Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24149
De la 07 Ianuarie 2003
122884216

Din culisele şedinţei USL

  • cum şi de ce au renunţat liberalii la ministerul Justiţiei
  • 4 April 2013, 23:00
Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca in sedinta USL, Victor Ponta a cerut mentinerea propunerilor facute la DNA si Parchetul General in timp ce liberalii au refuzat oferta. Crin Antonescu i-ar fi spus premierului ca liberalii accepta sa numeasca ministrul Justitiei cu o conditie: sa anuleze propunerile pentru DNA si Parchetul General.
De altfel, inaintea sedintei USL, vicepresedintele PNL,Tudor Chiuariu, a declarat ca viitorul ministru al Justitiei pe care PNL il va nominaliza va anula propunerile lui Victor Ponta.
In spatele usilor inchise, premierul i-a rugat pe liberali sa mentina propunerile facute de el la DNA si Parchet insa acestia au declinat oferta. Ponta le-a fi oferit varianta preluarii unui alt minister iar Justitia sa treaca la PSD.
"Nu a fost oferit vreun anume minister la schimb insa stim foarte bine ca cele care au resurse nu vor fi cedate de PSD. Probabil ne aruncau un minister lipsit de importanta. Pentru a evita discutiile si dezbaterile la televizor, Antonescu a luat decizia cea mai buna sa nu acceptam nimic la schimb. Asa cel putin am evitat criticile din punct de vedere mediatic", au explicat surse din interiorul PNL.
Aceleasi surse sustin ca Antonescu i-ar fi spus lui Ponta ca nu poate si nu accepta sa o mentina pe Kovesi la DNA si asta pentru ca nu se poate sinucide politic si nici partidul sau nu accepta nominalizarea. Totodata Antonescu i-ar fi spus ca daca doreste sa mentina propunerea sa isi asume conducerea ministerului
Tudor Chiuariu: "Daca vom desemna un ministru al justitiei acesta va trebui sa retraga propunerile si sa respecte procedura pe care ministrul anterior a asumat-o. Propunerile pot fi retrase pana in momentul in care propunerea s-a transformat intr-o numire prin semnarea de catre presedinte si publicarea in Monitorul Oficial. Pana in acel moment, pana cand decretul presedintelui produce efecte, ministrul Justitiei era totala putere, putere deplina asupra propunerii o poate retrage".
De altfel in sedinta conducerii PNL a urmat dupa cea a Uniunii, liberalii au votat o rezolutie care prevede ca PNL accepta ministerul Justitiei doar daca Ponta renunta la nominalizarea lui Kovesi.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Juvents Torino şi… măgarul cel isteţ
Gastronomie: Omletă catalană
Credeţi că m-as uita la o femeie de 58 de ani, chiar daca e procuror DNA?
dacă ar fi avut 25 de ani, alta era treaba
Scandalul corupţiei ia amploare în Franţa
Când Ponta se va lepăda de Fenechiu, Flutur va renunţa la Ghiorghiţă
ipocrizia consilierilor municipali ai USL
În faţa complexităţii lucrărilor de la Stăuceni, Electroalfa cedează
Botoşani: Zornăitul cătuşelor DNA a creat panică în sediul CJ
Ioan Rotundu
Cine vor fi cei cinătuiţi
Ioan Rotundu
Se pare că primarul Portariuc a mirosit tărăşenia
Liliana Mincă l-a turnat pe Ţurcanu la ministrul Agriculturii
Proşti, proşti dar mulţi!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog