Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16703
De la 07 Ianuarie 2003
122902352

Diversiunea lui Pop asupra lui Funeriu privind studiile acestuia

  • 25 June 2012, 23:00
Ministerul Educatiei a sesizat Inspectia Muncii in legatura cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administratia Prezidentiala, intrucat acesta nu are o diploma de bacalaureat echivalata in Romania si nu a echivalat studiile superioare, a anuntat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, citat de Mediafax.
Ministrul interimar al Educatiei a declarat luni, 25 iunie, in cadrul unei conferinte de presa ca, "din punct de vedere al studiilor medii, nu are diploma de bacalaureat, iar din punct de vedere al studiilor superioare, nu am gasit in arhiva Ministerului niciun document care sa arate echivalarea studiilor".
Intrebat daca Daniel Funeriu nu ar fi avut nevoie de aceste documente si in calitate de ministru al Educatiei, Liviu Pop a raspuns: "In calitate de demnitar, nu ar fi avut nevoie de echivalarea acestor studii", transmite Mediafax. Liviu Marian Pop a sustinut ca asteapta rezultatul Inspectiei Muncii.
Ministrul a anuntat si ca, la nivelul Ministerului Educatiei, exista si o alta problema, in legatura cu un ordin din ministru din 2010 privind echivalarea unei diplome de doctorat a unui profesor, in cazul caruia se fac verificari, intrucat documentul nu se gaseste in arhiva ministerului.
Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu ocupa, din 10 februarie, functia de consilier prezidential.
Daniel Funeriu a obtinut bacalaureatul in anul 1989, la Lycee International des Pontonniers, din Strasbourg, Franta, dupa parcurgerea a 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timisoara, sectia de chimie-biologie, si a clasei a XII-a la Lycee International des Pontonniers, scrie agentia de presa citata.
In anul 1995, Daniel Funeriu a obtinut, ca sef de promotie, masterul in chimie organica si supramoleculara la Universitatea "Louis Pasteur" din Strasbourg, iar in 1999 a devenit doctor in chimie al aceleiasi universitati, cu distinctia Magna cum Laude. Conducatorul sau de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.
Studiile ministrului Educatiei au fost recunoscute prin proceduri automate de recunoastere, in SUA, Japonia si Germania, unde acesta a ocupat succesiv posturi in institute si universitati, conform Mediafax, care precizeaza ca la numirea sa in functia de ministru al Educatiei, Daniel Funeriu ocupa functia de lider al grupului de cercetare de excelenta "Marie Curie" la Universitatea Tehnica din Munchen, fiind si investigator principal in cadrul International Graduate School of Science and Engineering.
In urma cu un an, Daniel Funeriu explica faptul ca nu si-a echivalat studiile pentru ca ar fi fost "nefiresc" ca din pozitia de ministru al Educatiei sa le ceara subordonatilor sa-i echivaleze studiile.
"Mi-am luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o nota suficient de mare pentru a fi selectat, in 1989, in vederea unei rute ce te duce la absolvirea unei Grande Ecoles", declara in iulie 2011 Daniel Funeriu, dupa ce Antena 3 a prezentat un document care arata ca ministrul Educatiei de la acea vreme nu ar fi promovat examenul de Bacalaureat in Franta din prima incercare si ar fi trebuit sa sustina si un examen oral, din cauza unor note slabe obtinute la proba scrisa.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Treabă de geambaş
Ambasadorul Ungariei continuă să jignească bunul simţ şi inteligenţa românilor
sau face pe prostul!
72 de ani cu Pactul în spate
Petru Grozavu
Câte titluri de doctor se acordă anual în România şi cum stăm în comparaţie cu alte ţări din UE
Rusia este în pragul unei crize fără precedent
Dosarul "Mătuşa Tamara", amânat pentru 3 septembrie
Adrian Năstase a fost citat la domiciliu
"Şi-a regizat sinuciderea fostul prim-ministru roman Năstase?"
presa germană despre cazul Năstase
Insomniile lui Crin Antonescu: suspendarea preşedintelui
Spitalul ca azil pentru cercetaţii penal
Preşedintele Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu participarea la CE
Botoşani: Liderii USL au desemnat noii şefi ai instituţiilor publice
Ţurcanu rămâne şef la Fisc
„Podul lui Cozmânc㔠în vizorul USL-iştilor
Loviţi cu leuca-n cap
Ioan Rotundu
Dinamica economiei - Bursa de Mărfuri Terminalul Botoşani
Lumea lu' Rotundu - Haiducul Coroi
Felicitări şi pentru „Doi dinţi de iepure”
Ioan Rotundu
Spitalul judeţean va iniţia noi procese firmei Victor Construct
aceasta după ce-a câştigat un important proces
Se va modifica Legea malpraxisului
USL n-are bani să achite profesorilor al 13-lea salariu, cum a promis
Cu neruşinare, de la „nesatisfăcător” în „foarte bine”
Mardare va ocupa funcţia de inspector general adj. al IŞJ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog