Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25208
De la 07 Ianuarie 2003
122885275

Doi impostori demagogi de forta

  • Ioan Rotundu
  • 13 February 2017, 23:00
Ieri, în Parlament, după ce şi-au făcut numărul folosind din plin ipocrizia şi demagogia, parlamentarii ALDE-PSD au dat aviz favorabil referendumului pe care preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat că-l va organiza pentru a consulta românii dacă mai susţin lupta împotriva corupţiei.
Din corul de voci ale ipocriţilor şi demagogilor două voci s-au remarcat printr-o ipocrizie şi demagogie demne de a fi imortalizate de istorie.
De multe ori am avut îndoieli dacă afirmaţia mea făcută cu ani în urmă în sensul că liberalul Eugen Nicolaescu ar fi cel mai mare demagog din politica românească postdecembristă este corectă. Aceste îndoieli mi-au fost induse de apariţia unui alt demagog de forţă, social-democratul Eugen Nicolicea. Omul acesta, prin ipocrizie şi abilă demagogie a făcut carieră politică folosind din plin terenul fertil oferit de segmentul electoratului format din cetăţeni ţinuţi în ignoranţă politică, lipsiţi de educaţie civică şi dresaţi cum să voteze prin pomenile electorale acordate în preajma alegerilor locale sau parlamentare.
În momentul de faţă Nicolicea este liderul PSD în Camera Deputaţilor şi face parte din gruparea protectoare a corupţilor şi a penaliştilor din partid. Cum un aviz negativ de organizare a referendumului nu putea fi dat preşedintelui Iohannis în condiţiile în care seară de seară mii de români sunt în stradă, liderii ALDE-PSD au schimbat tactica. Şi-au făcut o bravură din a aproba organizarea referendumului, arătând românilor că şi ei sunt susţinătorii luptei împotriva corupţiei, ceea ce face referendumul inutil.
Iată ce discurs ipocrit şi demagog a putut rosti ieri, în Parlament, „marele om politic” Nicolicea: „După cum ştiţi, există strategii de luptă anticorupţie începând cu anul 2009. Ultima a fost dată în august de guvernul său, de către Guvernul Cioloş — strategia luptei împotriva corupţiei — printr-un HG. Ulterior, acest demers văd că este acum contestat de către preşedintele Iohannis" – a afirmat Nicolicea cu intenţia vădită de a discredita scopul referendumului.
Apoi a continuat: „În ceea ce ne priveşte, cred că toţi cetăţenii români sprijinim lupta împotriva corupţiei şi din acest punct de vedere referendumul este inutil"
Mai mult, în discursul său demagogul a accentuat că parlamentarii PSD vor depune efort în desfăşurarea referendumului ca lumea să iasă la vot şi să voteze pentru continuarea luptei împotriva corupţiei. Este limpede că prinşi la mijlocul luptei împotriva corupţiei, parlamentarii PSD nu se puteau opune preşedintelui şi atunci, ca impostori ce sunt, au decis să-şi însuşească rezultatul final al votului cetăţenilor care va fi masiv favorabil preşedintelui.
Să nu ne mirăm când, după cunoaşterea rezultatului referendumului, liderii PSD vor declara că numai datorită lor, efortului depus de oamenii partidului din teritoriu, s-a putut ajunge la un astfel de rezultat. Aceşti escroci politici n-au limite şi nici scrupule în a mistifica orice acţiune sau demers politic pentru ba trage un fie şi un minim folos
Acum, că Nicolicea ne-a dat o nouă lecţie publică de ipocrizie şi demagogie mă gândesc serios să-l detronez pe liberalul Eugen Nicolaescu din postura de prim demagog politic postdecembrist, dându-i prioritate lui Nicolicea.
Un alt mare demagog, cu un statut respectabil în acest domeniu, este Varujan Vosganian (foto) de la ALDE. Specializat în discursuri sforăitoare de tip Caţavencu, Vosganian şi-a pus şi ieri semnătura pe un astfel de discurs.
Iată un mic fragment: „Văd protestatarii care spun: 'DNA să vină să vă ia'. Mi-aş dori să văd tineri protestatari care să protesteze împotriva agresiunii îndreptate împotriva Vioricăi Vişan, care a stat 10 ani nevinovată în închisoare şi a vrut de două ori să-şi pună capăt zilelor. (...) Mi-aş dori să văd protestatari care reclamă abuzul împotriva zeci de oameni în procesul Portul Constanţa”
Invocând cazul Vioricăi Vişan, Vosganian a creat o diversiune. Această femeie condamnată, fără a fi nevinovată, la 10 ani închisoare a fost acuzată de crimă şi nu de acte de corupţie. Referendumul se referă la lupta împotriva corupţiei şi nu a infracţiunilor de drept comun săvârşite prin violenţă. Dar cine nu cunoaşte cazul Vioricăi Vişan îl crede pe Vosganian.
Potrivit lui Vosganian, organizarea referendumului ar costa 30 milioane de euro, iar aceşti bani ar putea fi folosiţi pentru crearea a 60 de centre modulare pentru medicina rurală. Proastă inspiraţie a avut de această dată. Cu banii furaţi de corupţii pe care-i apără penalistul Vosganian, pentru că şi el are un dosar la DNA dar l-au salvat confraţii care au votat împotriva ridicării imunităţii, s-ar asigura prosperitatea întregii Românii.
Dealtfel, parlamentarii ALDE-PSD au clamat că referendumul este inutil de vreme ce toţi românii, inclusiv ei, sunt pentru lupta împotriva corupţiei iar costul acestui referendum de 30 de milioane de euro ar trebui imputat cuiva. Firesc, apare întrebarea: Dacă referendumul este inutil şi costul organizării lui este o pagubă, de ce parlamentarii ALDE-PSD au votat in corpore favorabil? Vedeţi cum ipocrizia şi demagogia au picioare scurte şi ies singure la iveală?!
Corupţii şi penaliştii din Parlament sunt conştienţi că referendumul va întări puterea preşedintelui şi-i va pune pe ei la zid. Motiv să folosească toate metodele şi mijloacele pe care le au la dispoziţie pentru a căuta să compromită referendumul.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Romania TV, atac dur la premierul Grindeanu: la restaurant cu interlopi
Horoscopul zilei de 14.02.2017
Bancul zilei: Leac pentru mofturi gastronomice
Cum si-a batut joc Gabriela Firea de drapelul uman din Piata Victoriei.
Reactia fotoreporterului care a facut fotografia
Brexitul ar putea impinge varsta de pensionare in Marea Britanie peste 75 de ani
Descoperirile de noi zacaminte de petrol si gaze s-au prabusit la minimul ultimilor 60 de ani
Revolutia eticii: neasteptatul ghid moral de la marginea Europei
Ludovic Orban isi anunta "candidatura ferma" la presedintia PNL
Iohannis ii cheama marti la Cotroceni pe Grindeanu si Stefan pentru a discuta despre bugetele pe 2017
Moldova se revolta: „Teleormanul a primit bani de la buget cat cele 6 judete din nord-est la un loc”
Melescanu l-a primit pe ambasadorul rus si "a evocat necesitatea evitarii unei retorici inadecvate"
Tariceanu a propus introducerea pe ordinea de zi a unei declaratii critice la adresa lui Iohannis si a CSM,
pe care sa si-o asume Parlamentul. Dragnea s-a opus
Atenţie maximă la manevra pusă la cale de Tăriceanu
Ioan Rotundu
Un ieşean ne deschide ochii ce parlamentari neputincioşi avem la Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog