Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15447
De la 07 Ianuarie 2003
122875514

Deutsche Welle: Voronin, acuzat de uzurparea puterii în stat

  • 15 June 2009, 23:00
Generali şi ofiţeri superiori de armată şi poliţie s-au întors împotriva preşedintelui moldovean Voronin, pe care îl acuză de uzurparea puterii în stat şi de maltratarea tinerilor după protestele violente din 7 aprilie, transmite Deutsche Welle, preluata de Romanian Global News.
La rândul lor, preoţii spun că mai multe fete care au fost arestate după protestele din aprilie au mărturisit la spovedanie că au fost violate de poliţişti. Presa de la Chişinău a scris că cel puţin trei tineri au murit după ce au fost maltrataţi de poliţie. Procuratura respinge acuzaţiile.
La două zile după dezlipirea lui Marian Lupu de Partidul Comuniştilor, partidul de guvernământ primeşte o nouă lovitură de imagine în prag de campanie electorală: generalii Victor Catană, Anton Gamurari şi Valeriu Troienco şi câţiva ofiţeri superiori de armată şi poliţie i-au adresat un apel în care îi cer comunistului Voronin să-şi dea demisia din toate funcţiile publice şi îl acuză de uzurparea puterii în stat. Generalul ANTON GAMURARI despre cei care au stat în spatele protestelor violente din 7 aprilie:
„Când nişte colegi de-ai noştri s-au ridicat la etajele din Parlament au găsit acolo deja pregătite acele roţi de cauciuc cărora să li se dea foc, hîrtiile care au fost aruncate pe geam erau pregătite. Persoanele care lucrează în aceste structuri au spus că arhiva Parlamentului a fost scoasă de sub bătaie cu două săptămâni înaintea acelor evenimente, cabinetele au fost deschise şi safeurile la fel. Ceea ce s-a întâmplat ulterior - torturarea băieţilor care erau prinşi pe străzi, faptele acelea când veneau în instituţiile de învăţământ şi îi prindeau ca pe ţâstari pe acei copii şi îi duceau la închisoare - ordinul pe care l-au primit aceste instituţii a fost dat de un singur om: Acesta este preşedintele republicii Vladimir Voronin".
Generalul Valeriu Troienco l-a acuzat pe liderul comunist de faptul c㠄gestionează ţara ca pe o gospodărie personală". (...) „Cupa răbdării s-a umplut şi deja dezacordul oamenilor se revarsă în nemulţumiri care trec de limita Codului Penal", a spus Troieco.
Şi slujitorii bisericii s-au ridicat împotriva nedreptăţii regimului comunist. Preoţii au ajuns să meargă benevol în faţa instanţei şi să garanteze cu propria persoană că Sergiu Mocanu, acuzat de organizarea dezordinilor în masă pe data de 7 aprilie nu va fugi nicăieri dacă va fi cercetat în stare de libertate. Părintele Pavel Borşevschi a mărturisit ieri detalii şocante despre abuzurile poliţiei după evenimentele din 7 aprilie:
„Dacă cineva este vinovat într-adevăr de ceea ce s-a făcut cu tinerii noştri - au fost batjocoriţi, maltrataţi... La biserică am avut la spovedanie fete violate pe care nu le mai putem aduce la sănătatea mentală pe care au avut-o. Pe ele nu le-a violat Sergiu Mocanu, ci poliţiştii".
Cu toate acestea, organele de anchetă continuă să acuze liderii opoziţiei de organizarea violenţelor din aprilie. Bunăoară, vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău, a fost invitat astăzi la Procuratură, împreună cu avocatul, pentru a i se înainta oficial învinuirea de organizare a dezordinilor în masă pe data de 7 aprilie.
Preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin, i-a acuzat pe liderii opoziţiei de tentativă de lovitură de stat - acuzaţie intens mediatizată de presa pro-comunistă deşi nu există nici o sentinţă pronunţată în acest sens.
Deutsche Welle
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Suprastoc de medicamente la Spitalul judeţean
Ministrul Bazac va fi invitat la inaugurarea Centrului de Sănătate Mintală
Sancţiuni severe pentru profesorii care vor favoriza candidaţii la bac
Comentariul comentariilor LXLVIII
(Ioan Rotundu)
Turneul naţional al campionatelor de minifotbal Ediţia a iii-a, Iaşi 2009
Horoscop
Propunerea negresei
Tinichigii în loc de filozofi
Exhumarea partizanului anticomunist Alexandru Macavei împuşcat de Securitate
Picnic la Campul Românesc din Ontario
Afaceri pe axa Londra – Rădăuţi
Reflecţie, la 19 ani de la Mineriadă
Comemorare a victimelor regimului stalinist la Chişinău
CHDOM cere demisia şefilor Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Procuraturii comuniste
Taximetriştii nu se pârăsc între ei, dar îi reclamă cetăţenii
Criză şi în domeniul hotelier la Botoşani
Nişte derbedei beţi şi-au găsit loc de distracţie sub geamul spitalului Dorohoi
Finala Festivalului „Barbu Lăutaru” se va disputa la Iaşi
Caz grav de inconştienţă managerială la Spitalul judeţean
mese de operaţii lipite cu Loctit
A spart geamul fiindcă i s-a părut că are prea mult de plătit la apă
Florile plantate de edili continuă să facă din „ochi” unora
Competiţie între pompierii civili botoşăneni
pompierii civili din Darabani şi Bucecea vor reprezenta Botoşaniul la etapa interjudeţeană
Şarlatanii în numele legii
Ioan Rotundu
Sediul CAS nu va fi renovat nici în acest an
Oferta locurilor de muncă s-a restrâns îngrijorător
Ministrul Educaţiei aplică deja indicaţiile preşedintelui Băsescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog