Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12633
De la 07 Ianuarie 2003
122898282

„Deştept ca oaia” , ministrul Daia vine la Botoşani să culeagă aplauze

  • Ioan Rotundu
  • 8 June 2017, 23:00
După ce ne-au intoxicat cu fel de fel de comunicate despre traiul minunat pe care-l vom duce în urma majorărilor salariale, cum că adevărul a ieşit la iveală de o cruzime greu de imaginat, liderul PSD Botoşani, senatorul încă nevastă de şofer Doina Federovici a schimbat tactica manipulărilor. Ea l-aduce astăzi la Botoşani pe celebrul ministru al Agriculturii Petre Daia, cel care venerează oaia într-atât de tare că ar vrea-o simbolul naţional al României.
„Deştept ca oaia”, ministrul Daia face parte din categoria acelor activişti PSD care pot vorbi ore întregi fără a spune nimic concret. De ce-l aduce Federovici pe Daia la Botoşani, în prag de seară? În primul rând pentru a respecta sloganul stradal „Noaptea ca hoţii!”, slogan pe care ministrul ne-a dovedit deja că-l respectă cu sfinţenie. Cu vreo lună în urmă Daia a mai venit la Botoşani în prag de seară pentru ca la adăpostul nopţii, pe furiş şi pe timp de ploaie, să-l viziteze acasă pe marele devalizator al Staţiunii Popăuţi, oierul Ionică Nechifor, ca să-i admire pielicelele karakul.
Când am aflat că Daia vine din nou la Botoşani, primul meu gând a fost că-i aduce lui Nechifor pielicelele dăruite înapoi, semn că nu-l mai poate pune şef la APIA Botoşani cum i-a promis nevasta ministrului. M-am înşelat însă. Daia nu aduce nimic, vine doar să ţină o lecţie de educaţie social-democrată unor anonimi procesatori de lapte şi unor legumicultori pe care îi cunoaşte doar pezevenchiul senator de Vlăsâneşti, impostorul Lucian Trufin.
Mai întâi, pentru că tot se deplasează pe banii publici în interesul PSD-ului, ministrul şi cu secretarul său vor fi în această seară oaspeţii senatorului Lucian Trufin la Căminul cultural din Sârbi – Vlăsâneşti, unde va cuvânta privilegiaţilor locali băgaţi în sală pe post de mobilier uman, despre cum trebuie să-l voteze primar pe candidatul PSD, Andrei Boariu, preferatul lui Trufin.
Mâine, ministrul se va întâlni cu membrii Asociaţiei Caşcavalului de Săveni şi a Asociaţiei Legumicultorilor Săveni. Iniţial am crezut că ministrul, în sfârşit, s-a prins că la Botoşani există cel mai celebru caşcaval produs de Lacto Solomonescu şi că vrea să împrumute din experienţa acestei firme pentru a o împărtăşi şi altora. Aiurea! Cei de la Lacto Solomonescu sunt ţinuţi la distanţă de ministru aşa cum la vizita anterioară directorul Direcţiei Agricole Cristian Delibnaş l-a ţinut la distanţă de Staţiunea Popăuţi pentru a-l putea duce la ranch-iul lui Nechifor.
Aceste două asociaţii sunt nişte făcături ale lui Lucian Trufin pentru a profita de pe urma lor. Sunt de fapt nişte mici procesatori de lapte care produc caşcavalul în apartament. Despre legumicultori n-a aflat nimeni că ar exista prin zonă. Se ştie doar că Trufin a tras nişte bani europeni şi pentru a ridica solarii la margine de Vlăsâneşti pe care, după ce le-a lăsat în paragină, a găsit un fraier căruia i le-a închiriat.
Ce observăm de pe urma acestei vizite? Devine evident faptul că ieşind l a iveală întreaga cacealma cu majorările salariale, acum cei din PSD pun la cale o altă manipulare cu „tomate româneşti”, „credite pentru fermieri” şi „programul antigrindină”. Alte trei mari coţcării mincinoase pentru că totul se limitează la promisiuni, guvernul neacordând nici un bănuţ. Va acorda bani numai dacă fermierii vor investi din banii lor şi vor demonstra că au vândut tomate din solarii la vreme de iarnă. Fermierii cu capul pe umeri au calculat că ce vor primi dacă reuşesc să se încadreze în programul „tomate româneşti” nu acoperă nici 30% din banii cheltuiţi.
În ce priveşte programul antigrindină, şi pe vremea premierul Adrian Năstase, pe zona Moldovei, s-au investit multe milioane de lei în nişte tunuri de spart norii care n-au tras nici măcar după ciori. Acum vine Daia să ne explice că din nou PSD reia lupta cu natura şi ne va apăra de grindina distrugătoare de culturi. Oare ce firmă se va bucura de binecuvântarea PSD-ului şi de banii publici risipiţi pe apa de ploaie cu boboroaze de gheaţă?
Jaf la drumul mare, în aplauzele celor din tagma social-democrată a ministrului „deştept ca oaia”.. Chiar ne merităm oaia simbol naţional, din acest punct de vedere ministrul Daia fiind pe fază!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Reproş rasial
Horoscopul zilei de 9..66.2017
Sorin Grindeanu a fost primit de omologul sau francez, Edouard Philippe, la sediul Executivului de la Paris
Presa maghiara: Trei statui in memoria lui Horthy, in mai putin de o luna
Vizita lui Iohannis in America, ziua 3: Ancora transatlantica de securitate
Sorin Grindeanu, la sediul Executivului francez:
Premierul francez va veni in Romania tocmai pentru a intari relatiile romano-franceze
Trei publicisti reclama ca sunt amenintati cu judecata de catre Coalitia pentru Familie,
Eugen Nicolicea despre abuzul in serviciu:
CCR nu te obliga sa pui prag, dar stii ca daca faci altfel si cineva ataca la Curte, ceea ce ai lucrat dispare ca fiind neconstitutional
Florin Iordache despre pragul pentru abuzul in serviciu:
Trebuie sa fie suficient de mare pentru a nu se mai face dosare penale aiurea, minim 200 de mii de lei. Se poate chiar mari, la 400 de mii. / Plus: Solutia foarte rapida ar fi ca Ministerul Justitiei sa vina cu o OUG
Gabriela Firea, un nou atac la Sorin Grindeanu:
Dl prim ministru nu m-a contacat / A preferat sa spuna ca e de 21 de ani in PSD si ca a lipit afise
Laura Codruta Kovesi nu se va prezenta in fata comisiei parlamentare de ancheta.
Sefa DNA motiveaza ca are de partea ei o hotarare a CSM si o decizie a Curtii Constitutionale
Cine a fost primul soţ al medicuCarmenei Văculişteanu
Ioan Rotundu
Ecouri la modul în carte stareţul Harpa a intrat în posesia vilei Văculişteanu
Catrenul sîptămânii
„Stafia nopţii” şi capcana întunericului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog