Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1447
De la 07 Ianuarie 2003
123125018
pnl

Diplomele universităţilor din Top 500, recunoscute automat

  • 5 May 2008, 23:00
Studiile romanilor facute la universitati din topuri internationale sunt recunoscute in cateva zile, informeaza Cotidianul, preluat de Romanian Global News. Procedurile de recunoastere si echivalare a studiilor facute in strainatate s-au simplificat. Astfel, pentru studiile universitare si postuniversitare, durata procedurii de recunoastere va fi de maximum 45 zile de la data depunerii dosarului complet la Consiliul National de Recunoasterea si Echivalarea Diplomelor (CNRED) si de maximum zece zile in cazul recunoasterii automate sau in cazul in care exista un precedent. In cazuri de urgenta, motivata si probata prin documente justificative, CNRED echivaleaza studiile in cinci zile. Doar la studiile doctorale, titlurile stiintifice sunt supuse evaluarii pentru care termenul de recunoastere este de 90 de zile. „Prioritatea in recunoastere se acorda nu numai primelor 100 de universitati din Top 500, cum se intampla pana de curand, ci tuturor celor 500 de universitati“, anunta Marina Badulescu, directorul Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor.
Prioritatea consta in reducerea termenelor de recunoastere, aplicarea regulii precedentului si, in acest caz, nu doar atunci cand studiile au fost absolvite intr-un stat membru al Uniunii Europene sau cand exista un acord bilateral de recunoastere, „precum si aplicarea principiului recunoasterii automate atunci cand nu exista diferente substantiale, conform Conventiei de la Lisabona privind recunoasterea studiilor din invatamantul superior“, explica directorul CNRED.
Marina Badulescu precizeaza ca nu se va lua in considerare numai Topul Shanghai, ci si celelalte topuri internationale elaborate de institutii de prestigiu din Marea Britanie sau Statele Unite.In invatamantul superior, cei mai multi romani au studiat in Ungaria. Anul trecut au fost echivalate peste 1.000 de diplome. In preuniversitar, in primele trei luni ale anului 2008, au fost procesate 700 de dosare, iar in anul 2007, peste 3.000 de dosare.
Cei mai multi elevi romani au studiat in Spania si in Italia, peste 60% din cazuri. „Mentionam ca, in aprilie 2008, numarul dosarelor de recunoastere s-a dublat pentru toate categoriile“, spune directorul CNRED. Topul britanic „The Times“ Times Higher Education Supplement, in colaborare cu Quacquarelli Symonds (QS) – institutie de sondare a pietei educationale, a realizat un clasament al celor mai bune 500 de universitati din lume.
Universitatea din Bucuresti ocupa locul 440, alaturi de Goldsmiths College din Marea Britanie, University of Lille 3 - Charles de Gaulle din Franta si City University of New York. Topul general alcatuit de Quacquarelli Symonds plaseaza pe primele locuri universitatile Harvard, Cambridge, Oxford, MIT si Yale. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lista PNL cu candidaţii la funcţia de consilier municipal Botoşani
Să ne lipsim de parlamentarul academician
Ioan Rotundu
Număr mare de bolnavi la urgenţe
Deocamdată ni s-au servit doar zvonuri
Surprinşi distrugând bunul public
Comentariul comentariilor (CVIII)
(Ioan Rotundu)
Elevă româncă bătută de colegii de clasă în Italia
Horoscop
Curiozitate preoţească
Program Tele'M Botoşani marţi, 7 mai
Dacă vă pricepeţi la bucătărie, Anglia vă aşteaptă!
De 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău
Fostul judeţ Botoşani în 1941, din punct de vedere administrativ
Avem primar ameninţat cu moartea şi primar cocoţat pe stâlp… la rupt afişe
Festivalul Naţional de Umor „Păstorel Teodoreanu” revine
O basarabeancă a luat trofeul festivalului „Primăvara Dorohoiană”
Sorescu bate oraşul cu pasul!
Primul ministru vine la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog