Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23821
De la 07 Ianuarie 2003
122909470

Directorii de şcoli aşteaptă sprijinul IŞJ

  • 3 September 2010, 23:00
După schimbările produse la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, directorii de şcoală sunt cei care aşteaptă, cu emoţii, să vadă ce li se rezervă pentru anul şcolar viitor. Deşi şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Ada Macovei, declara la începutul acestei săptămâni că nu vor mai fi schimbări la conducerile şcolilor de amploarea celor de anul trecut, aceasta lăsa de înţeles că nu toţi directorii actuali îşi vor păstra posturile.
„Avem nevoie de manageri adevăraţi, nu doar de persoane care să ţină ocupate posturile pentru nişte interese străine de cele ale şcolii”, declara Ada Macovei, punându-i astfel în gardă pe unii directori de şcoală. După ce inspectorul şcolar general şi-a primit reconfirmarea în funcţie de la Ministerul Educaţiei, este de aşteptat ca în scurt timp să se anunţe şi schimbările la conducerile unităţilor de învăţământ. „Deşi se spune că politicul este lăsat la o parte şi se urmăreşte doar interesul învăţământului, toată lumea ştie că schimbările la conducerea şcolilor vor fi dictate tot de politic. Acolo unde au mai rezistat directori neimplicaţi politic, nu se ştie dacă îşi vor mai păstra postul încă un an”, este opinia unui cadru didactic botoşănean.
Potrivit conducerii IŞJ, evaluarea directorilor de unităţi de învăţământ va fi cea care va decide cine rămâne şi cine pleacă din funcţiile de manageri. Recent, Ada Macovei declara că vor rămâne la cârma şcolilor doar directorii cu calificative maxime. (Dona Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Cu un ochi la robinet şi cu unul la fântână
Bani pentru podul de pe râul Buhai, la ieşirea din Dorohoi
De ce ţine Ţâbuleac cu Guvernulk Boc?”
se întreabă retoric şeful liberalilor botoşăneni
Femeie atacată în scara blocului
Profesorii sunt puşi să facă şi munca oamenilor de serviciu
Asistenţii medicali sunt tot mai mut ademeniţi în străinătate
Din nou se pune problema schimbării manualelor şcolare
Bancul zilei: Bătrâneţe
Beleca – stafia portocalie din DSP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog