Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24753
De la 07 Ianuarie 2003
122910402
Din ciclul, corupţia în justiţia botoşăneană

„Taurul comunal poliţist” Gorgan, acuzat de hărţuire sexuală

  • Ioan Rotundu
  • 24 September 2017, 23:00
Lăcrămioara Cojocariu locuieşte la blocul din centrul localităţii Vf. Câmpului, uşă în uşă cu agentul şef de poliţie Romică Gorgan. Vecinătatea s-a creat în urmă cu vreo 15 ani. De când au devenit vecini, Gorgan a pus ochii pe Lăcrămioara. S-a împrietenit cu soţul acesteia, Cristian, muzicant la nunţi. Lăcrămioara l-a simţit că prietenia şui Gorgan era de fapt calea aleasă să ajungă la ea în pat. L-a atenţionat pe soţ că Gorgan i-a propus o partidă de sex şi că l-a refuzat categoric. I-a cerut soţului să rupă prietenia cu poliţistul pentru că nu este o prietenie sinceră ci una care ascunde fapte reprobabile.
Văzând că Lăcrămioara nu-i cedează, poliţistul a trecut la mijloace de intimidare. De câte ori o întâlnea pe Lăcrămioara pe holul blocului, şi făcea în aşa fel s-o întâlnească cât mai des, îi adresa vorbe jignitoare precum „curvă nespălată”, „să mi-o sugi”, „să mi-o beleşti” etc. „Cine te crezi tu curvă nespălată de nu te culci cu mine? În comuna asta nu mi-a rezistat nicio femeie!” – îi spunea Gorgan, Lăcrămioarei de câte ori o întâlnea.
Se pare că de prin anul 2010 poliţistul a început să-şi cam piardă răbdarea. Incitat de rezistenţa Lăcrămioarei de a nu se culca cu el, poliţistul a trecut la şicane fel de fel, inclusiv de a o jigni în public. I-a împrăştiat pe grădină oi substanţă care i-a distrus vegetaţia, i-a pus ceva la autoturism ca să-i producă un eventual accident. În vara lui 2014 Lăcrămioara venea de la şcoală cu băieţelul său. Gorgan dirija circulaţia în intersecţia drumurilor naţionale Botoşani – Siret cu Suceava – Dorohoi. Imediat ce a văzut-oi, fără a ţie seama că era cu băieţelul, a început să strige că-i curvă, că se culcă cu alţi bărbaţi.
Într-o altă împrejurare, în iunie 2014, când copilul Lăcrămioarei avea vârsta de 9 ani, poliţistul l-a întâlnit pe băieţel pe holul blocului. S-a descheiat la pantaloni şi- i-a arătat copilului „instrumentul” ce-l are pentru maică-sa. Lăcrămioara se afla în casă cu alte două doamne. Copilul a dat buzna în casă ţipând că „Nenea Romică a înnebunit. Mi-a arătat cocoşelul!”. AQ fost nevoie să fie anunţată Protecţia Copilului şi băieţelul să urmeze un tratament de consiliere psihiatrică pentru că rămăsese şocat de gestul poliţistului.
Este timpul să facem cunoştinţă cu agentul şef de poliţie din Vf. Câmpului, Romică Gorgan. Omul este perceput ca un fel de „taur comunal” pentru că nu rezistă, atunci când vede o femeie atrăgătoare, să nu-i propună o partidă de sex. Unele îi cad victime, el numindu-le „trofee” şi se laudă cu aşa ceva, altele, cum este Lăcrămioara, i-au re rezistat avansurilor.
În octombrie 2012 am realizat în comuna Vf. Câmpului reportajul intitulat „Din dragoste”. Mai multe persoane l-au reclamat pe Gorgan că ar face certări pe bază de sex. Când am ajuns la Poliţia Vf. Câmpului, omul dispăruse şi a fost de negăsit, deşi toţi cei întrebaţi susţineau că l-au văzut în faţa postului de poliţie
. Pentru a-şi putea întreţine amantele, Gorgan avea nevoie de bani. Ca sursă, a găsit că se poate chivernisi de la APIA, cu titlu de subvenţie pentru animale. Cu ani în urmă a avut vreo cinci vaci. Dar vacile nu le mai avea demult timp, însă subvenţia continua să curgă. Mai scotea bani şi din afacerile cu lemnele din pădure, spre disperarea pădurarilor.
Una dintre amante a fost (poate mai este!) şi Mariana Airinoaie, fostă asistentă medicală la Căminul de asistenţă socială din Vf. Câmpului. Mariana are şi un băieţel care se lăuda la şcoală că tatăl său este poliţist şi mama doctoriţă.
Soţia lui Gorgan cunoaşte viaţa amoroasă a soţului său dar poare a fi împăcată cu situaţia. Mai mult, dacă i se iveşte prilejul, îşi apără soţul cu cerbicie, susţinând că nu el ar fi vinovatul de „cele care-şi ridică coada”.
Dar pentru Lăcrămioara Cojocariu calvarul vieţii abia începe, pentru că ea s-a adresat justiţiei botoşănene crezând, ca noi toţi, că i se va face dreptate., neştiind că de fapt se duce singură în gura lupului.
Nemaisuportând avansului şi jignirile poliţistului, Lăcrămioara şi-a ameninţat soţul că dacă nu intervine se aruncă în faţa unei maşini. Au mers împreună la Parchetul Dorohoi, unde au depus o plângere împotriva poliţistului Romică Gorgan pentru hărţuire sexuală. De aici li s-a spus că „noi nu ce cercetăm colegii din Poliţie”, aşa că au trimis plângerea lor la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.
De aici, plângerea a fost trimisă spre cercetare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani. După lungi aşteptări şi frecvente deplasări la sediul Poliţiei Botoşani, cercetarea a fost făcută de un anume poliţist Liviu Filipovici.
Să facem cunoştinţă şi cu acest poliţist. În anul 2012, şefii IPJ de atunci, comisarii şefi Cristian Cucoreanu şi Viorel Şerbănoiu aveau interes să-l schimbe din funcţie pe poliţistul Pânzar de la Serviciu Cazier. I-au înscenat anumite vinovăţii iar pentru că Pânzar n-a vrut să demisioneze, susţinând că este nevinovat, l-a preluat în anchetă disciplinară Liviu Filipovici în calitatea sa de şef al Inspecţiei Interne din IJP.
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Reacţie la o stea căzătoare
Horoscopul zilei de 25.09.2017
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.09.2017
Lumea lu' Rotundu: Injustiţia justiţiei
Petre Daea: Este nevoie de zootehnizarea Romaniei
Bombardiere americane au zburat in largul coastei de est a Coreei de Nord,
intr-o demonstratie de forta a Pentagonului
Ministrul Energiei, Toma Petcu, despre Sevil Shhaideh:
Mi se pare un dosar cu alte intentii decat aceea de a arata ca a gresit cineva
BNR intentioneaza sa angajeze specialisti romani din strainatate
Coreea de Nord: Atacarea SUA cu rachete este "inevitabila"
Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 a functionat ilegal
Serghei Lavrov: Americanii nu vor lansa un atac asupra Coreei de Nord;
ei stiu sigur ca Phenianul are arme nucleare
Angela Merkel, spre al patrulea mandat de cancelar
Extrema-dreapta ajunge in Parlament, social-democratii intra in Opozitie
Cum am fost iertat de păcate în Sinaxa de la Putna
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog