a spălătoriei. Inspectorul Stană a apreciat că la toate unităţile verificate, colectarea deşeurilor cu potenţial contaminant se face corespunzător. Cinci unităţi au încheiat deja un contract cu o firmă autorizată din Suceava, Spitalul Judeţean deţine un dispozitiv care neutralizează deşeurile, iar la Spitalul municipal Dorohoi, în momentul de faţă, neutralizarea se face prin centrala proprie. Cu toate că la momentul controlului majoritatea lucrurilor au fost găsite în ordine şi la locul lor, în sistemul sanitar botoşănean sunt multe de rezolvat pentru ca serviciile oferite să ajungă la standardele dorite. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Electroafla nu se cutremură, doar se clatină niţel
Expoziţie la Galeriile de Artă de Zilele Eminescu
Alexandru şi Mădălina au fost onoraţi cu titlul de „Elevul anului”
Au avut a doua şansă la teza cu subiect unic
Proiectil găsit la Ştefăneşti
Un licean fără permis de conducere a făcut maşina praf
Cercetat în stare de libertate
Serviciul de Paşapoarte îşi menţine eficienţa
Sume frumoase la bugetul statului de pe urma paşapoartelor
Pretendenţii la carnetul auto pică examenele pe capete
La Botoşani, ciolanul ţine Alianţa DA unită
Parlamentarii PSD nu răspund chemărilor lui Conţac
Frustrările opoziţiei îl rod pe preşedintele CJ
Democraţii continuă să viseze himere
Talentul micilor meşteşugari voroneni va fi răsplătit
Şezătoare interjudeţeană la Vorona
Comentariu la comentarii (CXX)
(Ioan Rotundu)
Pui fripţi pe grătar cu cărbuni
Moarte fericită
Horoscop
Citate din creaţiile autorilor spanioli
Vă puteţi pricopsi cu un teren lângă Bucureşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog