Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 24 Iulie 2007

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ultima oră
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6541 lei
1 USD = 4.0032 lei


Număr accesări
Astăzi:
4130
De la 07 Ianuarie 2003
61923940

Directorul Guja nu mai este, îi supravieţuieşte mentalitatea

Ca mai fiecare general manager al unei mari unităţi şcolare, şi fostul director Gheorghe Guja şi-a format de-a lungul îndelungatei sale activităţi profesionale grupuri de prietenii şi de oponenţi. Au apărut şi în actualul Grup Şcolar "Nicolae Bălcescu" mici comandouri, alcătuite din persoane care au fost de acord cu politica sa educaţională, considerată în anumite cercuri egoistă şi dictatorială, sau dimpotrivă, de cadre didactice care şi-au întors capul dezamăgite de cele văzute, fără a comenta făţiş prea multe pentru a nu-şi pierde postul sau pentru a nu-şi periclita poziţia socială.
Ca mai peste tot în noul sistem de învăţământ, parcă tot mai pătat şi mai dezinteresat pe zi ce trece încă de la vârf, printre lingăi şi oponenţi şi-a făcut loc, cu coatele şi cu bocancii ţintuiţi, cea mai periculoasă sub-clasă socială, cea a devotaţilor fanatici, alcătuită din personaje fără scrupule, modificate genetic în urma încrucişării dintre delatori şi oportunişti. Dispariţia controversatului profesor Guja ar fi putut întrerupe la un moment dat lanţul trofic al acestui sistem subteran, dezvoltat în circuit închis şi alimentat de cei lipsiţi de conduită morală sau de principialitate. Din păcate, au fost suficiente doar câteva zile, pentru ca o parte din vechea reţea să fie refăcută şi să îşi reia activitatea distrugătoare, cu consecinţe extrem de neplăcute chiar asupra familiei profesorului, după cum vom vedea.
De data acesta însă, vechile canale de scurgere par să se fi înfundat şi nu este exclus ca o parte dintre foştii devotaţi să ajungă într-un mediu extrem de umed, adică exact acolo unde este locul lipitorilor. La câteva zile de la înmormântarea fostului profesor de matematică, familia acestuia s-a prezenta la liceul din localitatea Nicolae Bălcescu pentru a ridica, din fostul cabinet al acestuia şi din şcoală, bunurile decedatului. Încă nu se ştie prin ce concurs de împrejurări, unul dintre marii devotaţi ai acestuia, fostul om de serviciu Ion Rebenciuc, în prezent pensionar, a fost numit în “comisia” de restituire, calitate în care s-a oferit să îi transporte fiicei fostului director, acasă, cinci calorifere noi, susţinând că directorul Guja le-ar fi cumpărat din şantierul şcolii. Femeia, de bună credinţă, a acceptat ajutorul neaşteptat, apoi, după ce a închis caloriferele în magazie, s-a reîntors la Botoşani, pentru a-şi practica meseria de medic.
Până aici, toate bune şi frumoase numai că, în urmă cu o săptămână, patronul societăţii botoşănene ASCOM, care efectuează, în incinta liceului, ample lucrările de reabilitare şi modernizare a unităţii, a sesizat actuala conducere a şcolii despre dispariţia unui număr de (aţi ghicit!) ...cinci calorifere din stocul necesar instalării centralei termice. Extrem de deranjat de întâmplare, directorul interimar Maria Dariciuc a început să pună întrebări în stânga şi în dreapta şi, spre marea sa surprindere, în numai 12 ore, caloriferele au apărut subit într-o magazie a liceului.
Iniţial, bănuielile tuturor s-au îndreptat spre administratorul Ion Morcov, dar curând s-a dovedit că acesta nu are nici o vină, el fiind, la rândul său, unul dintre marginalizaţii fotului conducător de şcoală. Aşa cum era de aşteptat, lanţul a început să se strângă şi cu toate că toate persoanele luate la întrebări ridicau nedumerite din umeri când venea vorba de calorifere, s-a ajuns la paznicul de noapte Dorel Airinei, cel care ar fi trebuit să răspundă la toate întrebările legate de dispariţia şi apariţia celor cinci calorifere. Cum în timpul zilei, paznicul nu a fost de găsit, a fost căutat la şcoală în timpul programului dar nici la ora 22 şi nici la ora 23 acesta nu a fost găsit la serviciu. Administratorul susţine că a încercat, în timpul nopţii, să ia legătura cu şeful poliţiştilor comunitari, dar nici de data acesta nu i-a răspuns nimeni la telefon. Se pare că, în timpul nopţii, cândva, paznicul a trecut totuşi pe la liceu, deoarece, dimineaţa au fost găsite luminile aprinse, fără nici o urmă a celui care trebuia să asigure însă bunurile şcolii.
Mai mult chiar, a fost constatată lipsa mai multor ţevi din şantierul aflat în incinta şcolii, aşa că, pus în faţa unei noi încălcări a legii, directorul Dariciuc a anunţat organele de poliţie, sesizând circumstanţele producerii celor două furturi. “Pe de o parte, fata directorului Guja a fost pusă, fără nici o vină, într-o situaţie delicată, ea necunoscând nimic din “afacerea” pusă la cale de devotaţii tatălui său. Probabil că femeia s-a luat cu mâinile de cap când a auzit că a devenit victima celor care, având cine ştie ce gânduri, i-au cărat acasă caloriferele, punând-o în faţa faptului împlinit. Pe de altă parte, directoarea este extrem de supărată de mentalitatea celor care, profitând de zăpăceala cauzată de primele zile care au urmat decesului directorului Guja şi a instalării sale ca interimar, au confundat inventarul liceului cu propria ogradă iar acum, când lucrurile păreau că merg în sfârşit pe făgaşul normal, fiecare face ce vrea, scoate lucruri, aduce lucruri, ca şi şcoala când ar fi stână fără stăpâni”, ne-a spus una dintre cadrele didactice de la liceul sus amintit.
Inspectorul principal Marcel Şchiopu, şeful Poliţiei oraşului Flămânzi, a confirmat faptul că “Se efectuează cercetări pentru clarificarea situaţiei sesizate de conducerea Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi” urmând ca, după stabilirea reală a pagubelor produse şi finalizarea verificărilor, “să fie luate măsurile procedurale corespunzătoare iar autorii să fie traşi la răspundere”. Vom reveni asupra subiectului cu atât mai mult cu cât se pare că la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi s-au descoperit şi alte “mânării” făcute sau supervizate de lipitorile fostului director Guja. (Agenţia de Ştiri Flămânzi)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (3)]


  
Program TELE’M Botoşani, marţi, 24 iulie
Roxana Ciuhulescu va deveni mămică
Infrastructura poliţiei în reorganizare
Primarul Micuţaru îi urecheşte pe romii puşi pe şutit
Strategie „de bloc” contra căruţaşilor indisciplinaţi
Nou eşec al muncipalităţii la licitaţia pentru studiul de trafic
Social democraţii vor să construiască parcuri de joacă în mediul rural
Preocupaţii de intoxicaţiile cu nitriţi şi nitraţi
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Social democraţii îşi cer dreptul cu întârziere
Centru de Creaţie inoculează muzica populară românească copiilor francezi
Festivalul Cântecului, Jocului, Portului şi Meşteşugurilor bate la uşă
Campionat de fotbal organizat de liberali
Hazlie, dar adevărată
Horoscop
Comentariu la comentarii (CLI)
(Ioan Rotundu)
Comunicat Orange
Primarul Flutur este îngrijorat pentru dezvoltarea municipiului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!