Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23102
De la 07 Ianuarie 2003
122883169
Directorul unei organizatii internationale de caritate din Grecia:

"Sunt ingrijorat ca vom ajunge ca Romania lui Ceausescu"

  • 15 June 2012, 23:00
Incertitudinea politica extrema, coruptia, cozile la cantinele sociale si nevoia de ajutor din partea organizatiilor neguvernamentale sunt toate caracteristici statelor in dezvoltare, insa in prezent acestea ii sperie pe greci ca tara ar putea pierde progresele inregistrate in ultimele decenii, a afirmat directorul organizatiei internationale de caritate SOS Satele Copiilor.
"Trecem de la o tara occidentala la o tara saraca. Sunt ingrijorat ca va fi ca in Romania lui Ceausescu sau Bulgaria la inceputul anilor '90", a declarat intr-un interviu pentru CNBC George Protopapas, potrivit Mediafax.
Ceea ce separa, insa, Grecia de tarile aflate in dezvoltare este clasa de mijloc, extinsa si bine educata, precum si identificarea culturala cu Vestul.
Grecia, cu amestecul sau straniu de capitalism si socialism, a fost intotdeauna una dintre cele mai slab dezvoltate tari din UE. Exista multe opinii ca nu ar fi trebuit primita in zona euro de la inceput, potrivit CNBC.
Dupa recentele reduceri de cheltuieli impuse pentru ajutorul financiar extern, organizatii nonguvernamentale asigura in Grecia unele servicii, precum sanatate, care in mod normal sunt furnizate de stat. Acest tip de ajutor este asociat de obicei cu tarile in dezvoltare. Bolile precum malaria si HIV sunt in crestere.
Exista, de asemenea, temeri ca avansul accelerat al costurilor incalzirii si electricitatii, ca urmare a taxelor mai mari pe care guvernul a fost obligat sa le impuna, impreuna cu valoarea tot mai ridicata a facturilor neplatite, ar putea conduce la intreruperi in furnizarea de curent electric.
Companiile energetice au deja probleme. PPC, controlata de stat, trebuie sa plateasca 657,2 milioane de dolari, pe care nu-i are, pana la 22 iunie sau sa convinga bancile creditoare sa rostogoleasca datoria. Din ce in ce mai multi oameni nu-si pot plati facturile, noteaza CNBC. Aproape o treime din populatia Greciei, cel mai ridicat procentaj din Europa, se confrunta cu riscul saraciei sau excluderii sociale, potrivit unui raport Eurostat pentru 2010, an in care situatia nu era la fel de grava ca acum.
"Suntem orchestra care canta inca pe Titanic. Trebuie sa cantam si sa continuam sa lucram chiar daca nava se scufunda", a spus seful SOS Satele Copiilor, organizatie care ajuta familiile cu probleme si a inregistrat o crestere dramatica a cererilor pentru ajutor.
Grecii participa duminica la noi alegeri parlamentare anticipate, dupa ce in urma cu o luna nu a rezultat o forta politica destul de puternica pentru a forma guvernul. Daca alegerile vor fi castigate de formatiunile care se opun masurilor de austeritate, asumate in pachetele de ajutor financiar extern, Grecia ar putea intra in faliment si ar putea fi nevoita sa paraseasca zona euro.
Agenţia de ştiri HitNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Filat iar se joaca cu focul
123 de ani de la plecarea in vesnicie a Luceafarului poeziei romanesti
Datoria externa pe termen mediu si lung- 77,3 miliarde euro
Datoria publica a ajuns la 72,1% din PIB la finalul lunii martie, un nou record pentru stat
Executia bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2011 s-a incheiat cu un excedent de 175,3 milioane lei
Viitorul Europei se decide in urmatoarele luni, in acest an
Vin creşterile de preţuri la energie şi gaze
Bancul zilei: Dorinţă îndoliată
Intervenţie neobisnuită a pompierilor botoşăneni
Botoșănenii se rebranșează la sistemul centralizat de încălzire
Modern Calor - Comunicat de presă
Botoşani: Fostul subprefect Paul Secrieru a murit într-un cumplit accident
PSD –ul de la Botoşani a prins curaj
Prefectul Constantinescu a deschis Zilele Eminescu
Prefectul a oferit flori fetelor de aur de la haltere
Spitalul Judeţean a învins la bară firma „Victor Construct”
IŞJ continuă cu spor schimbarea directorilor de şcoli
Botoşani: Un alt caz de meningită
Spitalul TBC a achiziţionat din bani proprii un fibrobronhoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog