Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9138
De la 07 Ianuarie 2003
120689204

Directorul Institutului Elie Wiesel: Lucian Bolcaş a vehiculat valori ce îl situează la marginea valorilor democratice

  • 13 December 2013, 23:00
Lucian Bolcas, propus pentru postul de judecator al Curtii Constitutionale, "se situeaza la marginea discursului si valorilor democratice", dupa ce a promovat "mesaje cu caracter pozitiv la adresa criminalilor de razboi", a declarat vineri, pentru HotNews.ro, directorul Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian, care a adaugat ca nu comenteaza numirile "pe posturi politice".
Bolcas "a fost membru de frunte al PRM si s-a identificat cu toate mesajele ideologice extremiste ale PRM", a precizat cercetatorul Alexandru Florian.
Alexandru Florian a spus ca isi mentine afirmatiile din raportul "Negarea Holocaustului si Antisemitismul in mass-media din Romania" in perioada 2005-2006, pe care l-a semnat alaturi de Cosmina Gusu. In acest raport se arata ca "Eforturile autoritatilor publice, ale Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania si ale unor asociatii civice de a disloca din spatiul public simbolurile reprezentandu-l pe Ion Antonescu au cunoscut reactii de adversitate sau tergiversare din partea unor lideri politici, parlamentari, activisti civici".
Intr-o nota de subsol, se mentioneaza ca "Impotriva masurilor de inlaturare a bustului lui Ion Antonescu amplasat in curtea bisericii 'Sfintii Imparati Constantin si Elena' din Bucuresti, Partidul Romania Mare a protestat in nenumarate randuri.
Astfel in numarul 833/2006 al revistei Romania Mare este publicat un protest intitulat 'Un atac incalificabil impotriva Istoriei Nationale si a Religiei Crestine', semnat printre altii de Corneliu Vadim Tudor, vicepresedinte al Senatului Romaniei, Lucian Bolcas, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Gheorghe Funar, secretar al Senatului, prof. univ. Gheorghe Buzatu, prof. univ. Ion Coja, presedintele Uniunii Vatra Romaneasca - Filiala Bucuresti si al Ligii pentru Combaterea Antiromanismului (LICAR)".
In acest fel, Lucian Bolcas "a vehiculat valori ce il situeza la marginea institutiilor democratice, promovand mesaje cu caracter pozitiv la adresa criminalilor de razboi" si pana in prezent "nu si-a exprimat alte opinii" fata de optiunile sale politice din trecut. Alexandru Florian a mentionat ca, prin atitudinile sale publice, inclusiv in ceea ce priveste minoritatea maghiara din Romania, Lucia Bolcas "se situeaza in marginea discursului si valorilor democratice".
Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Crin Antonescu, care a afirmat vineri: "Ceea ce spune Centrul (pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului in Romania - n.r.) este de luat in seama. Trebuie sa verificam aceste lucruri, este un semnal ce nu poate fi ignorat. Avem o discutie, nu este oc hestiune oficiala cu chemari. Daca Institutul Elie Wiesel vor aduce dovezile necesare atunci nu va fi niciun semn de intrebare. Daca au argumente solide, credibile, nu mai sustinem numirea domnului Bolcas", Aexandru Florian a raspuns: "Numirile pe posturi politice nu le comentez".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Marea mărturisire
Gastronomie: Jumări şi untură
Unchiul foarte influent al liderului Kim Jong-un a fost executat
Victor Ponta, întrebat de ce nu aprobă memorandumul cu Rompetrol şi proiectul Roşia Montana prin Hotărâri de Guvern
noi luăm decizii, după aceea noi răspundem pentru ele
Imigranţii din Marea Britanie vor fi supuşi unui test de 100 de întrebări pentru obţinerea de beneficii sociale
Deputatul PSD, Marian Neacsu, trimis în judecată de Parchetul General pentru conflict de interese
Victor Ponta nu renunţă la susţinerea lui Lucian Bolcaş pentru CCR care va fi susţinut şi de liberali
Apreciez sinceritatea lui Traian Băsescu când a anunţat că s-a înţeles cu Antonescu să mă bage la închisoare
Germania alături de Rusia împotriva unirii celor doua state româneşti
Spitalul judeţean, mărul discordiei dintre Ţurcanu şi directorul CAS
Autoturism distrus parţial într-un incendiu
Locuinţă aprinsă de un jar căzut din sobă
Tineri fotografi în pelerinaj la mănăstiri
Daruri de la Comunitatea evreilor din București la Ștefănești
Poate vinul roşu să vindece cancerul şi să prelungească viaţa sau e doar un mit?
cât ar trebui sa bei pentru a obţine efectele scontate?
UE si SUA sunt democraţii care cred în puterea pieţelor deschise şi apîră ferm statul de drept
Inamicii si prietenii României
Botoşani: Moş Crăciun le-a adus câte o condamnare şi confiscarea averii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă