Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4512
De la 07 Ianuarie 2003
104751379
Din motive politice,

Nova Apaserv acoperă splendida hoţie a familiei poliţistului Vaipan

  • Ioan Rotundu
  • 6 May 2021, 22:25
Despre aptitudinile de mafiot ale agentului de poliţie Ciprian Vaipan din cadrul Poliţiei Oraş Ştefăneşti s-a scris la greu în publicaţia de faţă. Cu toate acestea, poliţistul, urmând vechiul principiu al indiferenţei colective „cânii latră, caravana trece” şi-a văzut şi-şi vede în continuare de afacerile sale prospere, afaceri care de care mai abuzive şi ilegale.
De vreme ce şeful său de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu, continuă să-i asigure protecţia afacerilor, de vreme ce soţia poliţistului Raluca Vaipan este consilier judeţean PSD şi se bucură de protecţia Doinei Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani dar şi al PSD, de ce familia Vaipan n-ar continua să-şi sporească avuţia pe căi mai puţin cinstite?
Scriam mai zilele trecute că poliţistul Vaipan ar fi consumat apă de la reţeaua publică a oraşului Ştefăneşti fără s-o plătească. Acum avem şi confirmarea oficială că aşa a fost vreme de 15 ani. Agentul de poliţie Ciprian Vaipan a primit în 8 noiembrie 2005, de la IJP Botoşani, o locuinţă de serviciu situată în vecinătatea sediului Poliţiei Ştefăneşti. Aceasta este data pe care IJP a comunicat-o Primăriei Ştefăneşti prin adresa nr. 44397/ 02.07.2020.
Prin contractul de închiriere între agent şi IJP s-a stabilit că utilităţile consumate vor fi suportate de chiriaş, adică de poliţist. Iar poliţistul, conform unor mărturii, a tocmit doi meseriaşi neautorizaţi care l-au racordat ilegal la reţeaua publică de apă a oraşului, fără a anunţa şi încheia contract de furnizarea apei cu proprietarul reţelei, respectiv societatea care acum se numeşte Nova Apaserv şi este subordonată Consiliului Judeţean Botoşani.
Branşat ilegal la reţeaua publică de apă, poliţistul a primit cadou de la naşul de cununie, omul local de afaceri Marcel Neamţu, o piscină din plastic cu un volum de 10 m.c. Potrivit spuselor lui Daniel Dimureac, fost om de casă la Vaipan timp de mai mulţi ani, piscina era umplută la vreme de vară cu apă de la reţea de cel puţin două ori pe săptămână.
Poate că şi astăzi familia Vaipan n-ar fi plătit consumul de apă dacă n-ar fi intrat în atenţia noastră prin activităţile sale de tip mafiot. Încă de la începutul anului 2020 noi am început seria dezvăluirilor despre activităţile abuzive şi ilegale ale agentului de poliţie Ciprian Vaipan şi ale soţiei sale Raluca Vaipan, profesoară de ed. fizică la Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti.
Nu le-a venit a crede soţilor Vaipan că la Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi există cineva care are curajul să scrie despre afacerile lor nu tocmai legale. Când au realizat că de la la jurnalul nu se glumeşte, au trecut la represalii. Au cerut la Judecătoria Săveni să se emită o ordonanţă preşedinţială prin care să ni se interzică dreptul de a mai publica despre afacerile familiei lor.
Prin Sentinţa civilă nr. 233/5.052020 pronunţată de Judecătoria Săveni în dosarul nr. 718/297/2020 s-a respins ca inadmisibilă cererea soţilor Vaipan, soluţie rămasă definitivă şi în urma apelului judecat la Tribunalul Botoşani.
Pentru că strategia lor de intimidare a dat greş în cazul cu noi, aflând că facem investigaţii referitoare la faptul că de ani de zile consumă apă potabilă şi curent electric fără să plătească consumul, soţii Vaipan au încercat să şteargă urmele abuzurilor prin intrarea în legalitate.
Conform adresei nr. 2421/5.05.2021, la solicitarea informaţiilor noastre, conducerea S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani ne-a răspuns c㠄utilizatorul are încheiat contract de furnizare a serviciilor de apă cu operatorul regional din data de 19.08.20230. De asemenea, vă informăm că în data de 17.07.2020 a fost emis avizul de branşare nr.264980.”
Este limpede că intrarea în legalitate s-a produs după ce familia Vaipan a pierdut procesul cu Jurnalul. Răspunsul este semnat de către directorul general ing. Gabriel Cârlan, directorul executiv ing. Constantin Panait, directorul economic ec. Marcela Daniela Jitaraşu şi şeful de compartiment comercial ing. Cristian Romanovschi. Mamăăă!, ce nume şi funcţii grele au legitimat intrarea în legalitate a familiei Vaipan, dar începând cu data de 19.082020, fără a sufla vreo vorbă cum rămâne cu consumul de apă din perioada noiembrie 2005 – iulie 2020 pe care familia Vaipan nu l-a plătit, fiind branşată ilegal la reţeaua publică de apă.
Este limpede că acest răspuns este unul generat de interesele politice, respectiv nu s-a dorit să fie supărată doamna Raluca Vaipan (foto 2), consilier judeţean PSDD şi nici protectoarea sa Doina Federovici (foto 1), preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi al PSD. Prin modul în care conducerea de la Nova Apaserv a rezolvat problema rezultă că noi am fost trataţi drept fraierii care vreme de 15 ani de zile am plătit apa consumată de familia Vaipan.
Cazul soţilor Vaipan este unul de natură penală iar cei care ar fi trebuit să sesizeze Parchetul şi să se constituie parte civilă pentru paguba produsă societăţii sunt cei patru semnatari ai răspunsului remis Jurnalului. Numai că şi aceşti semnatari au ajuns în funcţiile deţinute tot cu votul majoritar al socialiştilor din PSD deveniţi consilieri judeţeni.
Dar dezvăluirile despre matrapazlâcurile soţilor Vaipan sunt abia la început. Cum la început sunt şi cercetările iniţiate de o anumită instituţie a statului asupra „isprăvilor” soţilor Vaipan.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cele trei feţe malefice ale lui Ionică Nechifor
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Lăcomia strică angajarea
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 3 – 9 mai 2021
Ping-pong cu dosarul penal al deputatului liberal Costel Şoptică
Ioan Rotundu
Liderii SANPF contraatacă, făcând de râs uniforma ce-o poartă
Ioan Rotundu
Impostorii din SNPF vor să oprească Jurnalul de la dezvăluiri
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă